vegetarisk veckomatsedel #77: ölpanerad tofu, grönkålspasta med majs, nordafrikansk harissapotatis och vegetariska färsbollar.

mat v.40
Frångår min princip att aldrig be om ursäkt i bloggen nu MEN; sorry för sjukt oinspierarade veckomatsedlar på sistone. Tror jag har lite järnbrist eller något, är liksom obegripligt trött? Aja. Här är veckans käk iaf! Två najsa recept iaf.
 
mat v.40Måndag: HARISSAPOTATIS MED VEGOFÄRSBIFFAR & VITLÖKSYOGHURT
 
Måndagsmiddagen var en av veckans rejäla rätter baserade på recept! Harissapotatisen gjorde jag efter detta recept på nordafrikansk potatissallad men tillsatte lite honung samt stekte på den lite på slutet också.
 
mat v.40
Plus ersatte med grönsaker jag hade hemma: majs,  sockerärter och grön paprika. Bollarna gjorde jag av denna otäcka färs från Garant.
 
 
mat v.40
Kändes väldigt knäpp att knåda ihop med mjölk (1 dl), ägg (1), havregryn (1 dl) och kryddade riktligt med soja,  salt,  peppar och persilja. Lite mindre utav rökt paprika samt ett par droppar liquid  smoke. Stekte tills färg uppstod och käkade alltsammans med vitlöksyoghurt (tänkte ha pepparsås till, men mjölken tog slut, därav bilden innan). GOTT.
 hari
mat v.40Tisdag: SNACKS, DIP OCH GUACCA
 
Kvällen efter hade jag möte efter jobbet så Björn fick matansvaret. Jag sa "planen på pappret är currybulgur med vita bönor men du gör vad du vill". Kom hem till detta. Ostchips,  guaccamole med massa lime, paprika och chili, morotsstavar och fresh  island-dip. Efter en 8:00-20:00-jobbdag har jag aldrig älskat honom mer <3
 
mat v.40Onsdag: ÖLPANERAD TOFU & FÄRSK PASTA MED GRÖNKÅL OCH MAJS
 
Titta god mat jag käkade i onsdags ju! Rekommenderar definitivt att koka färsk pasta och grönkål i saltat vatten några minuter, hälla av, tillsätta majs och creme fraiche plus citron, chili, salt och peppar.
 
mat v.40Rekommenderar även ölpanerad tofu! Jag utgick från Annies recce men kryddade mjöl- & ölblandningen med lite rökt paprikapulver och grillkrydda också.
 
mat v.40Klart! En 2 kronors-burk Den Glade Dansken räckte både till panering och matdryck. Perfekt.
 
mat v.40Torsdag: TÅGFÄRDKOST
 
I torsdags eftermiddag hoppade jag på tåget mot en helg i Oskarshamn. Åt både fika och middag på färden, inhandlade alltsammans på Noi's. Älskar deras tofu-Bánh mi (fast den åt jag när vi lämnat Skåne och entrat de djupa småländska skogar - dvs 0 fotoljus). Kakan fick jag på köpet eftersom "du står ut med mina barn" (syskonelevers mamma som jobbar där). 
 
mat v.40Fredag: ATARA-SUSHI
 
I fredags trängde vi ihop oss vid matbordet med blandad take away. Mamma och jag delade på ett gäng hoso- & futomaki från Oskarshamns enda sushirestaurang. Väldigt prisvärd (6 hosomaki för 20, 5 futomaki för 45) men jag häller alltid ut deras blaskiga soja och ersätter med egen. 
 
Vad har ni ätit för något i veckan?
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Ingrid

Så nice med chipsmiddagen! Och grönkålspastan verkar god. Jag har haft en rätt tråkig matvecka, det godaste var när jag och min kille åt på Falloumi här i Stockholm. Jag åt sötpotatispommes, falafel och fetasås till. Tyvärr var fetasåsen inte så god så det blev rätt torrt.

#2 MK

Bland annat; ajvargryta med ris, schnitzel med rostad potatis, kokt broccoli och beasås, kikärtsgryta med pasta och veg. paj med tomat, oliver, broccoli och feta. Jobbar som biträde på skola och kan tipsa om champinjonlasangne och marinerad portabellosvamp som vi serverade i veckan (tkr själv inte om svamp men eleverna gillade det) :)

#3 MK

Chips är ju förövrigt livets måltid, särskilt i kombination med dipp <3333 Åt en hel skål igår all by myself tillsammans med chedda/ chipotle-dipp (hjärtemojis)

#4 Ulrika

kolla upp järnnivåerna, do it! Så himla lätt att hamna lågt som veg + fertil kvinna (menstruationer drar en del liksom). Sjukt onice! så checka!

#5 Agnes

Ölpanerad tofu, mushy peas och egengjorda (english) chips + en massa vinäger. Med idéinspiration från detta inlägg om panring etc.

#6 Oscar

De senaste två (!) veckorna har jag mer eller mindre levt på mackor, gröt, müsli, frukt och ägg. Antalet gånger jag lagat riktig mat går att räkna på tre fingrar. Bedrövligt Vet inte hur jag ska vända trenden.

#7 Daniella

älskar dessa inläggen, en annan äter bara vanlig mat hela tiden som typ kycklingsallad och pasta med köttfärssås. D:

#8 Isabelle

Lyxig couscoussallad med fetaostkräm, rostad paprikasoppa med osttwizters, crepes med kantarellstuvning, cannelloni med spenatfyllning, avokadosoppa med räkor och självklart: tacos!

#9 Ljuva Julia

Att panera sådär har jag aldrig gjort, men jag är jätteförtjust i halloumi så jag ska absolut testa :D I veckan minns jag inte riktigt vad jag har ätit... i fredags åt jag nå färdiga vegbollar med makaroner och gräddsås och sedan har det varit pizza och soppa och gryta... sjukdomsmat :D

Kommentera här
Upp