Q/A: högstadieminnen, huskurer, dans, sömn, hur man säger ifrån samt en impopulär åsikt.

Något sent om siders men ÄH. Här kommer de sista svaren får frågestunden <3 Tack för visat intresse!
 

Q: Dina topp fem överskattade böcker/filmer? 
A: Alltså, slutar läsa/se på saker jag inte gillar direkt typ. Undantaget är väl kanske teveserier, de brukar jag ändå ge en chans (om de är hypade). Där kan jag känna att en överskattad serie är Breaking bad. I sista säsongerna går ju scenerna bara ut på att en snackar och den andra är sur och tyst och vägrar svara. Irri.

Q: Impopulära åsikter du har? 
A: Gud, så många. Vågar knappt. Men okej, en mild: varför är det plötsligt en trend för unga feminister att snusa? OCH: var va ni 2007 när alla brewds bah ”åååh så hiiiimla äckligt” så fort de såg doscirkeln på ens brallor??

Q: Bästa huskurerna som du följer? 

A: Skrubbar mig med avsvalnad kaffesump, dricker vatten från fel håll vid hicka, hackar färsk ingefära och lägger direkt i en tekula i en kopp hett vatten. Toppar med honung och färsk citron.

Q: Gillar du att dansa? Om ja, vilken stil/till vilken typ av musik?
A: Ja! Luftgitarrsolo är min bästa dans. Även att jag nästan höll på att stryka med en gång pga det. Annars har jag faktiskt tänkt att jag kanske borde börja med en dans?! Kanske är skitbra på det?? (Troligtvis inte). Isåfall: något streetigt man inte behöver vara vig för. Någon idé? Kan tillägga att jag inte är en person som går "ut och dansar" så det får liksom inte vara någon specialsnygg dans.

Q: Ett tydligt minne från högstadiet? 
A: När jag blev helt ställd av att få frågan av en lärare om jag ville anmäla en kille i klassen som sparkat mig på låret. När S drog in mig på toaletten i sjuan och frågade om jag fått mens, eftersom hon fått det under natten. När jag på samma toalett fick reda på att R i 9C var kär i mig. När religionsläraren hade stringtrosor på sig och böjde sig ner för att ta uppe ett papper och efter det gick under namnet String-Anna i tre år.

När jag bytte från spanska till musik på elevens val, lärde känna Toni och grunden till finaste vänskapen började gro. När det var musikcafé på lunchrasten och A spelade där med sitt band. Efter första låten tog han som gitarrist tag i micken och sa ”nu ska vi spela låten Sweet bassplayer, den vill jag tillägnad till Lovisa i 9E”.

Jag i 9:an. 
 
Q: Har du någon gång (som elev) blivit kallad till rektorn?
A: Näpps, inte vad jag minns. Vem skulle skicka det där babyfacet till rektorn? ↑

Bästa secondhand/eBay/wish-fynden du gjort? 

A: Den här kappan var en riktig höstfavorit under min kappa- & baskerperiod! 11 spänn på Tradera.
 
Ebay har det blivit lite hårrelaterade köp ifrån. Foamrollers och bandanas t.ex.
 
Angående wish så håller jag faktiskt på att sätta ihop ett inlägg angående dessa nödvändiga små fynd jag handlat på sistone, stay tuned!
 

Q: Hur går det med dina sömnproblem? 
A: TACK för frågan ÄLSKADE du! Just nu går det ändå rätt så okej. Såhär såg förra veckan ut:

Ändå great sömn en natt :-D
 
Jag har testat lite olika sådana här sleeptracks-appar, och den här gillar jag verkligen. Vet inte hur accurate sådant här är egentligen, men den känns ändå rätt så rimlig. Man får upp en graf över sin nattsömn som kan se ut t.ex. såhär:
 
Bortsett från det här med vakenheten på natten* tänker jag mig ändå att det stämmer något så när. Fattar att det är svårt för en app att tracka sömnen på en person när man är två i en 120-säng, men ett hum räcker gott och väl för mig. Enligt appen har jag somnat på 6 minuter också, det tycker jag låter otroligt orimligt men antagligen låg jag tillräckligt stilla tillräckligt länge för att det skulle räknas som sömn. Alltid något.
 
*Visst, jag har svårt att somna men när jag väl gör det så vaknar jag inte under natten. 
 

Q: Har du gått några fristående kurser/utbildningar inom ledarskap? Tips för att *våga vara obekväm*, ex säga ifrån när förlegade skämt om stereotyper/könsroller yttras på jobb/fest? 

