vegetarisk veckomatsedel #66: lime- & avokadopasta med bjäst, soja- och broccoliwok samt massa take away.

Näää alltså hörni, den här veckan har verkligen inte varit min bästa rent energimässigt. PALLADE ente ens sätta ihop en matsedel på söndagskvällen, så istället fick veckan bli som livet innan dessa 66 matsedlar, d.v.s. käka det man är spontansugen på när kvällen är kommen. Såhär blev det:
 
VSCO Cam-1Måndag: SUSHI PÅ YUKAI

Veckan startade med att jag, Jonas och Therese träffades på Yukai (ligger på Bergsgatan) för sushi och öl. Bra sätt att starta upp en seg vecka ändå. Vi såg att stället fått väldigt blandade recensioner (min guilty pleasure ni vet) och jag sällar mig väl till de lite mindre positiva. Lite för smaklöst ris och onödigt stora bitar. Dessutom fick jag veganskt trots att jag beställde vegetarisk, och visst: det är väl egentligen en fördel, men samtidigt: jag är redan relativt tradigt inställd till vegsushi för tillfället eftersom man mer tar bort grejer än adderar, och veganskt förstärker ju den känslan ännu mer. JA JAG VET JAG HADE JU KUNNAT SÄGA TILL SERVITÖREN men nu hade vi redan väntat typ en halvtimme så pallade inte. Energin etc. Dock prisvärt.
 
IMG_3073 copyTisdag: LIMEPASTA MED AVOKADO, VITLÖK OCH SESAMNUGGETS
 
Den här rätten blev faktiskt himla god, trots minimal ansträngning. Blir ju ofta minimal ansträngning när man använder sig av halvfabrikat, och dessa är faktiskt riktigt goda (och veganska!). Ännu mindre energi krävs när man bara hettar upp en fryspåse överbliven spagetti sedan tidigare, så som i fjärde tipset här. Om du ännu inte brukar: börja! Såhär lagar du hela rätten: 
 
IMG_3076 copyKoka pasta och häll av when färdigt (eller använd färdiga rester). Sänk värmen på plattan. Fräs pressad vitlök och hackad röd chili i olja snabbt utan att det tar färg. Häll tillbaka pastan i kastrullen och pressa över en halv limefrukt tillsammans med fryst persilja och fryst koriander. Blanda runt väl. Häll på rikligt med bjäst och en liten skvätt iKaffe/mjölk för att nojsa ihop det lite extra. Skär gurka och avokado i bitar och tillsätt i pasta med salt och peppar. Servera med t.ex. vitlöks- & srirachasås, färskpressad lime och veganska sesamnuggets
 
Onsdag: INNERGÅRDSHÄNGKÄK
 
I onsdags bjöd vi över lite fölk till vår soliga innergård. Vi kunde dock inte komma överens om vad vi skulle käka, så alla fick helt enkelt köpa med sig det de var sugna på, och det dukades upp pad thai, pommes, burgare och falafel. Jag tog en falafelrulle som jag, med Bea spanandes från andra sidan huset :-D, beställde med blandad sås - det vill säga mild, vitlök och stark, men så glömde kocken ta på den starka. När jag lite försiktigt påpekade detta tror jag han tog det som en pik och ca dränkte därför rullen i stark sås. Lite surt, kunde typ bah käka halva utan att dö i munnen 😒  Aber aber. Fin kväll iaf.
  
IMG_3085 copy
Torsdag: TORNET-PIZZA
 
Den lediga torsdagen tillbringades utomhus, med långpromenad och häng. Lunchen blev på Tornet, en pizzeria som av onlinepizza blivit framröstad av kunderna som Malmös bästa. Jag tog en vegetale och den räckte både till lunch och middag. Perfekt. Och jag håller med betyget, i sin genre är det en redigt najs pizza. Det gör ju mycket om alla ingredienser är färska liksom.
 
IMG_3103 copyFredag: BROCCOLIWOK MED SOJASTRIMLOR OCH LIME

Med inspiration härifrån slängde jag ihop fredagens middag, och den blev faktiskt briljant! La till lite vitlökspaste och så hade jag en himla smidig hybrid mellan soja & balsamvinäger i kylen (flaskan på bilden) och det var en perfekt kombo i receptet. Serverade med ris, färskpressad lime och mango chutney-yoghurtsås med ett stänk srirachamajo i. Mumma.
 

Vad har ni ätit i veckan? Tipsa gärna om något lyckat expriment, någon snabb vardagsrätt eller råvarukombination som jag kan inspireras av till nästa veckas käk <3

Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Lorissa Lovebomb

Jag tycker i alla fall att det ser underbart ut :D Och en frigolitlåda med pommes på en innergård är bäst alltid! Så himla mysigt :)

Svar: extremt! pommes är alltid ett säkert och rätt val.
polichinelle

#2 Ingrid

Synd med falafelrullen :/ Nuggetsen är så goda ju :) Jag har bland annat ätit klyftpotatis, soltorkadtomat röra och sallad från tuvesonskan. Enkelt och gott! https://tuvessonskan.se/2017/02/10/3-veganska-och-proteinstinna-roror-att-ata-till-dina-citron-och-ortfries/

Åt även en linslasange från portionen under tian som är rätt god. Men den tar tyvärr rätt lång tid att laga. https://undertian.com/portfolio/vegetarisk-lasagne/

Svar: mmmm, måste köra på röror och färskpotatis nu när säsongen äntligen är här <3 <3
polichinelle

#3 Beatrice

Alltså, bra matvecka ändå?! Vi har också, trots att vi oftast planerar, ätit mycket ute den här veckan, men det blir liksom aldrig lika bra!?
Komiskt också att första gången vi ses på riktigt blev genom en fönsterruta i motljus så vi knappt sågs, haha!

Svar: haha, verkligen! får styra upp en ordentlig träff i sommar!
polichinelle

#4 Ellen

jag gillar ändå att det får bli så här ibland. och sesamnuggetsen är ju drömmen när en inte orkar mer än minimalt! så goda och lätta.

#5 Carin

Haha! Jag skulle också tipsa om tuvessonskans röror!

Annars blir ju typ allt med kombon potatis och rökt tofu gott.

Svar: rökt tofu - mmm! måste testa! egenrökt eller marinerad?
polichinelle

Kommentera här
Upp