overnight-lockar med hårband / hårbandslockar (no heat).

locka håret med hårbandJag håller på att spara ut håret till svinlångt (eller ja, så långt som det kan bli - vem vet, det kanske inte har kapacitet nedanför a-kupan??) och av den anledningen vill jag inte slita på håret mer än nödvändigt. Jag undviker därför till största möjliga mån värme både i torkfasen och styling. ÄNDOCK är det ju kul att kunna alternera look då och då, och därför tycker jag det är jäkligt kul att testa nya locktekniker som inte kräver värme. Länkar några tidigare tekniker i slutet på det här inlägget, detta fokuserar nämligen på...
 
HÅRBANDSLOCKAR
 
Du behöver
 
locka håret med hårbandHar du bara ett hårband, fine, det funkar men har du hår nedanför axlarna så rekommenderar jag två för att undvika trassel. Eftersom mitt hår är rätt så bångstyrigt och inte gärna gör exakt som jag vill så använder jag också läggingsvätska för att lockarna ska hålla längre än en dag, men du gör som du vill.
 
Gör såhär
 
Börja med nytorkat hår. Jag tvättade och väntade sedan några timmar på torkning, men du kan ju såklart spraya det lite småfuktigt också. Viktigaste är att det inte är blött, då kommer lockarna aldrig sätta sig. Dela sedan håret i två delar. Fäst med en lös tofs eller klämma.
 
Sätt på det första hårbandet över pannan a'la Björn Borg-style och spraya i lite läggningsvätska om du använder det. Borsta sedan ut noga. Ju slätare hår desto bättre lockar! Ta upp en hårslinga, ca 2 cm bred, och snurra runt hårbandet.
 
locka håret med hårbandFånga upp slingan och gör om samma sak, men ta med lite nytt hår i slingan (i samma princip som när man gör en inbakad fläta, "fyll på" slingan liksom).
 
locka håret med hårbandFortsätt på samma sätt tills håret tagit slut. Det gör inget att hårrullen kommer över på motsatt sida...
 
locka håret med hårband...eftersom vi har ju ett till!
 
locka håret med hårband
Använder du bara ett hårband så gör du bara likadant på samma sida, men det här extra hårbandet är verkligen ett guldtips om du har långt hår. Jag har gjort samma lockar med bara ett hårband och det blev alldeles trassligt (och dessutom stor skillnad på slutresultatet) så att sätta ett hårband till ovanpå det andra är verkligen ett lifehack för att slippa att hårslingorna fastnar i varandra. Sätt det bara lite ovanpå och gör exakt likadant på denna sida.
 
locka håret med hårbandSedan är det bara att vänta. Jag hade på mig hårbanden under natten för att riktigt få lockarna att sätta sig, har man tunt hår eller tycker det är obekvämt att sova med något på huvudet kan man låta banden sitta så länge man pallar vänta. Några timmar är nog att rekommendera dock.
 
På morgonen snurrar du försiktigt ut lockarna från hårbandet och du bör sedemera ha ett resultat som i mångt och mycket liknar detta.
 
locka håret med hårbandLite väl uppstyrda lockar enligt min smak, så jag brukar borsta. Ganska så rejält.
 
locka håret med hårband
Rekommenderar att ta upp ett parti hår på 5-10 cm och borsta flera flera gånger åt samma håll (förslagsvis utåt) - det kan ta lite tid, men det är det värt eftersom man då kan forma lockarna som man vill.
 
SLUTRESULTATET.
  
locka håret med hårbandÄndå helt ok för att vara no heat-vänlig och (i jämförelse för mig med locktången) ganska så snabb :-))
 
 
Andra metoder för no heat-lockar
 Strumpmetoden.
 Knutmetoden.
 Pincurlsmetoden.
 
Ytligheter - hår | |

#1 Jenny

Så tjusigt! Det jag gillar med den här metoden är att det dessutom går att bära under dagen som en uppsatt frisyr, bara att ta fram sitt finaste hårband. Tyvärr hade jag ett hårband som var lite för tajt när jag gjorde det en gång. Nu är jag lite traumatiserad...

Svar: sant! går absolut att gå ut i och typ handla, gå en promenad eller så, men jag brukar spänna rätt så hårt så det är inte riktigt så jag brukar ha frisyrer i vanliga fall - brukar försöka skapa volym - och då känns det väldigt ovant. men har man ett hårband, absolut!
polichinelle

#2 Jessica

Fint!!! Men vad har du för läggningsvätska? Har aldrig provat det innan.

Svar: har en från loreal, tecni art heter den (https://www.headcare.se/loreal-tecniart-reno-modelling-spray-190ml-p-457.html?gclid=EAIaIQobChMI0qbtoLuv1gIVWs-yCh2s1gG0EAQYAyABEgKa1vD_BwE) :-)
polichinelle

#3 Anonym

Snyggaste ever! Vilka fantastiska curls! Ska prova dirr! 😍🙌🏽
SkogskojanMaria

Svar: tack!! <3
polichinelle

#4 Anonym

Snyggaste ever! Vilka fantastiska curls! Ska prova dirr! 😍🙌🏽
SkogskojanMaria

Kommentera här
Upp