(welcome to) my little machine ♫

IMG_1523
Äntligen är dagen här! Dessa tre rödvinsrepande jönsar i Statue Of Goat har fått en dänga rejält inspelad, mixad och upplagd för allmän beundran! Njut här eller klicka play nedan, hoppas ni gillar't! 
 
 
 
 
Nu fattas bara en riktigt vevig trummis! Vill inte jinxa, men håller tummarna för nästa vecka... ♫♪♫
Musik
4 kommentarer
border

fyra förslag till dagsmatsedlar.

Man äter ju faktiskt annan mat än den som syns på bloggsöndagar. Här kommer en liten redovisning av opublicerade matbilder på sistone. För att göra det ännu mer bloggvänligt satte jag ihop det i form av fyra dagsmatsedlar :-)
 
IMG_4738 copy IMG_4733 copy VSCO Cam-1-2 VSCO Cam-1-1 IMG_4783 copy DAG 1.
Frukost: Äggmackor med paprika, dill och gurka. Äpplejuice. Kaffe. Äppleklyftor med kanel och jordnötssmör.
Lunch: Testa nya thaistället på Nobelvägen.
Fika: Kaffekaka på ett sensommarsoligt promenadstråk.
Middag: Gräddig ajvar-/spenatpasta med ketchup.
 
IMG_4868 copy
VSCO Cam-1-3
VSCO Cam-3-1 2
IMG_5145 copy
DAG 2.
Frukost: C-vitaminbrus. Kaffe. Ostknäcke. Äggröra a'la Siri Barje.
Lunch: Pankopotatisplättar med avokado och linser.
Snacks: Veganstråket i godishyllan.
Middag: Kryddig quornwrap med avokado, rödlök och korianderfräst majs. 
 
IMG_4800 copy
VSCO Cam-2-1
VSCO Cam-2-1 2
VSCO Cam-3-1
DAG 3.
Frukost: Avokado-/ostknäcken. Kokt ägg. Kaffe. Äppleklyftor (utan skal pga serverad av förskollärare........)
Lunch: Utomhussushi.
Middag: Tomatsoppa med sojabönor och nudlar.
Efterrätt: Körsbärsklubba och pandodil. 
 
IMG_5137 copy
VSCO Cam-6
IMG_4731 copy
VSCO Cam-5
DAG 4.
 
Frukost: Ostmacka, keso- & dillknäcke. Nyponsoppa. Kaffe. Äggröra med chiliflakes och parmesan.
Lunch: Spagetti och linssås med rivenost och honungsstekta sockerärter.
Middag: Purjolöksdumplings med citronsås, picklad rödlöksgurka och grönsaker.
Snacks: Rödbetsdippade ostchips.
Äta
4 kommentarer
border

min nya besatthet: true crime.

Jag är verkligen ingen sucker för skräckfilmer. Är jättelättskrämd: hoppar högt i soffan när någon/något dyker upp snabbt i bild, kikar mellan fingerglipor eller bakom kuddar när någon med långsamma steg alltid jagar ifatt någon (blond, snygg tjej) som springer, tänker på varulvar varje gång jag ska sova ensam. Jag: tror inte på spöken och andar. Också jag: ändå rätt för dem. Lite så.
 
Med den här bakgrunden har jag faktiskt faschinerat mig själv med att bli nästintill besatt av true crime. Verkliga dokumentärer, händelser och historier borde ju vara mångt och mycket mer skrämmande än clowner på gnissliga små cyklar, men ändå är det något som gör att jag inte kan sluta titta. Eller lyssna för den delen. Här är tre true crime-dokumentärer jag sett på sistone och två jag sett för ett bra tag sedan samlade i ett tipsinlägg. Enjoy! Eller vad man nu bör kalla det.
 
PARADISE LOST. En dokumentärfilmserie i tre delar som berör ett fruktansvärt rättfall där tre åttaåriga pojkar blivit mördade i början på 90-talet i Arkansas. Filmarna följer rättegången och människorna inblandade i den på "bägge sidor": offrens familjer samt de tre åtalade tonårspojkarna (som fick benämningen West Memphis Three). 
 
Ett sånt fruktansvärt fall där man tydligt märker hur man själv vinklas i sina tankar och åsikter med tanke på hur de olika personerna porträtteras i dokumentären. Rekommenderar verkligen serien, men vill samtidigt verkligen varna för otroligt hemska scener med bilder från brottsplats. Alla delar finns på HBO Nordic.
 
THE CHESHIRE MURDERSEn dokumentär om ett inbrott som spårade ur totalt och slutade i trippelmord. Förövarna fälls och rättegången blir väldigt politiskt laddad eftersom dödsstraff är en möjlig utväg. Jag såg på HBO, men finns även Youtube.
 
BEWARE THE SLENDERMANHär snuddar vi det där övernaturligt läskiga som jag hatar, men som jag här ändå faschineras så extremt över så jag inte kan sluta titta. Den här dokumentären berör ett helt sjukt mordförsök som har sin grund i två vilsna 12-åriga flickors fantasi och vilja att känna tillhörighet att de knivhugger en gemensam kompis 19 gånger. På grund av Slendermen, ett internetfenomen som cirkulerar på creepypasta och liknande ställen på www. Dokumentär som pendlar mellan kuslighet och verklighet. Finns på HBO och Youtube.
 
MAKING A MURDER. En dokumentärserie i flera (tio tror jag) delar där man pendlar mellan alla möjliga känslor. Vad är sant? Vad är riggat? Vad är egentligen tidsförloppet, när hände vad? Serien filmades under 10 år (!) och handlar om huruvida Steven Avery mördade Penny Beerntsen eller inte. Finns på Netflix.
 
THE JINX. När en dokumentär är så bra så man tänker att det här måste vara fiktion, men det är verklighet - då är det bra teve. Här följer ett teveteam Robert Durst, en läskigt faschinerande man som trots sitt unikum är väldigt svåravläst, och vi hoppar mellan då- & nutid. Ni ska absolut se. Finns på HBO.
 
Tipsa gärna om era true crime-favoriter i kommentarerna. OBS: skriv gärna var de finns också, hehe. Hatar att bli tipsad om saker man inte kan se lagligt, det är liksom som att nån ställer fram en skål vinägerchips framför en och bara "sorry, inte till dig". Tack!
Film & teve
5 kommentarer
border
Upp