pumpasoppa med linser, morot och hot jalapeño-mjukost.

mat v.42
 
Mjukost har väl inte direkt högsta creddvärdet, lite slajmig låtsasost i tub liksom. MEN det är faktiskt smidigt. Inte bara för att dra ett varv på vardagsfrullens knäckebröd, utan även använda i matlagning. För att kräma till såser eller soppor t.ex. Här kommer ett recept där jag använt mig av mjukost på just det sättet. Jag körde på hot jalapeño-smaken, men du kan ta vilken du vill.
 
PUMPASOPPA MED LINSER, MOROT OCH HOT JALAPEÑO

mat v.42

Du behöver:
1/2 butternutpumpa
1 dl röda linser
2 morötter
3-4 vitlöksklyftor
2 msk vit balsamvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
Salt, peppar, citron/lime
Toppings så som krutonger, mjukkokt ägg, sriracha, persilja

mat v.42
 
Gör såhär:
Fräs skivade vitlöksklyftor i olja i en stor kastrull. Tillsätt tärningar av pumpan och slantar av morötterna. Häll över balsamvinägern och fräs under några minuter.
 
mat v.42Tillsätt linserna,  grönsaksbuljongen samt vatten så det täcker grönsakerna + ett par cm till. Låt koka ca 20 minuter. Mixa sedan soppan slät med stavmixer och sätt tillbaka på plattan. Pressa ned ca en halv tub mjukost och blanda ut. Låt sjuda medan du smaksätter soppan efter tycke: salt,  peppar,  citron,  lime,  chili etc.
 
mat v.42Jag mjukkokade ägg och toppade med tillsammans med naturella krutonger, persilja och sriracha men ta det du vill! Nötter, solroskärnor, krossade tortillachips eller vad du vill. Enjoy!
Äta | |
Kommentera här
Upp