vegetarisk veckomatsedel #81: belugalinspasta med grönkål, quornchiligryta, bulgurpytt med feta och en sushibesvikelse.

Den 81:e matsedLEN (småland represent) slår vi på stort!! Kolla bah:
 
mat v.45
Ser ni eller??? En matsedelnbild i stående perspektiv! Kul att det fortfarande kan hända nya kräjjer här på www.
 
mat v.45Måndag: BULGUR- & BROCCOLIPYTT MED SOCKERÄRTER OCH FETA

Annan first: åt ur denna... dessertskål? Det som ligger där i är bulgur (kokad i citronsaftat vatten as always) samt vitlök- soja-, ingefärs- korianderfräst brocco, sockerärter, rödlöksringar, vitlöksskivor som serveras med majo,  sriracha och feta.

mat v.45Tisdag: CHILII MED QUORNFÄRS & VITLÖKSBRÖD

Rejält matig gryta blev det denna afton. Utgick från detta receptet men la till en burk vita bönor i tomatsås, tomatpuré, lite worchestersås och så. Toppade med lite feta och soyghurt samt åt med vitlöksbröd.

mat v.45Onsdag: VEGANSK GRÖNKÅLSPASTA MED VITLÖK, CASHEW & BELUGALINSER
 
Har helt snöat på grönkål? Särskilt i kombo med pasta. LIVET. Älskar kripset!! Vet att det varit mycket grönkål & pasta-rätter Den Senaste Tiden men what 2 do. Här kommer veckans recept:
 
mat v.45Koka spagetti och svarta belugalinser i separata kastruller. Al dente. Hacka 2 vitlöksklyftor och fräs i olja. Tillsätt en tesked socker och en skvätt vit balsamvinäger. Fräs lite till. Tillsätt sedan ett par nävar fryst grönkål och fräs vidare. Häll av pasta och linser och häll över grönkålen tillsammans med ett par dl soja/havregrädde och ett par msk bjäst. Låt bubbla ihop på eftervärme så det krämer ihopa’se. Servera med hackade cashewnötter och ringlad tacosås. Fråga mig inte om det sistnämnda passar eller inte. Såg burken i kylen och sen va det ingen återvändo.
 
VSCO Cam-1Torsdag: SUSHI @ CHILL OUT LOUNGE

Mellan regnskurar och rep blev det mot Chill out i Slottstaden där det är lounge med drinkar, hög musik och sushi. Vi riktade in oss på det sistnämnda. Recension: visst, tog standardmenyn så borde väl inte klaga på tråkiga bitar MEN nä verkligen inget att hänga i granen. Eftersom standardmenyn är rätt mycket dyrare än samma bitar på andra ställen förväntar man sig ju perfektion, men varken ris eller hållbarhet va top notch så nä - me not recommend.

mat v.45
Fredag: RESTER / FALAFELTALLRIK @ FRIENDS
 
Tidig liddagsmunch: chiligrytrester med extra bjäst och persilja.
 
mat v.45Sen middag: falafeltallrik. Från Friends Grill - givetvis. Sitter alltid som en smäck DOCK jobbigt att behöva dra hela beställningen på någon form av tvärtemotspråk när man känner sig halvfebrig och helsunkig :-))) 
 
 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Fröken Minimalist

Den där grönkålspastan ser ju bara så himla god ut!

Svar: ÄLSKAR grönkålspasta!
polichinelle

#2 Isabell

Nu blev jag fruktansvärt sugen på grönkål jag med...
Men fråga! Har du provat sushin Rå Epok i Lund? Den ska ju tydligen vara väldigt bra men vågar inte lita på det förens sushi-experten aka du har uttalat dig!

Svar: åh nej! men hört om mången gång. måste verkligen bli ett besök dit!
polichinelle

Kommentera här
Upp