oväntade fördelar med att dela sopstation med en falafelria.

IMG_5593 copy
En sen kväll när jag och Falken lite smålulliga gick hem så såg vi att det stod två stora konserburkar(/llådor??) vid sopstationen. Karln min fick då en lysande idé och frågade "behövde inte du stora krukor?". 
 
IMG_5596 copyOch visst, det gjorde jag ju. Monsterorna höll på att äta upp vardagsrumshörnet och deras krukor hade knappt nån jord - enbart grova rötter som såg upp att komma från vilken skräckfilm som helst. Hög tid för omplantering med andra ord! Först behövdes bara de kommande krukorna fixas till lite. Steg 1 var att låna en plåtsax från skolans tekniksal.
 
IMG_5954 copySteg 2: gå bananas med grönsåpa och försöka få bort de flesta spår av gammal olja och fefferonisaft.
 
IMG_5963 copySteg 3: inhandla blomjord, placera sig på vardagsrumsgolvet och försöka undvika att spilla allt för mycket jord ned i golvspringorna.
 
VSCO Cam-1
Och så slutligen steg 4: plantera! Jag vet egentligen om jag tycker det är kul eller ett ont måste. Jag tror jag har lite för dåligt tålamod för det. Plus att 16 liter blomjord gick åt i ett nafs, så måste fylla på. Men utöver det tycker jag ändå att det blev rätt najs:
 
IMG_3712
IMG_3660Eller vad säger ni?
 
Växtligheter | |

#1 Gabriella

Hej! Hatar att vara big party pooper. Ville bara berätta att jag planterade en växt direkt i en stor konservburk förut, och den tvärdog efter några veckor. När jag skulle slänga den såg jag att insidan av burken var helt full av rost och metalliska utfällningar, förmodligen cause of death :( Vet inte om ni använde plastkruka emellan växt och plåt, kanske skyddat, men kände mig ändå tvungen att förmedla detta - akta monsteran! Fint blev det i varje fall! Kram

Svar: åh naj!!! tack för ledsam info :-((( jag planterade också rakt i. ska man palla plantera om eller ska man be samtliga världsinvånare att hålla tummarna?
polichinelle

#2 Nora

(mest till gabirella kanske) dränering!! a och o när det kommer till växter! den behöver ett hål i botten annars ruttnar rötterna.

Svar: alltid och 100%? eller kan man ha tur? vetefan om jag palla plantera om.... men pallar ju inte att de dör heller :-//
polichinelle

#3 Maggie Bergius

Men så otroligt fint! Tänk att den enes skräp kan bli den andres skatt! :)

Svar: jamen precis! <3 tack maggie!
polichinelle

#4 Mikaela

Så fint!!

Svar: tack mikaela!
polichinelle

#5 Nora

(om dränering!) alltså, vattnet har ingenstans att ta vägen om det inte finns hål i botten = det kommer samlas i jorden och tillslut blir det för mycket = rötterna ruttnar. kanske kan undvikas om du vattnar väldigt sällan! men jag skulle ta ur växten och plantera den i en innerkruka innan en sätter den i finkrukan, bara så att en är säker på att de inte dör! lycka till det ordnar sig <3<3

Kommentera här
Upp