asiatisk tofugryta med äggnudlar och kokosmjölk.

asiatisk tofugrytaAmen titta go grej ni kan laga ikväll?
 
ASIATISK TOFUGRYTA MED INGEFÄRA, GRÖNSAKER & NUDLAR
 
asiatisk tofugryta
asiatisk tofugryta
Du behöver:
 
Ett paket fast tofu
Äggnudlar
En tetra kokosmjölk
Soja - ganska rikligt
Honung, limesaft - nån matsked
Sesamolja - lite granna
3-4 vitlöksklyftor
Ingefära - några cm
Ett knippe koriander
Några fasta champinjoner
Wokgrönsaker: sockerärter, morot, paprika, rödlök
 
asiatisk tofugryta
Gör såhär:
 
Tärna tofun och låt rinna av på hushållspapper. Riv ingefäran och vitlöken. Lägg i en plastpåse och häll över riktligt med soja. Tillsätt honung,  limesaft och sesamolja. Den sistnämnda droppvis så det inte blir för mycket - ska bara ge en liten touch. Blanda runt och lägg ner tofun. Låt marinera så länge du orkar. Jag orkade en promenad på 5,5 km.
 
asiatisk tofugrytaStek sedan i olja tills rejält med färg uppstår. Det går typ inte att bränna tofu så bah kör. Hacka under tiden grönsakerna och svampen samt koka äggnudlarna. När du är nöjd med tofun byter du plats på den och grönsaker och wokar de sistnämnda i vitlök,  koriander och soja.
 
asiatisk tofugrytaHäll av nudlarna och tillsätt i stekpannan tillsammans med kokosmjölken.
  
asiatisk tofugrytaNär allt krämat till sig kan du stänga av plattan och addera tofun och röra om.
 
asiatisk tofugrytaDå så, klart! Ät med lite extra korri. Och sriracha förstås. 
 
Äta | |

#1 Frida

Ser så gott ut!! Och jag som har dragit på mig nåt stressrelaterat sårigt skit i munnen och knappt kan äta nåt annat än soppa :( ska laga detta nån dag, tofun ser så god ut stekt. drooool.

Kommentera här
Upp