nio höstfrisyrer.

Lite sent om siders, men här kommer det: månadens frisyrinlägg! Hoppas det uppskattas ådé. Bara att fråga om något är otydligt så försöker jag förklara mer utförligt, alt. göra en tutorial. Mucho nöje!
 
UntitledHög scrunchy-knut. Bara att göra en knut med en tofs av scrunchymodell och sen fästa med hårnålar. Superenkelt!
 
UntitledTvå inbakade flätor med slarvig knut-avslut. Avsluta de inbakade flätorna när nacken börjar och svep upp i en knut istället för att fläta färdigt.
 
UntitledUntitled
★ Hög fishtail-fläta. Gör en hög tofs, fläta en fishtail, avsluta med en liten kut.
 
Untitled
★ Två repflätor. Svinbra frilla för skitigt hår. Allt med keps är dock skitbra när man är lite halvsunkig :-) Dela upp håret i två delar bak i nacken. Dela sedan varje del i två teser. Tvinna dessa bort från ansiktet. Snurra dem sedan runt varandra mot ansiktet så åker de inte upp när du fäst med en tofs.
 
Untitled
★ Utbakad fläta med flätknut. Fläta en utbakad fläta diagnoalt över skallen med ganska mycket hår i varje tes. Fäst med en tofs efter typ fyra omgångar och dra sedan lite i teserna för att fluffa till flätan. Gör sedan en vanlig fläta med håret du har kvar, tvinna den till en knut och fäst med hårnålar.
 
Untitled ★ Variant: strunta i flätan på slutet och gör bara en vanlig bulle/tofs när du når nacken.
 
Untitled
Half up/half down. Gör en tofs av halva håret, dra åt och puffa som du vill. Sno en liten tes med hår runt tofsen och fäst med hårnål.
 
Untitled
Kombo av utbakad fläta & pull-troughfläta. Kom precis på att jag i förra frisyrinlägget lovade att göra en tutorial på en pull trough. Det ser mycket krångligare ut än vad det är, lovar! Ska försöka kirra inom kort! 
 
Untitled
★ Maffig donutbun. Hemligheten för sizen är att först göra en hög tofs, sen rulla in donut bun:en från hårtopparna. Dvs inte sätta den vid tofsen (då blir bullen bara samma storlek som bun-hjälpmedlet) utan att få till storleken genom rullning.
 
Förstår ni hur jag menar? Svårt i ord, får visa i video/bildsteg annars. Mer hår och frisyrer hittas i min ytlighetskategori för detta ändamål förresten. Puss hej!
Ytligheter - hår | |

#1 Julia

Så impad att du gör så många olika frisyrer, själv växlar jag mellan utsläppt och hästsvans typ, men det får det kanske bli ändring på. Har i alla fall testat dina hårbandslockar ett par gånger och det är på riktigt de enda lockarna som hållit i mitt hår mer än ett par timmar (locktång är hopplöst för mig), så tack för tipset! Så nöjd över att äntligen lyckas få till ett svall! :)

PS. Vill inte vara en dryg ordmärkare, men är rätt säker på att man säger "hårtest" eller "test" om en bit hår. (Förlåt)

Svar: haha, men va? jag har alltid sagt tes och ingen har rättat mig?! tack för info :-) jag kör också rätt ofta utsläppt och tofs, detta var ju en hel månads frippor liksom. kul att du gillar hårbandslockarna! håller helt med dig om hållbarheten.
polichinelle

#2 Maggie Bergius

Så många bra tips! Och vilket otroligt vackert hårt du har:) Ska försöka mig på en inbakad tror jag. Ha en fin dag!

Svar: tusen tack maggie <3
polichinelle

Kommentera här
Upp