A: Nja, eller jo. Jag har ju läst lärarutbildningen, det är ju en ledarutbildning. Ledarskap i klassrummet tror jag någon kurs säkert kan ha hetat. Jag har även läst en röstkurs för att lära mig hur jag ska använda rösten på rätt sätt, men inget mer specifikt än så.

Det är otroligt jobbigt när det blir sådan stämning yttras på jobb och annat. Jag brukar tänka att man i en sådan situation kan tillämpa två olika strategier:

◊ Strategi 1: GÅ DÄRIFRÅN. Man behöver inte alltid ta fighten. Eftersom du ens ställer frågan så är du en vettig människa. Det är inte din livsuppgift att utbilda folk.

◊ Strategi 2: TA FIGHTEN. Men såklart vill man ju bidra till ett bättre samhälle. Därför tar man ganska ofta fighten. Det kan man ju såklart göra på olika sätt. Ett sätt är att vara jättepåläst. Kunna termer, statistik, forskning och begrepp. Detta brukar enligt min erfarenhet leda till en ganska bajsnödig diskussion som snarare handlar om kunskapsmätande än det egentliga problemet.

Ett annat, nästan bättre, sätt är att spela frågande. Då tar man ned diskussionen några kvalitétssnäpp, men det brukar också gynna debattens 1. aggressivitet, 2. tidslängd. Fråga helt enkelt "hur menar du nu?" när någon säger något rasistiskt, transfobiskt eller sexistiskt. Den här frågan kan man ställa tills personen mittemot tröttnar på att försöka förklara sitt beteende. Kanske säger hen slutligen "äh, det var inget" men det tycker jag ändå kan räknas som en vinst när ens argument bara varit "nu förstår jag inte riktigt hur du menar".

vVco Cam-2

◊ Alternativ strategi 3: BLUNDAR JAG SÅ FINNS DU INTE.

Q/A:s och listor | |

#1 Frida

Apropå vakenhet under sömnen - Människor (och säker djur) vaknar mellan 5 och 20 gånger per natt, men ofta är vakenhetsperioderna så korta att vi inte minns det. Att vi vaknar är för att vad som helst skulle kunna hända under natten, så det är evolutionärt fördelaktigt att kolla läget ibland.

Svar: åh, aha! tack för svaret frida, det förklarar mycket! (en 1,20 -säng kan också förklara en del som sagt...) hehe
polichinelle

#2 Ljuva Julia

Jag hade ingen aning om att unga feminister snusar, haha, så den åsikten provocerade mig inte så mycket. Fattar ej heller om din åsikt är att det är bra eller dåligt att sagda feminister snusar.

Jag tycker att dina högstadieminnen var så himla himla rara! Jag minns ytterst lite av min egen högstadietid. Och så himla glad att dina sömnmönster är på bättringsvägen!

Svar: haha, nä jag har inget emot det hellre. blev bara så provocerad över att det är en trend nu för den gruppen av personer, medan jag som var den personen för 10 år sedan var så himla äcklig och sunkig :-P
polichinelle

#3 Ronette

haha högstadie-minnena<3 älskar 9ondeklassarlooken också med den klassiska snedluggen :))

#4 Sara

haha aldrig heller upplevt att snus är en trend för unga feminister. men din spaning stämmer säkert!

Svar: haha, japp, det lovar jag dig att den gör! :-)
polichinelle

#5 Sigrid

Vad heter appen?

Svar: good morning :-)
polichinelle

#6 Irma

ALLTSÅ Lovisa, MAJ GAAADDHH!!!
Jag är en stackars torrboll av rang (kanske även personlighetsmässigt(?), haha ok sidospår) i fallet med att mina stackars händer alltid faller sönder och samman så fort hösten kommer och blir inte mjuka förrän midsommar (typ). Har provat så många olika krämer och tvålar, men har stora problem med torra tassar.

Men HALLÅ KAFFESUMP??? Det gjorde underverk direkt? TACK TACK TACK för detta tips, åh wow finner inga ord!

Hoppas du har en fin lördag, hugs!

Svar: nä men åh! förlåt för sent svar, men så kul att kunna vara till hjälp! :-D <3 <3 <3 tack för du läser irma!
polichinelle

#7 Felicia

Tycker också Breaking bad är överskattad. Stör mig på att de jätteofta pratar väldigt tyst också, sjukt störande. Älskar dina glasögon förresten :)

Svar: tack felicia! mmmmm... håller med. tyvärr sett liknande tendenser nu i walking dead, hoppas det slutar DIRR.
polichinelle

Kommentera här
Upp