vegetarisk veckomatsedel #75: örtig grönsakssoppa, parmesanpotatisstomp, overnightlinsbiffar, rosa sås och rostade kikärts-tortilla.

Hej hörni, det är dags för matblogg igen! Ber om ursäkt i förväg om bilderna är konstigt redigerade; satt i soffan i konstigt motljus och orkade inte resa mig och skeva persiennen. Sorry.
 
mat v.38Tycker jag fick himla TYDLIG handstil denna vecka? Eller? Kanske iofs för att jag inte skrev ut alla ingredienser och tillbehör i menyn och därmed hade mer plats.... *anammar*
  
mat v.38Måndag: KRYDDIG QUORNWOK MED RIS OCH RÖDBETSDIP
 
Ser spexigt ut, är veckans enklaste. Quornbitar i färdig kryddmix, nån färdig wok på fryspåse (väljer alltid en med minimajs), lite extra sockerärter, ris och rödbetsdip från Gårdschips
 
mat v.38Den sistnämnda kan jag, bortsett från färgen, inte kalla en succé men har hört att kantarellvarianten från samma märke ska vara riktigt najs. Ska testa'n.
 
mat v.38
Tisdag: SUSHIDO

12 veggobitar med miso, tack! Gott, men lite oinspirerade bitar samt dåligt smaksatt ris. Tråkigt, har bättre erfarenheter av Sushido än så. Dock smakrik och najs miso! GLÖMDE fota (?!?) fick spara ned bilden från en film så därav skitliten. Men men. Life goes on.

mat v.38Onsdag: ÖRTIG GRÖNSAKSSOPPA MED PASTA, CITRON OCH PARMESAN

Det här kanske inte ser så mycket ut för världen, men det var faktiskt himla gott i all sin spontanitet och enkelhet. Gör såhär:

Koka två nävar fusilli al denne i en gryta, i en annan (större) kokar du upp 3-4 dl vatten och 1,5-2 dl crème fracihe på ganska låg värme. Vispa ut cf:en i vattnet under uppkokningen, tillsätt grönsaksbuljong (en tärning eller tesked om du har i pastaformat).

Skiva 2 morötter ganska tunt, halvera en näve körsbärstomater, slica gullök och vitlök tunt. Låt koka i cf-vattnet ca 5-10 minuter. Tillsätt saften från en halv citron, en knivsudd sambal olek och rikligt med svartpeppar, (fryst) dill & persilja samt typ 2 msk parmesan. Smaka av. När du är nöjd med smakerna: tillsätt pastan tillsammans med en näve frysta sojabönor och låt allt bli varmt tillsammans. Toppa med mer parmesan! Kanske även solrosfrön, hampa och sriracha. Ät och va nöjd! Med livet! I gommen!

mat v.38Torsdag: OVERNIGHT LINSBIFFAR MED PARMESAN- & PERSILJEPOTATISSTOMP

Receptet på livets linsbiffar (skojar ej) hittaru här. Potatisstompet gör du genom att skala och tärna potatis i små bitar och koka mjukt. Häll av vattnet, sätt tillbaka på plattan med en rejäl klick smör. Salta och peppra samt blanda ned massa persilja och parmesan. Servera tillsammans med sallad, lite pressad citron och om du vill en klick krösamos. Väldigt enkelt comfort food <3

mat v.38Fredag: TORTILLA MED AVOKADO, AJVAR OCH ROSTADE KIKÄRTER

Snabb och fredagsvänligt käk! Hetta upp lite olja i en stekpanna (eller torr-rosta om du vill). Skölj ett paket kikärter och häll ned i den heta pannan. Låt steka tills vätskan är borta. Tillsätt då lite extra olja tillsammans med rökt paprikapulver, salt, peppar, chiliflakes, persilja, honung och grillkrydda. Woka runt tills ytan på kikärterna blivit knapriga. Servera i värmt tortillabröd med t.ex. sallad, rödlök, avokado och ajvar relish-gräddfil. Middag på 12 minuter! (Y) 

Vad har ni ätit i veckan? Berätta gärna, så kan jag inspireras till nästkommande veckas käk! <3 Tack för ni läser!

Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Anonym

Falafel med förvälld svartkål i smeten, romanticatomater, sallad och vitlöksyoghurt i libabröd. Rekommenderar!

Svar: åh, lät supergott! svartkål har jag typ aldrig använt. ska komma ihåg tipset, tack!
polichinelle

#2 Anonym

Falafel med förvälld svartkål i smeten, romanticatomater, sallad och vitlöksyoghurt i libabröd. Rekommenderar!

#3 Ulrika

Åt en "risotto" (det var inte ris i utan quinoa) från portionenundertian-bloggen. med champinjoner, gröna linser, krämig ostighet, lite vin och härlig kryddning och ÅÅÅÅH. det såg ut som en grågrönsörja men smakade som himmelriket.

läste för övrigt just detta inlägg som en barnbok. tvååringen och treåringen kom in när jag satt vid datorn och ville att jag skulle berätta vad det var för mat, så med pegagosik röst läste jag exakt vad det stod under bilderna. de ba "va ä de" och jag ba "det är overnight linsbiffar med parmesan och persiljepotatisstomp".
funkade utmärkt. dina yngre fans tackar.

Svar: hahaha! alltså aw! så himla GULLIGT! <3 tacka de små för peppen! för övrigt låter det där som en risotto helt i min smak. alldeles för länge sedan jag gjorde risotto, tack påminnelsen. ska absolut anmamma SNARAST.
polichinelle

#4 Amanda

Jag har bland annat ätit sprängd sushi, alltså sushiris med tillbehör på sidan av. Vi hade sesampanerad tofu, sojabönor, avokado, gurka, inlagd ingefära, wasabipaste och soja till. Mums!

Svar: åh men najs! måste bara blanda en sushizu så ska jag allt ta och anamma ditt tips <3
polichinelle

#5 Perfekta Prinsessan Pernilla

åt en fantastiskt god kantarellasagne med pecorinokräm och tryffel från Tuvessonskans blogg, har tänkt på den varje dag sen dess. rekommenderas varmt!

och en god nudelwok med tofu som jag vände i nån jordnötskräm/sås, den var också fin! vet ej hur du känner för jordnötssås och sånt dock, vet ju att du tycker nötter är sådär men det kanske är bara just i nötform?

Svar: åååhh kantarellsäsongen är här! de dyker upp överallt och påminner mig om att jag 1. bor långt ifrån en skog, 2. inte har en bil så det är jobbigt att ta sig till outforskad mark. men ska allt ta och ge mig tusan på att komma ut snart. för övrigt gillar jag jordnötssmör! hur vände du den? tänker att den blir rätt... tjock och svårstekt av att vändas i jordnötssmör? eller vänta du skrev sås/kräm. har du recept? annars får jag pröva mig fram. tack för idén!
polichinelle

#6 Daniella

Hade du gjort detta upplägg i vardagen med veckomenyer och fota såhär om det inte hade varit för bloggen? Intressant hur mycket bloggen har för influenser på vardagen :P

Svar: såklart jag inte hade, inte på det här sättet. veckomatsedlar hade jag använt mig av ändå just eftersom det effektiviserar min vardag så abnormt mycket men jag hade ju såklart inte fotat och skrivit ned recepten på samma sätt :-)
polichinelle

#7 Felicia

men hjäälp vad gott allt ser ut

Svar: tack felicia!
polichinelle

#8 MK

Spaghetti med pestosås på creme fraiche och sambal oelek. Åt detta tillsammans med ugnsbakade kronärtskockhjärtan och en blandning av vitlöksoliver, avokado och soltorkade tomater.

I helgen åt jag Tofu Tikka Masala. Enligt kompisen som hade ätit den riktiga versionen innan så var dem identiska i smaken :)

Svar: åh men det där lät ju ändå smått FANTASTISKT! pesto var väldigt länge sen jag åt nu. tack för inspo!
polichinelle

Kommentera här
Upp