vegetarisk veckomatsedel #73: smörig salviapasta med quorn, tempurablomkål, kvarngrynspytt och potatispizza.

mat v.35
Söndag och dags för ny lägenhetsvy i veckomatsedelns porträttbild! Den här veckan fick fotosessionen utspela sig vid mitt lilla zamiakallamonster och här har ni veckans ätstunder:
 
mat v.35Måndag: KVARNGRYNSPYTT MED SVAMP & TEMPURABLOMKÅL

Koka kvarngryn (eller bulgur/quinoa) efter anvisning på paketet. Woka rödlök, svamp, pressad vitlök och paprika i olja, tillsätt japansk soja och fräs på ganska hög värme. Peppra och krydda med valfria kryddor. Blanda ihop grynen och pytten.

mat v.35Jag serverade med tempurablomkål som nu är: mitt favvosätt att äta blomkål! Funkar som tillbehör till typ vad som helst. Såhär gör du:
 

Dela färsk blomkål i mindre bitar och förväll ca 5 minuter. Häll av, spola kallt vatten och låt rinna och svalna på hushållspapper. Blanda under tiden ihop majsstärkelse med rökt paprikapulver, grillkrydda och lite chiliflakes. Eller ta andra kryddor om du vill ha annan smaksättning SÅKLAURT. Lägg blomkålen i en stor skål, häll över majsstärkelsekryddningen och skaka runt så att alla bitar täcks. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stekwoka blomkålen på ganska hög värme tills alla färger har gyllenbrun färg. Toppa med persilja, sesamfrön och sriracha om du vill.

mat v.35Tisdag: SMÖRIG SALVIAPASTA MED QUORNBITAR & SVAMP

Jag lagade efter Sandras recept som hon la upp här, men la till quornbitar och svamp för att få rätten lite matigare. 

mat v.35
Blev jättegott! Saknade inte ens sås!(!!) 
 
mat v.35Onsdag: PEPPARROTSBÖNBIFFAR I TORTILLA
 
Enkelt, men ack så gott! Tog lite bilder under själva tilllagningen så recept kommer i veckan tänkte jag.
 
Torsdag: VINNYSPIZZA
 
I torsdags hade Bion bokat bord till Sverige-Bulgarien matchen på Vinnys. Jag tog en potatispizza med paprika och grovmalen svartpeppar som var ganska god men väldigt mild, så Simon, som också åt veg bestämde att vi dela ta 50/50 av våra pizzor. Schyrre! Sen att matchen var en kasse röv kan vi ju bortse ifrån just i detta matfokuserade inlägg....
 
mat v.35Fredag: PASTA MED BLANDADE RESTER 
 
Jag brukar ju vara ledig fredagar, men denna vecka hoppade jag in det nätta passet 8-17:15 så när jag kom hem straxt innan 18 hade Björn redan ätit och var på väg *ut i natten*. Jag kokade fussilli och hittade lite blandade rester jag åt till, t.ex. onsdagens bönbiffar och ajvarsås, tisdagens salvia och purjo samt knaperstekte lite svamp som blev över sedan vackans rätter. Serverade med parmesan. Tog typ 10 minuter och det var a-ok! Släng aldrig mat/rester kids!! Gjorde också det för mig helt unika valet att dricka JUICE till maten. Ville bara säga det.
 
Ha en fin söndag hörrni, tack för ni läser! <3
 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Daniella

potatispizza? är degen gjord av potatis eller har det actually riktig potatis som topping??

Svar: potatis som topping! funkar svinbra om man kör biano, dvs utan tomatsås :-)
polichinelle

#2 Ulrika

juice är vegetarianens vän! åtminstone då och då för att underlätta sitt järnupptag lite. <3

Svar: åh men just det! tack för påminnelsen!! <3
polichinelle

#3 Oscar

Blomkålen låter riktigt fräsig och god. Kanske vore något för huvet jag har liggande i kylen. Man får passa på nu när det är så billigt.

Vad tyckte du om kvarngrynen, förresten? Kanske inte nytt för dina smaklökar?

Svar: fick kvarngrynen i nån smakbox för länge sen, så det här var sista omgången innan paketet tog slut. gillar't! väldigt mycket tuggmotstånd och känns väldigt "nyttigt" så det gäller att kombinera rätt.
polichinelle

Kommentera här
Upp