vegetarisk veckomatsedel #64: vitkålspiroger med gräslöksyoghurt, couscous och ugnsmarinerad rödlök & snabbkrämig korvpasta.

IMG_2737 copy
Veckans käk har varit åt det snabba hållet. Inga långlok eller avancerade recept utan snabba vardagslösningar. Hoppas ni gillar det (ändå?).
 
IMG_2539 copyMåndag: KOKOS- JORDNÖT- & PALSTERNACKSOPPA

Hade massa kvar av den här soppan samt lite kokosdryck som inte gick åt till min veckosmoothie, så la ihop ett och ett och fick ihopa det till en ny variant på soppan. Blev nästan snäppet vassare än den tidigare, spädde liksom ut smakerna på ett behagligt vis. Recommend. Värmde dock kokosdrycken separat och blandade sedan ned i soppan, tänkte att det kanske skulle skära sig annars. Någon som vet? (Soppan är inte skuren på bilden om det ser ut så, det är crunch från jordnötssmöret :P)

 
IMG_2573 copyTisdag: VITKÅLSSPIROGER MED SVAMP OCH SPENAT MED GRÄSLÖKSYOGHURT

Jag inspirerades av ett av mina gamla recept från den 31:e veckomatsedeln och lagade på ett liknande sätt fast gjorde innehåll av vitkål, smått skuren svamp och hackad spenat istället. Serverade med en gräslöksyoghurt som är baserad på precis vad det låter som (samt lite citronsaft, salt och peppar, agavesirap, dill och persilja).

IMG_2605 copyOnsdag: COUSCOUS- & BÖNSALLAD MED MARINERAD RÖDLÖK, SOLTORKADE TOMATER OCH CHIPOTLEDRESSING

Onsdagens recept är ett tips från bloggläsaren Agnes som i det här berätta om dig själv-inlägget tipsade om en varm couscoussalallad hon hade som sin special-bjudrätt. Jag blev såklart nyfiken och bad henne berätta mer. Hon skrev då brukar bara klyfta rödlöken rätt stort, skiva över lite smör och hälla över rosébalsamvinäger, plus massa salt och peppar och sen in i ugnen i typ 25 min. Jag: challenge accepted.
 
IMG_2611 copy
Hade dock ingen rosébalsamvinäger så körde på rödvinsvinäger och lite agavesirap istället. Serverade rödlöken med couscous, bön- & ärtblandning, soltorkade tomater och lite annat smått och gott. Plus chipotleyoghurt som blev asaballastark. Det var enkelt, snabbt och gott men dessvärre inte särskilt mättande för en vrålhungrig sambo som renskrapade tallriken och sen undrade vad vi skulle äta till middag :-)))) 
 
IMG_2656 copyTorsdag: VEGANSK KÖPESUSHI
 
IMG_2665 copy
Köpte 13 veganska bitar från Sushido. Skrev i beställningen att jag gärna ville ha så blandade bitar som möjligt men det ångrade jag sen när jag såg att det innebar rå sparris och råa ärtskott på nigirisen. Ok, tycker väl det kan passa men då tycker jag man kan pensla nån glace och köra lite med brännaren eller något på; detta känns som en nödlösning. Gillade som vanligt maki-bitarna bäst. Dock ska jag ärligt säga att sedan jag slutade äta fisk för ett år sedan har min sushiranson minskat kraftigt. Bortsett från lyxigare ställen så tycker jag "vanlig" vegetarisk sushi kan vara lite tråkig i längden, TYVÄRR :-(((
 
IMG_2709 copyFredag: SNABB OCH KRÄMIG KORVPASTA MED ÄRTER
 
Kändes som jag var 22 och bodde på campus igen när jag slängde lite sojakorvslantar, ärter och hackad spenat i stekpannan medan spagettin kokade bredvid. Körde i en färdig-smaksatt creme fraiche (tog den med kantarell och congac iaf, lite vuxenpoäng) och rörde runt. Blandade i spagettin i stekpannan, smaksatte med äpplecidervinäger (ok det gjorde jag inte som student), saltade, pepprade, åt. Inga fredagskrusiduller här inte.
 

 
Om du vill ha ytterligare inspiration så kanske du även gillar
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Hanna

Tråkigt att jag redan varit och handlat den här veckan för jag vill äta ca. allt i det här inlägget!

Svar: blir så glad över detta <3
polichinelle

#2 elise

har helt slutat köpa vegsushi sedan jag första gången jag var på saiko (har du varit?!) alltså, all sushi (i sverige) är fruktansvärt tråkig i jämförelse. säger ba': saiko! beställ 30 bitar vegetariskt, värt varenda ööööre!

Svar: yes! varit där en gång, men då åt jag den vanliga sushin, dvs fisk och veg. nästa gång blir det helgveg för det var faktiskt mina favvisar där!
polichinelle

#3 Agnes

Haha åhnej på magen som inte blev tillräckligt mättad (glömde kanske skriva att jag brukar lägga till valfritt protein beroende på vad som finns hemma eller i min plånbok). Men kul att du prövade ändå!

Svar: åh men det var jättegott, och jag la till kidney- och edamamebönor. tror till och med du sa att du brukade ha kikärter till, så ingen skugga över dig alls! björn var nog bara väldigt hungrig ;)
polichinelle

#4 malin

jag fattar vad du menar med studentvibbarna på sista rätten. men, pasta med något krämigt och något knaprigt och något med protein är fasen en svårslagen kombo, även som icke-student! mums!

Kommentera här
Upp