vegetarisk veckomatsedel #78: saffranschakchouka, päronciderkokt linguine med kronärtskocka, honungsrostad pumpa med hasselnötsmajo samt tre uteätande.

 
mat v.41Goddag fränds! Här kommer en sne liten veckomatsedel, som den här veckan är lite speciell på tvenne vis. 1. Den innehåller sex dagar samt 2. den är för första gången baserad på en färdig matkasse. Vi testade Linas vegetariska eftersom vi fick den för halva priset (Småland represent) och kombinerade dessa tre middagsrätter med tre utekäk. Låt oss se vad vi tyckte.
 
mat v.41Första roliga grejen var såklart att få hemlevererad en stor kasse matöverraskningar! Matshopping är ju ändå ett av mina specialintressen och jag blev glatt överraskad av "nivån" på råvarorna: mycket ekologiskt och bra märken.
 
mat v.41
Måndag: CIDERLINGUINE MED KRONÄRTSKOCKA OCH BROCCOLI
 
Första rätten jag lagade blev denna krämiga pastarätt! + för att  massa olika konistenser samt spexighet att koka päroncider. - För att det inte var lika gott som det såg ut.
 
mat v.41
Tisdag: VINNYSPIZZA
 
Tvärtemot: godare än vad det såg ut! Men så är ju ofta livet i sällskap av vänner & vm-kval. 
 
mat v.41Onsdag: ROSTAD PUMPA MED SOJABÖNOR, BULGUR & HASSELNÖTSKRÄM
 
Nästa matkasserätt var denna form med göttigheter! Själva grönsakerna är egentligen bara rostad och bulgurn är bara kokad så inga kors i taket där; däremot krämen var riktigt najs. Rostade hasselnötter som man mixade ihop med olja, ägg, dijón m.m. Den kommer jag lätt upprepa framöver.
 
mat v.41Torsdag: BAGDADRULLE
 
När nya trummisen vill repa en halvtimme tidigare än vanligt blir det tight med käk på hemmaplan. Därför: rulle med extra mkt stark sås medan han sätter upp sitt set. En rulle är alltid en rulle, kan knappt gå fel. Förutom då om personen som gör den råkar ta extra mycket stark sås på ett och samma ställe pga munbränneri, aber aber.
 
mat v.41
Fredag: PRINCE THAI
 
Hur många gånger kan man publicera en rätt på Prince thai's blandade grönsaker med tofu? Svar: aldrig tillräckligt pga så himla undangömd liten prisvärd pärla. Punkt.
 
mat v.41Lördag: CHAKCHOUKA MED SAFFRAN, ÄGG OCH TOMAT
 
Alldeles för mycket kvadratmobil-foton i dåligt ljus för att detta ska vara ett okej veckomatsedelsinlägg enligt mig, så vi kör lördagen också. Hade ju ändå en dag av matkassen kvar! Och det skulle visa sig att vi sparade den bästa till sist.
  
mat v.41Denna mellanösterska rätt baserades på en paprika- och tomatgryta med smak av saffran och chili. Jag tillsatte även svamp och broccoli och en klick creme fraiche innan jag styrde ned allt i en form och knäckte ned några ägg.
 
mat v.41
Samt serverade med fetaostsallad och pitabröd. Nom nom!
 
Så, summa summarum, vad tycker jag om matkassen? Jag blev positivt överraskad över "nivån" på receptet. Inte för att det var avancerad matlagning, men ändå vissa krångligare/mer tidskrävande rätter än vad jag trodde. Kul även med två för mig helt och hållet nya rätter och tillagningar: koka cider och pochera ägg i gryta. Dock hade jag absolut inte betalat fullpris för kalaset. Fint med hemleverans, absolut, men för en som är ett större fan av matplanering än att följa recept kanske inte rätt behov tillfredsställs så att säg'. Men kul att ha testat. Har ni? Vilken kassen? Vad tyckte ni?
 
 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Ljuva Julia

den sista ser helt jättesnygg ut också med äggen i! Jag är inte alls förtjust i saffran så hade modifierat, men tycker att det låter supersmarrigt att addera broccoli också - en favoritgrönsak.

Jag har testat vegetariska kassen, flexitariankassen och lättlagade kassen :)

#2 Agnes

Varit sugen men aldrig testat matkasse pga
1. inte sett någon helvegansk kasse!?
2. har svårt nog att få ihop matbudget varje månad på willys, men kanske borde önska mig i julklapp?!

Svar: agnes! linnea här ovan säger att årstiderna har vegansk kasse, värt att kolla upp!
polichinelle

#3 linnea

Agnes, har inte årstiderna en vegansk kasse?

Svar: vidarebefodrar!
polichinelle

Kommentera här
Upp