Q/A: om brysselkål, udda smaker, drömresor, drömfrisyrer och historien om monster-garderobsblomman.

Vi går vidare på del 2 i konceptet "jag ger svaren, ni ställer frågorna". Eller ja. Ni har ju redan ställt frågorna iofs. Nu får de svar:

Q: Som liten, älskade du någon mat eller dryck, som anses vuxen? Plus: vad åt du förr, som du nuförtiden verkligen inte kan med? Som pojkspoling åt jag med glädje ärtsoppa och drack kaffe (slutade sen). 

Vilken TV-serie uppskattar du lite i smyg, fast att du vet att den egentligen är banal, medioker eller rätt kass? Jag kan se Two and a Half men hur många gånger som helst och småle, till exempel. 

Vad tycker du om typiska dessertkryddor som kanel, kardemumma och liknande i vanlig mat? Hur implementerar du dem i sådana fall? 

A: Vilka roliga frågor! Absolut, jag hade faktiskt några sådana idéer. Har säkert berättat om dessa förutom men till exempel:

√ Drack inte läsk.
√ Valde aldrig spexiga glassorter utan tog vaniljpuck (ren vaniljglass i ett block på pinne). När vi var på Oskarshamns glassbar Mandarinen tog alltid min storasyster melon-, apelsin- och andra fruktglasser, min lillasyster körde hejvilt med de knäppaste smakerna och tuttifruttisås, jag: en kula choklad, en kula vanilj och så lite chokladsås på. 
√ Köpte ofta mandelbiskvier istället för lördagsgodis.

Angående teveserier så älskar jag Switched at birth!! Har skrivit om den flera gånger tidigare, älskar att den är så banal och lättittad men ändå inkluderande och vettig. Se!

Inget stort fan av den typen av kryddningar i mat. Ananas kan jag tycka är okej i mat, men det är typ det enda. Ryser av tanken på banan i mat. Har försökt mig på äpple i grytor och så, men nej: inget fan.

Q: Vilken är din favoritfrisyr? Har du något drömresmål? Tror du att du kommer jobba som lärare hela ditt arbetsliv? Du kommer ju från Oskarshamn, tror du att du någonsin kommer att flytta tillbaka dit?

A: Gillar frisyrer överlag, vilket ni säkert märkt. Något flätbaserat eller en volumiös knut högt upp på huvudet är två favvos. Fast nästan allra bäst är ju när man får till det där perfekta utsläppta svallet. Händer dock väldigt sällan :-/

Drömresemål: JAPAN! På andra plats Ryssland. Jag är tveksam till att jag kommer vara lärare hela livet. Men det har inte med just det specifika yrket att göra, jag skulle svara likadant oavsett vad jag jobbade med. Är det här "hela livet" jag har svårt för. Just nu är jag inne i en oskarshamnlängt-period så därför svarar jag: skulle inte ha något emot det när jag blir äldre. En lagom stor hamnpärla för kids att växa upp i. Men säg inget till Björn...

Q: Dina bästa recept på/på rätter med brysselkål? :)

Vitlöksrostad med citron & honung! Bara att ta bort översta bladet på kålhuvudet och lägg i en oljad form. Salta och peppra rikligt, ringla över lite honung och skvätt över citron plus två pressade vitlöksklyftor. Blanda runt. Ha inne i ugnen i ca tjugo minuter totalt (200°), skaka runt huvudena ibland så alla blir rejält inoljade. Mer här.
 
Även gott med pasta+feta, i tortillinisoppa och dillslungade tillsammans med ärter. Man borde äta brysselkål oftare.
 

Q: Berätta om din favoritväxt i er lägenhet. Var står den, vad heter den, hur fick ni den?

A: Åh, men så svårt att välja!! Är ju som att be en förälder välja mellan sina barn, hallaaaa? Men ska försöka.

Jag gillar verkligen mina två avokados pga tålamodet som krävdes för att få dem att slå rot.
 
Gillar även min mest tidsbundna, färgglada vardagsrumsväxt som sover på dagarna och vaknar till liv runt klockan 20.00. Monsterorna som får nya blad titt som tätt älskar jag i hörnet där de står, och så även kaktusen som ger legopunkaren en högre och högre kam. 
 
Men bästa historien är ändå zamiakallans. Den var stor redan när jag köpte den. En säljare puffade sitt inlägg för kanske andra eller tredje gången i en säljes i Malmö-fbgrupp. "Garderobsblomman är för stor för vårt hem! Snälla, köp den. 100kr". Jag skrev direkt. "Köper den gärna, men känns svårt att få hem på cykel eller ens buss". Hon svarade bara minuter senare: "min man ska snart ut med bilen, han kommer och lämnar den hos dig".

Raring var fortfarande på jobbet när växten anlände, och jag skickade en stilla förvarning om att jag köpt ännu en växt till vårt hem. Han förstod inte riktigt varför jag just den här gången kände ett behov att meddela faktumet, och jag förklarade att "den är liiiite större än de andra". Han blev lite chockad först, men tycker nu - precis som jag, att växten nästan gör vardagsrummet. Skulle kännas sjukt konstigt och tomt om den försvann.

Jag menar, den är liksom t.o.m stand-in för julgran här hemma, hur skulle vi klara oss utan!?

Q: Vad står på din bucket-list? Bästa restaurangen i Malmö? Tips på budgetresmål?

A: Jag hade en liten bucket list-serie förut som du kan hitta via den här sökningen. Ett axplock är: lära mig spela banjo, lära mig hjula/stå på händer, se Maiden live, bli blodgivare och semestra i Lappland.

Jag har fortfarande en låååång och gedigen lista på restauranger jag vill pröva i Malmö! Men de som hört till trevligare upplevelserna hitintills har t.ex. varit:
 
Taco tuesday på Scaniabaren.
 
Sushi på Saiko.
 
Koreanskt på Gerege.
 
Samt asiatisk veganbuffé på Vegegården.
 
För budgetresor måste jag än en gång slå ett slag för wizzair. Vi åkte med detta flygbolag till Debrecen i Ungern i somras och totalt för flyg och boende blev det inte många tusenlappar för två personer, och då bokade vi två dagar innan vi åkte iväg. Är man mer förutseende kan man komma riktigt billigt undan för att uppleva spännande städer i öst. Gjorde en slumpsökning åt er för att få ett hum om priserna. Hoppas ni får en riktigt fin lördag, puss haj!
 
Q/A:s och listor | |

#1 Anonym

Wow ! Coolt att du lyckas få avokados att växa 🥑🌱 Plus väldigt härlig blogg för övrigt också 👏🏻

Svar: egentligen ganska lätt. baseras på två grejjer: ha tålamod. byt vatten en gång i veckan. :-D vänta vänta vänta. tack!! <3
polichinelle

#2 Ronette

Kul! Har en avokado som äntligen börjat växa till sig också. Och så bra att ni kunde adoptera garderobsblomman, superfin ju!

Kommentera här
Upp