gör skillnad - bli lärare! reklam i samarbete med skolverket.

Inlägget är ett samarbete med Skolverket.
 
 
Har du någon gång tänkt du vill ha ett yrke där du kan vara med och aktivt påverka framtiden? Att bidra till kunskap, bli ihågkommen, stärka självförtroenden, diskutera, debattera, engagera och ta hand om. Ett yrke som håller dig ung och där du känner att du faktiskt kan göra skillnad. På riktigt. Omväxlande dagar, frihet inom ramar och direkt feedback från din målgrupp. Låter det lockande? Du kanske ska ta och bli lärare?
 
 
Oavsett om du tycker småttingar, lågstadie eller moppeålder är charmigaste åldern och oavsett om du gillar samhällsfrågor, höjdhopp, konst eller 5/4-takt så finns det en inriktning för dig. Släpp det här med att läraryrket måste vara ett kall man känt sedan barndom och tänk i nya banor. Vore det inte jäkligt coolt att vara ihågkommen av någon som idag kanske inte ens är född?
 
 
Imorgon är sista ansökningsdagen för vårens program och kurser. Känner du att du vill vara en del utav team #kritiskttänkade hittar du alla en sammanställning av lärarutbildningar i landet här. Du kan även läsa mer om yrket på För det vidare och såklart även hos Skolverket. Är du intresserad av just musikämnet får du gärna följa min lärarinstagram på @musiklararvardag.
 
Vi ses i korridorerna! <3
Musikläraryrket | |

#1 Oscar

Som jag nog nämnt tidigare jobbade jag förra hösten som lärarassistent i en årskurs 3 och även på fritids på samma skola. Det var väldigt givande, speciellt under skoltid. På fritids blev det väldigt långsamt då man mest stod och vakade över barnen.

Trots att jag tyckte det var både roligt och givande insåg jag mina begränsningar. Jag är helt enkelt inte den naturliga ledaren (vilket rektorn och kollegorna sade när min anställning skulle avslutas), dessutom gör min stamning att jag brister rejält i mitt sätt att lära ut och kunna prata så att ungarna förstår fullt ut.

Nåväl. Att vara lärare är coolt. Tycker det är så himla häftigt att både jag minns lärare från förr och att de minns mig om man möter dem på stan (vilket iofs är väldigt sällan). Vissa lärare kommer man helt enkelt aldrig glömma. Av bloggen och Instagram att döma känns du som en sådan. Streta på så länge det känns kul! Det du gör är viktigt.

Svar: tusen tack för din fina orden oscar! <3 men herregud, blev helt ledsen när du berättade vad rektor och kollegor sagt. sa de det på ett bra sätt, eller plumpt? känns ju inte särskilt schysst. kunde du inte fått råd och tips på hur du kunde arbeta med det istället för att avsluta din anställning? :-((
polichinelle

#2 Ronette

Tycker du verkar vara så perfekt som lärare! Alltså så som i att det passar dig och att du gör det så bra. Att kidsen får ha en sån cool och vettig mentor liksom.

Svar: åh men åh! tack så hemskt mycket, vad snällt sagt ronette <3
polichinelle

#3 Oscar

@polichinelle Äsch, rektorn sade det på ett bra sätt medan vissa av de lärare som jag jobbade närmast kanske inte lade fram det så snyggt. Kollegorna på fritids var betydligt bättre på alla sätt. De tyckte, tillskillnad från rektorn och lärarna (tydligen) att jag hade bra hand med barnen. Men men. Så är det. Jag kände det som sagt lite själv.

Men visst, jag är en sån som tar tid på mig att känna mig bekväm i en roll och i nya sammanhang. Och ärligt talat gav lärarna eller rektorn mig aldrig riktigt chansen att testa på att leda en lektion eller grupp. Hela grejen med tjänsten var att under en eller max två terminer låta en person få testa på att jobba i skolans värld. Med lön. Och då ingår ett visst mentorskap känner jag. Men det lyste med sin frånvaro. Helt.

Nog med svammel. Det är som det är. Det var en viktigt och bra erfarenhet, även fast jag hade hoppats på en annan utgå. Det ger ju så mycket att jobba med barn och ungdomar.

Fortsätt vara grym, Lovisa! Ha're.

Kommentera här
Upp