en helg i livet: vinägeröl, dumplingsoppa & second hand-shopping.

helgen v.42I fredags var jag som vanligt ledig (jobbar ju 80% som ni kanske vet, världens bästa livskvalleval fram tills lönechecken kommer) vilket märktes på frukostbrickan. 
 
helgen v.42Ägnade dagen åt växter och utomhusluft.
 
helgen v.42Kvällen kommer ganska fort när man sover till 10:30. Dags att korka upp!
 
helgen v.42Käkade getostpizza med ruccola och valnötter. Plus TÄNDA LJUS! Kvar i stakarna sen förra påsken visserligen aber aber *romantiker*
 
helgen v.42Vi drack ett gammalt Amarone vi fick i present för tusen år sen. Försökte känna mig sofistikerad ganska länge, men när Björn till slut frågade "vad tyckte du om vinet?" slank "lite för smakrikt" ut ur min mun. 
 
helgen v.42
På senkvällen: socialiserande! Först en IPA på Belle med Rambo. Han lärde mig de bästa tricket för att sätta någon ur balans och så diskuterade vi huruvida vi var analyserande personer eller inte. Kom fram till inte.
  
helgen v.42Därefter mötte vi upp ett gäng för blandad dryck (t.ex. VINÄGERÖL?!) på Ost och vänner, nästan-karaoke på Azalee och dans på Grand. Succékväll! Inte mycket som fångades på bild, dock. Börjar bli sämst bloggare känner jag.
 
helgen v.42Lördagen såg ungefär ut såhär. Traskade runt på Myrorna (visar fynden inom kort) en bra stund innan vi tog varvet runt kanalen.
 
helgen v.42Hamnade på Gerege för nån slags lunchmiddag (vad kallar man käk vid 16 egentligen?) Jag och Falken hade relativt skitolika matupplevelser. Han: bulgogiburgare med pommes. Jag: klar dumplingsoppa. Svinstark, men god. Gillar de picklade grejerna, edamamebönorna och kålen man får till också! (Y) 
 
helgen v.42Lördagen tog slut ganska så hippt som happt.
 
helgen v.42
Och det blev De Djupa Funderingarnas Söndag™. 
 
helgen v.42
Storhandlade käk och blomjord, planerade lektioner, plöjde serier, sorterade tvätt och introvertade järnet. En själsyoga-söndag, som vanligt med andra ord.
 
helgen v.42
Söndagar equals no suprises. Vilket förövrigt är en kanonlåt. Lyssna på den om du inte gjort det.  
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Anonym

Hur gör en då för att sätta någon ur balans? Skulle behöva veta och lovar att bara använda för ”goda” ändamål

Svar: man tar bort synen från dem, fick jag lära mig. en hand eller liknande över ögonen. lugnt och stilla utan våld.
polichinelle

#2 Ulrika

älskar att välja ledig tid. har ju valt att leva på en plats med kortare arbetstider (jobbar till kvart i fyra och en dag kvart över tre) och har turen att kunna ta ut komp ibland om jag går jour på kvällar etc. och det är ju LIVET som händer de där timmarna man gör något annat! ofta (beroende på grundlön och livsläge förstås) är det ju mer värt än de där sista extra kronorna på lönen.

Kommentera här
Upp