13 impopulära åsikter om mat.

Annie @ Vegokäk skrev ett fantastiskt inlägg där hon beskrev sina impopulära mat-åsikter (håller exakt med om tårtan, grillningen och smoothien!) och jag kände direkt: måste härma. Här är 10 ganska osköna tankar jag brukar tänka om mat, självklart 100% accurate ;----)
 
VSCO Cam-2
 
1. Mjölkchoklad är unket och bildar en oskön strävhetskänsla i halsen. 
 
2. Och don't even get med started on Nutella... 
 
3. Det indiska köket handlar i princip om att koka grytor med alldeles för få ingredienser alldeles för länge och sen servera det med samma brödtyp oavsett rätt.
 
4. Det enda jag kan tänka på när någon nämner rawfood är women lauhing alone with salad.
 
5. Har heller aldrig förstått mig på det här med att det är coolt att äta starka grejer. Aha, det är coolt att ha pajat sina smaklökar helt så man bara kan uppskatta en maträtt som inte har några smaknyanser alls? Ok. Coolt.
 
6. Hur människor kan föredra varm och sladdrig frukt framför färsk och krispig är ett av livets mysterium för mig. 
 
7. Ni vet ju redan min ställning till mozzarella. En ost enda funktion kan INTE vara att bli till långa trådar på pizza; den MÅSTE smaka något också.
 
8. Att säga att man lagat en "bowl" bara för man serverar maten i en skål... alltså? Wtf? "Titta, jag lagade en plate idag!"
 
9. Folk som äter en glutenfri kost utan att ha celiaki är uppe och nafsar på första priset i töntmästerskapet enligt mig. Och då kan jag bara tänka mig vad riktiga glutenintoleranta har att säga om saken.
 
10. En LCHF-kost bygger på priviligerad egoism snarare än ett ansvarstagande för vår planet, vår miljö och vår kommande jord.
 
11. Nötter är nästan alltid mjöliga och smaklösa. Top tre värsta nötter: 3) jordnötter, 2) valnötter, 1) CASHEWNÖTTER. 
 
12. Hallon är 100% godare än jordgubbar.
 
13. Att folk köper bleka tomater i januari, lägger dem i kylskåpet och sedan tar fram dem kalla och behöver en sågtandad kniv för att kunna få sin ost- & tomatsmörgås året runt övergår mitt förstånd. 
 
 
Läs också:
Mina top 5 överskattade livsmedel.
10 mat-lifehacks du måste kunna.
Övergångsmat: att gå från köttätare till vegeterian.
 
Q/A:s och listor, Äta | |

#1 Maria

Definitivt 8 och 12! Dessa bowls alltså. Tänker alltid att det är som en varm sallad, eller bara upplagt med separata ingredienser istället för att ha blandat allt i en röra, som en ändå gör till slut ändå.
13 har jag lärt mig med tiden - köpa tomater i säsong är avgörande.

9 tar jag åt mig personligen haha Nä men äter naturligt glutenfritt trots ej intolerant men väldigt känslig pga IBS. Köper dock inte glutenfria produkter för dem är fulla med grejer jag inte tål. Tycker inte en ska köpa upp det lilla utbudet som finns på hyllorna om man absolut inte är intolerant.

Intresset för mjölkchoklad försvann så fort jag fick smak för riktigt mörk choklad - borde inte kallas 'choklad'!

#2 Julia

11. Folk som stör sig på en när man äter glutenfri kost trots att man inte har celiaki pga man är glutenöverkänslig och bajsar ner sig samt får huvudvärk om man äter pasta.

OBS: Skämt åsido. Jag fattar faktiskt att det är svinstörigt. (Och att du raljerar). Men det lägger en extra dimension jobbighet på hela grejen när man måste förklara sig hela tiden.

Hehe, min kille berättade dock en såpass rolig grej om Danny Saucedo. Han jobbar på ett fik, och de hade en svensexa där på 30 personer. EN kille som skall rodda deras frukostbrickor, och har köpt allt som behövs, varit där 05 och löst allt. Så kommer Danny och ba: TJENA! Finns det glutenfria frallor eller? Jag..... testar en grej ... *blinkar och klappar sig på magen*

PS: Cashewnötter är så jävla ruggigt, finns en bismak från helvetet som gör att jag RYSER.


Svar: haha, ja men precis DET ÄR DANNY-BETEENDET JAG MENAR!!!
polichinelle

#3 Julia

OBS: Vet ej varför jag skrev en 11:a däruppe? Skyller på morgonhjärna.

#4 Daniella

sak jag stör mej på: bowlsen. och alla som öägger upp ingredienser för sej på tallrikar och sen kallar dem fancy *BloGgNamN* fastän det bara är en jäkla demolerad tomatpastasallad.

Svar: haha! ja! töntigt deluxe.
polichinelle

#5 Sascha

Håller med om mjölkchoklad (fast det äter jag ju inte, är vegan), bowls och LCHF. Men allra mest håller jag med om mozzarella! Nu äter ju inte jag det (se ovan) men innan jag var vegan så fattade jag typ inte varför alla var så galna i det.

