vegetarisk veckomatsedel #79: salsa- & linsspagetti, bönlasagne med grönkål, getostpizza och grynpytt med bulgur.

I samarbete med Smakbox.
 
mat v.42Äntligen dags för en matsedel innehållandes ordentligt käk till skillnad för de senaste veckorna. Bara ett utekäk - resterande: ordentliga recept! Kan iofs berott på att jag fick en himla trevlig Smakbox, deras nya variant Balans, och således blev extra inspirerad att komma på middagar med innehållet <3
 
Om ni följer mig på insta så har ni redan sett rabattkoden och vill inte vara pushig, men 50% är ju ett himla bra prova-på-pris. Ange POLICHINELLE som kod som du vill testa någon av boxarna. Gäller hela oktober.
 
mat v.42Måndag: BULGUR- & GRYNPYTT MED NÖTTER & CITRONYOGHURT

En helt klart godare rätt än vad det ser ut som, lovar! Kokade denna bulgur- & grynblandning (som även innehåller gröna linser, rött ris, vildris, chili och pumpakärnor) och kryddade riktligt med vitlök och citron. Och salt och peppar såklart. Blandade ned gurka, rödlök, morot, soltorkade tomater och käkade med en citronmajo (denna färdiga jag fått i ett bud - tack!) utblandad med lite vanlig yoghurt och uppsmakad med de vanliga smakförtstärkarna. Så att sä.

mat v.42Tisdag: CITRONIG BÖNLASAGNE MED GRÖNKÅL & PAPRIKA

Jag är inget superfan av lasagne, men den här blev faktiskt himla god! Gjordes på lasagneplattor av gula bönor som jag också fick i boxen. Blev dock inte sköna efterbilder på tallriken, så jag tänker att jag drar receptet här och NU:

mat v.42Sätt ugnen på 200°. Ta fram grejer du behöver: lasagneplattor (du kan ju såklart använda vanliga om du vill), grönkål, mjukost (fick ett annat matbud enbart innehållandes mjukost så hade lite svårt att komma på vad jag skulle göra med allt; skänkte bort alla djuriska och använde en hel del av det andra i matlagning vilket ni kommer upptäcka), paprika, purjolök och vita bönor. Plus lite annat så som: vitlök, citron, olja, chili, grönsaksbuljong och majsstärkelse.
 
mat v.42
Fyllning: Stek purjolök, vitlök och chili i olja. Tillsätt en halv påse grönkål och fräs till varmt. Till saften från en halv citron, salta och peppra. Skölj ett paket stora vita bönor och häll på grönkålslöken. Fräs runt på eftervärme.

Sås: Koka upp ca 6-7 dl grönsaksbuljong. Tillsätt 200gram mjukost (med smak eller naturell) och vispa ut i vattnet. Låt småbubbla lite medan du tillsätter citronzest från en citron och saften från den andra halvan du hade kvar från fyllningen. Blanda ut 1 msk majsstärkelse i lite vatten och tillsätt i såsen. Låt koka några minuter så det krämar till sig lite granna.
 
mat v.42Lasagne: Varva bönplattorna med fyllning och sås efter vanligt lasagnevis. Toppa med lite ost och grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Klart! Servera gärna med sallad eller något för att byta ut konsistenstugg och smakbild.
  
mat v.42Onsdag: PUMPASOPPA MED LINSER, MOROT & JALAPEÑO-OST
 
Ännu ett mjukostbaserat recept! Som faktiskt blev bra! Så recept kommer i veckan! 
 
mat v.42Torsdag: KRYDDIG SALSA- & LINSLINGUINE MED SYRLIGA GRÖNSAKER
 
Ibland blir det inte alls som man tänkt sig. Då får man tänka om. Det här blev inte alls klassikern kolsyrade linsbiffar pga när jag skulle steka biffarna var smeten alldeles geggig och blöt. Antagligen fel fördelning linser/vatten, kanske berodde det också på att jag inte lagt linserna i blöt över natten som vanligt utan tänkt kolla om det bara räckte att man gjorde på morgonen. Aja. Ibland är det ju kul när det går fel, för då får man vara kreativ och tänka om. 
 
Jag kryddade iaf den kolsyrade linssmeten med massa spiskummin, rökt paprika, vitlökspulver och en mexikansk kryddmix och vevade runt den i stekpannan. Tillsatte kokt linguine med några matskeder tacosås och en skvätt mjölk så det inte skulle vara så torrt. Funkade faktiskt över förväntan. Särskilt om man gjorde en syrlig gurksallad med morot,  purjo och vit balsamvinäger till.
 
mat v.42Fredag: CAFÉ ELEMENT-PIZZA
 
Det är så lurigt med restauranger, pizzerior och cafér som inte har någon hemsida. Man får gå in och scrolla mobiluppladdningarna på deras fb-sida för att till slut hitta en halvsuddig vy över något som man bara kan hoppas är en uppdaterad meny. Aja. Jag tog en med ruccola, getost, balsamico och valnötter. Sen kom jag på att jag inte gillar valnötter. Men men. Det kändes lyxigt och var gott så vem är jag att klaga.
 
