vegetarisk veckomatsedel #82: vegansk grönsaksgryta med kikärter, blomkålssoppa med jalapeño & rågchips, pepprig thai & vm-kvalspizza!

mat v.46
Återigen söndag. Veckorna FLYGER fram? Dags att spana in veckans matbildsskörd:
 
mat v.46Måndag: VM-KVALSDEG @ VINNYS
 
Veckan började extra festligt i och med att Sverige gick till VM!!! Vi käkade deg på Vinnys uteservering. Filtar, mössa och en iskall näsa utan cirkulation men det fick det såklart vara värt; sommaren 2lax18 är räddad! Som vanligt beskådades spektaklet på Vinnys, ett stenkast från oss. 
  
mat v.46Tisdag: RIS & VEGANSK KIKÄRTSGRYTA MED SVAMP
 
Kvällen efter använde jag dessa ingredienser...
 
mat v.46...för att göra livets saltaste gryta. Haha. Fy BUBBLAN alltså, akta er för att höfta salt, soja och fond i samma kastrull samtidigt som ni lyssnar på en alltför intressant podcast - det kan innebära att enorma mängder vatten behövs intas hela kvällen ^^ Podden var för övrigt p3 doku's senaste, om nazistattacken i Kärrtorp.
  
mat v.46Onsdag: PASTA, GRÖNSAKER, AVO &  CHILI-/LIMEMAJO
 
Alltså. Allt för oinspirerande rätt för att jag ens ska palla komma på ett namn till den? Det är liksom kokt pasta, grönsaker jag hade hemma, kikärter och purjo typ? Avokado och chili-/limemajo kan ju dock förhöja vilken rätt som helst.
 
mat v.46Torsdag: THAI @ LANNA THAI BISTRO
 
I torsdags jungfrufärdade vi Lanna, som jag hört väldigt blandade recensioner kring. Någon sa att det var helt ovärt, någon att det var bästa thaien i Malmö. Klart man måste testa. Jag tog nr60 från den veganska menyn och upptäckte hur starkt det är när peppar står utskrivet som ingrediens. Gott dock! Blir absolut fler gånger.
 
mat v.46Fredag: BLOMKÅLSSOPPA MED RÅGCHIPS & JALAPEÑO-OST

Nähä, ETT enda recept kan man väl som läsare kunna förvänta sig av en veckomatsedel kan man (alltså ni) kanske tycka? Kejrå. Här kommer det:

Koka upp ca 6 dl vatten. Tillsätt 500gram fryst blomkål och låt koka tills mjukt. Mixa sedan slätt och låt bubbla upp igen tillsammans med ett par skvätts mä äppelcidervinäger, ringlad honung,  persilja och salt/peppar. Krama ned nån dl (minst) mjukost  med  jalapenosmak i soppan och vispa ut. Se soppan kräma till sig. Smaka av och ät sedan, t.ex. med krossade rågchips & krutonger.

Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Ellen

Teckningen öve matsedeln <3

Svar: <3
polichinelle

#2 Irma

Åh hallå Lovisa! Hey hey, måste bara tipsa om ett helt superbt bra thaiställe i närheten!! Jag bor väldigt nära Lanna, men det finns en riktig guldpärla i mina hoods som du var i, en thai på Föreningsgatan som du MÅSTE prova! (Haha officially approved av både märklaren som sålde min lägenhet samt av de tidigare innehavarna som sa att jag var tvungen att prova detta ställe, så jag tog det som ett viktigt uppdrag haha). Vad göra när man var nybliven och vilsen malmöbo, bara att buga och bocka för tipset.

Och OH MY, det ser verkligen inte mycket ut för ögat, det är ett sk. "hål i väggen" och ägarna pratar knappt svenska, men maten är så genuint vällagad (och tro mig, jag är känslig för stark mat och lite picky gällande råvaror då jag är utbildad inom livsmedelskunskap ;), men hello smaklökstango- smaskligt och genuint från grunden. Maten görs a la minute framför ögonen innan de packar ner det i takeawaylådan. Du väljer själv vilket protein (kött, kyckling, räkor eller tofu) du vill ha i rätterna.Och har man lyxen att vara hemma på lunchen någongång har de luncherbjudande på hela två take awayrätter för 65kr.

Lägg Vieng Thai på Föreningsgatan 45 på minnet :)

(och nr.15 på menyn är min abslouta favvis, med tofu! Mild och krämig)

Tips tips. Happy Sunday :)Svar: åh men ja! vieng var det första stället jag typ testade i malmö, men inte käkat där sedan dess?! måste absolut testa igen för minns knappt annat än att jag var typ den första som använde deras onlinebeställningstjänst - fick visa dem hur den funkade när jag kom in och skulle hämta käket. "jaha, du har redan betalat?" ska komma ihåg nr 15! <3
polichinelle

#3 Klara

Hej! Har precis införskaffat min först bjäst-burk, men fattar typ inte riktigt hur jag ska använda den! Kan inte du berätta lite om vad du gör med den=

Svar: hej klara! har svarat på det här: http://polichinelle.se/2017/september/qa-om-kryddor-hur-man-anvander-bjast-vad-jag-rostar-pa-lararyrket-samt-vart-boende.html puss!
polichinelle

Kommentera här
Upp