Mina mest impopulära åsikter om mat är:

1. Ost med mjölk i är inget särskilt medan vegan-ost är SUPERGOTT

2. Potatis är hemskt om det inte är pommes frites. Den där mjuka konsistensen. Usch. Och ja, det gäller "även klyftpotatis i ugnen" innan alla börjar fråga! haha

Svar: tycker det finns klyftpotatis i ugn och så finns det Klyftpotatis I Ugn. liksom. hatar när de bara är mjukt där inne men när de är krispiga så är det asnajs. eller vänta nu... då är det ju typ pommes. sorry :-D
polichinelle

#6 Karin

Haha, det här med gluten alltså... Är själv glutenintolerant (på riktigt) och på ett sätt stör jag sönder mig på alla som undviker gluten utan att vara intoleranta (det finns inga hälsofördelar!!!!! Ni bara förstör för er själva!!!) Men sen gillar jag det också för om fler köper glutenfria produkter tar butikerna in mer sådana produkter och man får själv ett större utbud :). Min mest impopulära matåsikt är nog att jag hatar potatismos mer än allt annat (förutom varma äpplen - jag klöks) Älskar potatis i alla dess former annars men potatismos klarar jag bara inte av!

Svar: inte heller något superfan av potatismos, men stomp gillar jag! när det är bitigt liksom. mos känns som något man äter när man har halsfluss?
polichinelle

#7 Anonym

Jag känner att jag måste inflika på det här med glutenfri kost. När jag slutade med gluten i mat (ej allergi) så upphörde mina ms skov. Det finns forskning om det också, gluten och ms, och i mitt fall stämde det också. Jag tycker det är helt upp till var och en vad de äter eller inte.

Svar: det tycker inte jag!!!! jag tycker att alla ska rätta sig efter mina åsikter!!!!!!! lol.
polichinelle

#8 Marcus Larsson

https://www.youtube.com/watch?v=JrsvU84eYJw

20 år gammal men tydligen aktuell än idag?

Svar: hahaha! hade helt missat denna <3
polichinelle

#9 Oscar

I stora drag håller jag med dig om allt, men ska försöka hålla mig kort.

Varm frukt är inte ett så stort hatobjekt, men jag föredrar helt klart kall eller rumstempererad. Äpple och päron har jag alltid i kylen.

Bowls och "äta så starkt så det ryker ur öronen"-personer är så jäkla löjligt. Imorn ska jag lägga upp en bild på mina slabbiga havremoja (havregryn, banan, havredryck, pumpa- och solroskärnor) och stolt kalla den bowl.

Enda nöten jag köper är mandel, som jag torrostar i ugn, för att sedan käka som snacks eller mellanmål med nån frukt. Så oerhört viktigt att rosta dem. Smakar så mycket mer. Valnötter tycker jag bara funkar om man ska krossa/sprinkla dem över gröten eller så.

Och, ja... bara ja; hallon bräcker jordgubbar alla dagar i veckan.

Spontana impopulära åsikter om mat från min sida är som du vet min likgiltighet till pasta. Har även börjat ifrågasätta hyllandet av avokadomackan.

Svar: baam! lätt att du ska ladda upp en havregrynsbowl :-D mandel är iofs rätt najs. glömde att den fanns. sorry....
polichinelle

#10 julia

Hahah håller med på så många, men inte om det indiska köket!! eller jo kanske så som den serveras här i europa, men var i Indien i våras och det är verkligen gott! Om än lite för starkt... men det känns som att det är så med många kök, att vi i europa tråkar till dem och så är de jättegoda när en väl är på plats :/

Svar: alltså försökte indiskt förra helgen. igen. tog en svampgryta som skulle vara "medelstark". jag frågade kocken om vad det innebar, han frågade om jag gillade starkt och jag bah "mjo lite, men det får ju inte bara vara starkt, det får gärna smaka något annat också". maten kommer ut. min mun börjar ca BRINNA?! inte jag som var känslig, bad faktiskt min kompis smaka också. hade väl varit en sak om det faktiskt fanns nånting i grytan som faktiskt smakade svamp också men icke... nääää. inget favvokök. vad ska jag välja för vegoindiskt för att bli övertygad? HILFE!
polichinelle

#11 Annika

Haha, plate! Ska jag börja säga. Håller absolut med om nummer 6 men absolut inte om nummer 11 och 12!

Svar: let's agree to disagree :-)
polichinelle

#12 Anonym

Varför föredrar man glutenfri kost om man inte är allergiker? Är inte den dyrare dessutom. Absolut är det bra att människor tänker på vad dom stoppar i sig! Och alla får göra som dom vill. Men gluten(fri)trenden har jag missat. Kanske pga min höga ålder på hela 50 år! Har svårt för folk som inte tål slakt men gladeligen handlar all förpackad kött gladeligen och stoppar i sig.

Svar: ja du, jag vet inte? man har väl antagligen fått för sig att det är nyttigare på något vis...
polichinelle

#13 Oscar

Kul att du känner en Oscar till som verkar tycka att avokado är överskattat. Angående mozzarella hänger smaklösheten säkerligen ihop med den sorts mozzarella du äter. Men du har rätt i att mozzarella som serveras varm inte är spännande.

Mina impopulära åsikter om är:
1. Avokado är otroligt överskattat,
2. Kantareller är inte så överdrivet spännande.

Mvh,
Hellre-mozzarella-än-avokado.

Svar: alltså.... svamp- och avokadohat är onekligen en provokation för mig men ska... försöka... samla... mig :-)
polichinelle

#14 julia

Nu kan jag typ inte svara din kommentar men har aldrig ätit indiskt i Sverige, men ja man måste alltid välja det minst starka för att det ens ska vara ätbart, heeelt sjukt. Ska försöka researcha detta och återkomma :D

Svar: kan nog ligga något i det! mitt sällskap käkade chicken tikka masala och där stod ingen styrkegrad utsatt, och den var mild sa han. vissa andra rätter hade markeringar alltifrån "extra mild" till "extra stark". jag, i mitt okunniga sinne, tänkte ju då att extra mild inte lär smaka nånting, men det kanske då var "extra mild styrka". ?? haha. så weird?!
polichinelle

Kommentera här
Upp