Vad har ni ätit i veckan? Ge mig inspo till kvällens storhandling DANKE! <3 <3 <3 
 
Vegetariska veckomatsedlar
4 kommentarer
border

min lördag: skybar, coctails och mitt första casinobesök.

VSCO Cam-24Lördagen började som så många gånger förr med: frukost! Knäcken är för övrigt så himla tacksamma att lasta grejer på. Mjuka grejer, som sallad, avokadotärningar, citronmajo till det knäckiga bördet. Och så lite paprikakrisp på topp. Pöööörf.
 
VSCO Cam-29Under dagen var jag jobbproduktiv med bedömningar, ämnesmatriser och planering för både åk 5 och 6. 
 
VSCO Cam-27Och på kvällen lagade jag chakchouka!
 
VSCO Cam-32Mmmm.
 
VSCO Cam-31En kvällsrunda med träd som pendelskiftar i blått, lila, rosa, rött, grönt, orange och gul. Tack vare lampor alltså. SÅ ögonorgasmig har inte hösten blivit ännu.
 
VSCO Cam-3019.00: Kaffe, müslibar och tveksam frilla.
 
VSCO Cam-3619:45: uttrasslat hår, två pils i väskan och en (1) tand i käften. 
 
VSCO Cam-37Träffade upp dessa hjältar för en helkväll som startade runt ett ovanligt långt köksbord. Här är vi dock redan på anhalt två och tar varsin surölsgalopp.
 
Anhalt tre: Skybar! Kul att dricka drinkar med glödande kanelstänger på 25:e våningen
 
VSCO Cam-41Fast man kan ju få sig en sipp på markplan också. T.ex. på anhalt 4, CARE/OF, där jag drack nån slags fancy variant av Skinny bitch. Vilket såklart låter fruktansvärt på alla sätt, men det var: asnajs. Synd bah att jag inte minns vad skillnaden var. Får fråga Melissa. Hon brukar ha koll på sånt.
 VSCO Cam-44
Med några drinkar i kroppen får man ibland spännande idéer. Vi kom t.ex. på idén att vi skulle gå på casino! Kul grej!
 
VSCO Cam-45Och det föll sig ju ganska väl ut ändå.
 
Dagen efter dock ↑ Smakar det så kostar det, kids, glöm inte det!
 
Allt det där som kallas livet
En kommentar
border

min fredag: mest möllan, men även lite annat. t.ex. en hätsk skodiskussion.

VSCO Cam-14Fredag! Amen gu så hälit hörrni!! Särskilt när det finns avo i kylen och ny(super)gamla namnmuggen i skåpet.
 
VSCO Cam-16
Visst stouthuvud fanns sedan kvällen innan, men när Lovisa skickade och frågade om jag ville med henne på lite ärenden och fix sa jag såklart ja. Plus att det var solglasögonväder ute!
 
VSCO Cam-15Vi gick förbi Möllan och där var torghandeln i full gång.
 
VSCO Cam-20Ärendet avklarades med bravur och det ville vi såklart fira! Bärs och indiskt! Fick kommentar från en bloggläsare att "testa Kontrast på Möllan, de lagar mat från Punjab (norra Indien) och jag har varit oerhört nöjd alla gånger jag ätit där och då är jag också en sån som är lite skeptisk till det indiska köket." så varför inte. Vi var inte direkt vrålis så delade på en vegolunch och visst, det var väl bland det bättre jag ätit men längre än så sträcker jag mig inte. Det är ju liksom mest kikärter i en gryta och spenat i en annan. Inga konsistenser???
 
VSCO Cam-21När vi käkat klart flyttade vi bort till hörnstället pga där fanns sol. Kul att säpo mötte upp ju! Gick igenom våra senaste nödvändiga wish-köp (inlägg på g) och diskuterade kostnaden av kläderna vi hade på oss. Ganska intressant faktiskt. 
 
VSCO Cam-22Sista öletappen var på Veganbar där de bjussa på chips överrösta med peppar. Addi och Ralle mötte upp och Simon dansade lilla "livpusslet går ihop"-dansen när paret vid bordet precis då lämnade och gjorde plats för vårt sällskap. Vi diskuterade den där jäkla skon, har ni sett? Den som färgdelar landet liksom den VITGULDIGA klänningen gjorde.
 
VSCO Cam-25
Här är den iaf. Kan inte för mitt liv förstå hur man ser den som turkosgrå????
 
VSCO Cam-23För min del avslutades kalaset med thaimiddag på Prince thai. Klockan var väl då kanske 21, men eftersom jag varit social sedan 12:45 kände jag att det räckte med social gemenskap för den här dagen. Medan de andra började fnula på om det inte var en pågående kulturnatt i Köpenhamn kände jag för SKÄRM, TÄCKE och INPLUGGADE HÖRLURAR. Helt rätt val.
Allt det där som kallas livet
5 kommentarer
border
Upp