new york dag 3: spelning, turkiskt kaffe med mycket sump, nostalgiburgaren och så en hel del känslor kring 31/10.

new york dag 3.Välkommen till dag 3 i Nevvan! Vet inte varför, men jag älskar den här bilden. Säger fotografen ödmjukt.... nä, men det är något med kontrasterna som dyker upp överallt och är så logiska i sina motsatser.
 
new york dag 3.Började med en promenad mot bronsflickan på Wall street
 
new york dag 3.Vi tillbringade sedan oräkenliga timmar på 9/11 Memorial & Museum. Så mycket av allt. Bilder, videos, telefonsvararmeddelanden, bussbiljetter. Brev. Information svår att ta in. Känslor. 
 
new york dag 3.
Och när vi gick ut från museumet och började fundera på var vi skulle äta lunch. Traskade mot Chinatown men enades för att röra oss vidare mot Lower east side. Och då började det ringa i våra telefoner. Först förstod vi ingenting. "Varför ringer folk? Det är ju svindyrt, skicka sms istället?" Men samtidigt var det konstigt att alla hörde av sig på samma gång, så vi ställde oss utanför ett Starbucks och snyltade lite wifi för att ta reda på vad som hänt. Terrorattack. I närheten av World trade center. Som vi precis kom ifrån.
 
new york dag 3.
Så otroligt jävla sjukt. Att i ena studen gå och snacka om man är mest sugen på thai eller burgare och i andra bli helt golvad. Vi är en timme därifrån. Så långt bort, men ändå det närmsta jag varit terrorn fula jävla ansikte. Fy fan att helt plötsligt känna ett behov av att kolla sig över axeln. Notera folkmängd. Ryggsäckar. Skåpbilar. Fyfan. 
 
new york dag 3.
Men det är ju som de säger. Man ska inte begränsa sig, man ska fortsätta göra det man vill. Promenera efter solnedgången. Resa. Gå till "sina" gamla kvarter och käka rödbetsburgare på Mikeys för tredje NY-resan i rad. Se bara vad jag skrev första gången om besöket! Och: andra gången! :-)
 
new york dag 3.Premiärdrack turkiskt kaffe. Enligt servitören var det dubbelt så uppiggande som espresso, och jag är benägen att hålla med. Skulle dock även velat ha infon att man INTE skulle blanda runt samt dricka bottenskrapet. Vilket visade sig vara sump. Gott fram tills dess iaf!
 
new york dag 3.
Tråkig tajmad bild eftersom det i verkligheten kryllade av utklädda barn (och vuxna) längs med hela gatorna. Det var ju halloween, och alla barn körde trick or treat på restauranger, pubar och caféer. Vilket väl inte är så konstigt; alla bor ju i lägenheterna så nånstans måste man ju gå och knacka på. Gulligastpriset tog hunden utklädd till nyckelpiga.
 
new york dag 3.Efter all mat, alla känslor och alla intryck kände vi sedan att vi behövde hem en stund. Vila och läsa nyheter. Uppdatera oss på vad som hänt, markera oss som säkra via den där fb-funktionen och försöka ta in. Kan tänka mig att nyheterna präglades något extremt av händelsen även i Sverige, men det var verkligen speciellt att vara på plats och lyssna på de amerikanska. Återigen: fyfan.
 
new york dag 3.Ombytt och redo för kvällen.
 
new york dag 3.Som tillbringades på City Winery med bubbel och oliver.
 
new york dag 3.Och spelning. Kändes märkligt, och nästan respektlöst, att sitta och äta oliver och lyssna på musik en kväll som denna men återigen: vad ska man göra? Ingen tjänar ju att man ligger hemma på hotellrummet istället. Mannen till höger är iallafall Craig Finn, en singer/songwriter kvällen till ära sminkad som Paul Stanley - en oklar oironisk hyllning till den "enda vettiga i Kiss", Paul Stanley. Mkay? 
 
new york dag 3.Mysigt i början, men genren gjorde mig efter nån timme ganska uttråkad. Plus att tröttman smög sig på. Och hungern. Så på vägen hem köpte vi hem wok från nån nattöppen kiosk där ägarinnan, som stod med jacka på sig, inte var helt överlycklig på ägaren (troligtvis hennes man) som tog vår beställning. Bara att hetta upp pannan igen. Vi tog iallafall med oss maten hem till hotellet och åt till ännu en nyhetssändning. Vilken dag.
 
Resor | |

#1 Barbro

Vilken bra blogg! Jättefina bilder och finurliga texter. Ser fram emot att få se och läsa fler inlägg från den här resan och från kommande äventyr.

Svar: <3 <3 <3
polichinelle

Kommentera här
Upp