den stora snackslistan.

Det finns ju nästan listor om allt. Om frukost, om bloggande, om drycker, om sommar, om mornar och om ens rejälaste hat. Men så vitt jag vet finns ingen om livets guld: SNACKS. Här kommer alltså en lista om snacks. Feel free att låna! (Länka gärna)
 
Favoritchips
Salt & vinäger. Funkar liksom alltid - oavsett enskilt eller med dip. Några kanske minns att jag t.o.m. skrev ett recensionsinlägg enbart baserat på vinägerchips under våra månader i England? Hehe. Creme cheese på en stadig silverpeng, tredjeplatsen tar nog någon form av lantchips ändå. Men sålänge det inte är barbequesmak så käkar jag, såklart.
  
chipsbufféfest
 
Top 3 godaste smågodis
En stor sorg i livet är ju att nästan allt det godaste godiset med bäst konsistens (violpistoler, körsbär, sura nappar, ferraribilar, zoo, sura ess etc) innehåller gelatin. Är lite 50/50 lagd i mina köp när jag orkar bry mig om det eller ej. Men om man ska tänka på alla aspekter så är vego-smågodisfavoriterna: colaflaskor, fiskar och alla skallar från Bubs :-)
 
 
Bästa färdiga godispåsen
Djungelvrål ftw.
 
Segerchokladen
Minst 70% och helst med havssalt i.
 
Mest överskattade snacks
Salta pinnar. Finns det på riktigt någon som tycker de är GODA och inte bara köper i snålhetssyfte/äter i hungersyfte?
 
 
Tipsa om ett gott och nyttigt snacks
Kan jag väl! Kan flera! T.ex.
- äppleklyftor med kanel och jordnötssmör
- nicecreme 
- grönsaksstavar doppade i hummus
- grönkålschips
potatisskalschips
- edamamebönor med flingsalt
- kanel- & kokosrostade kikärter
 
Till snacks drickes helst...
Vatten! Såklart. Här konkurrerar vi inte om smaklökarna. Kolsyrat allra helst.
 
Underdogsnacks
Sådana där som är i boll- eller ringformat. De väger ju ingenting så en påse på 200gram rymmer hur mycket som helst! Lifehack.
 
Och norichips! Dvs friterat sjögräs. Älskar! Finns på asiatiska livs.
 
Bästa chips & dip-kombinationen
Allt med fresh island-dip funkar. Men allra helst vinägerchips, såklaurt.
 
Ostbågeåsikt
Fett överskattat. Käkar om det bjuds, men har aldrig köpt en påse på eget bevåg. De är så okrispiga och smakar typ lätt ostsmaksatt luft. Enda som funkar någorlunda är sådana där crunchers, där händer det iaf lite när man tuggar.
  
Popcorn då?
Kastrullpoppade funkar väl, men känner lite samma sak här: smakar ju inget? När jag var liten fick jag rysiga frigolitkänslor när jag såg nån äta popcorn, tror det ligger kvar lite än idag. Inget fan.
 
 
Kakmonsternivå?
Låg. Är verkligen inget fan av bullar och kakor per say, är 100% mer savory än sweet tooth. Men som jag sagt rakt igenom inlägget: bjuds det så bjuds det. Då tar jag gärna en dammsugare, donut med strössel eller semla med mer mandelmassa än grädde. Tack.
 
 
En nöt är en nöt
Sannerligen, men ofta är de ju ändå ganska... tråkiga. Har ju redan ranat om det, men kan lugna er med att jag inte är helt hatisk. Gillar t.ex. pistagenötter! Torrostade jordnötter funkar också. I nödfall.
 
Glass är...
...ganska överprisat ofta? Nogger och 88:an är klassiska smakälsklingar, men smålänningen i mig rygger tillbaka när de kostar TJUGI spänn styck? När det gäller kulglass gillar jag mest salt karamell, pistage och polka-glass.
 
Dessertmästare
Ptja, vad ska jag säga? Jag gillar ju liksom inte massiva bakverk som sagt, så som tårtor eller bakelser och sånt. Men något som är riktigt jäkla GOTT är citronkladdkaka.
 
Q/A:s och listor | |

#1 ISA

Alltså Lovisa! Mååååste sno listan. Snacks är mitt bästa område, for real!

Svar: det måste du faktiskt! <3 länka när du skrivit, vill läsa!!
polichinelle

#2 Sandra

salta pinnar är livet.

Svar: men..... hur....
polichinelle

#3 Sara

Haha, det här va en tragisk lista. Du gillar ju typ inte nåt 😂

Svar: hahaha! lol. tänkte "vafan menar hon? jag älskar ju snacks" men sen läste jag igenom listan och bah... fan va negativ jag låter. lovar att jag är otroligt positiv snacksare IRL ;)
polichinelle

#4 Anonym

Haha älskar listan men kolaflaskor kommer etta på mitt äckligaste godis😝

Svar: haha what?! hur kan det vara det? älskar smaken, älskar konsistensen!
polichinelle

#5 Isabelle

Helloo! Kom på nu att du för ett tag sen frågade om typ tidpunkter att publicera inlägg? Jag gillar skarpt idén med ett morgoninlägg-ett eftermiddagsinlägg typ. Gärna mat i de senare inläggen. Helger lite mer fritt. Men mysigt att kunna sitta på tåget på väg till jobbet och läsa :) Vaaad hände med trettonbikten denna månad? :'o

Svar: tack för svar! har börjat publicera vid 06 på vardagar och 08 på söndagar (brukar skippa lördagen). två inlägg per dag är för massivt för mig med tanke på att jag bara gör det här som fritidssysselsättning, men kanske i framtiden? angående trettonbikten så kom jag på det den fjortonde!! typiskt. vet inte om jag ska ta igen i efterhand eller skippa det... men jag tror jag tar igen ett försenat. :-) tack för du läser isabelle! <3
polichinelle

#6 Emilia

Hallå vill ha din åsikt om OLW's nya påhitt! Smash heter det! Majskoner doppade i choklad! Godaste någonsin! Tycker jag! Vad tycker du?

Svar: har faktiskt testat sådana, fast utomlands för länge sen! vill minnas att jag gillade. är ju inget fan av choklad, men i kombon med sältan och krispigheten tyckte jag det funkade över förväntan!
polichinelle

#7 Lorissa Lovebomb

Guuuuud, jag har sååå mycket åsiker i allt det här, hahaah :') I chips sväljer jag inte Sour Cream and onion... Eller... jag sväljer nog inget som påstår sig smaka gräddfil. Men jag ääääälskar vinägerchips :D

Jag håller också med Emilia om nyheten Smash, den var supergod och sedan fick jag en helvetes jävla rännskita då jag är allergisk mot majs, men skulle lätt göra om det igen = bra betyg >.<

Svar: just det, det där med sourcreme känner jag igen att du skrivit nånstans. jag är inget superfan, de är inga favvosar, men de funkar mer än helt okej ändå. har testat sådana där smash (fast vet inte om de hette det, testat utomlands) och de var ändå helt ok. gillar ju inte choklad, men med sältan till var det rätt gött faktiskt!
polichinelle

#8 Sara

Jag måste också låna listan!! Älska snacks

Svar: det måste du faktiskt!
polichinelle

#9 Annie - lättlagat vegokäk

Haha sjukt ändå att jag också hade en snackslista bland mina utkast!!? Men med helt andra frågor typ!

Och heja vinägerchipsen <3

Svar: haha great minds.... återigen <3 ska bli spännande att läsa din!
polichinelle

Kommentera här
Upp