vegetarisk veckomatsedel #63: palsternacksoppa med jordnötssmör, fänkål- & zucchinipasta, quinoa- & brysselsallad och quornkålpudding.

vegetarisk veckomatsedelHej och välkommen till den 63:e matsedeln, där ni ev. får bortse från den här äta med ögonen-aspekten eftersom maten inte alltid var så photogenique :-) 
 
IMG_2363 copyMåndag: SPAGETTI OCH TOMATSÅS MED FETAOSTSALLAD
 
Den här veckan startade ju med en måndag som kändes som söndag i och med valborgshelgen och dess röda dagar, så vi körde helt enkelt vår söndagstradition på måndagen istället. Lagade en tomatsås som skulle sätta sprätt på förkylning och feber och hade således bland annat i fyra vitlöksklyftor och massa chili. Plus en skvätt kanel. Fetaosten serverade jag med ärt- & bönmix från Garants frysdisk, mkt smidigt.
 
IMG_2371 copyTisdag: QUINOASALLAD MED BÖNOR, BRYSSELKÅL OCH ÖRTSÅS

 

Alltså den här gula röran gick det typ inte att ta en go bild på, fick köra ett distansfoto. Inspirationsreceptet jag lagade efter såg redigt fint ut och det var mitt också (jag bytte ut honung mot agavesirap) men sedan när jag blandade i quinoan och en tetra blandade (vita) bönor försvann all trevlig färg. Var tvungen att ha i lite extra chili och ärter på slutet för att det skulle hända något i annan färgskala. Gott var det iaf. Såsen är creme fraiche + majonäs + persilja + dill + basilika + saltåpeppar om nån undrar.

 
IMG_2375 copyOnsdag: VEGETARISK KÅLPUDDING MED QUORNFÄRS & LINGONSYLT

Mitt i veckan lagade jag kålpudding utifrån det här receptet, men la till vitlök och japansk soja i tillagningen samt bjäst och lite mjölk i själva ugnsformen.

IMG_2385 copyVar otroligt länge sen jag åt kålpudding, varför gör man inte det oftare? Det är ju svingott. Särskilt med mammas hemkokta krösamos <3
 
IMG_2391 copyTorsdag: FÄNKÅLSPASTA MED ZUCCHINI, DILL OCH CITRON

Repriserade ett gammalt favoritrecept för att fira att det var torsdag denna dag! 

IMG_2400 copyAlternerade lite med vad jag hade hemma så körde dock på  så det blev ärter istället för tomat plus nästan dubbla mängden fänkål. Det blev gott, men mitt originalrecept som jag länkade ovan är vassare. Tror tyvärr mycket handlade om att jag denna gång använde en dillpaste som jag fått i ett utskick istället för vanlig fryst dill som jag brukar; dillpasten är god men smakar mer kryddigt än dilligt enligt mig, lite synd. ÄLSKAR nämligen dill.

IMG_2411 copyFredag: VEGANSK PALSTERNACKSSOPPA MED JORDNÖTSSMÖR OCH VITLÖKSBRÖD

Med inspiration från en soppa jag såg på Veganias hemsida (<-- recommend, recommend) gjorde jag soppan på följande lille vis:

Hacka en rödlök och fräs i olja några minuter tillsammans med curry, chiliflakes, paprikapulver, ingefärspulver, lite koriander och buljongpulver. Släng i tärningar av tre potatisar, fyra palsternackor och tåv morötter. Fräs en stund till (tillsätt mer olja vid behov). Häll sedan på ca 14 dl vatten och låt koka upp. Peppra ordentligt och släng i ett par nypor socker. Salta rikligt. Smaka av buljongen tills du är nöjd och låt sedan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 10-15 min. Mixa sedan soppan till valfri släthet. Jag tog helt. Rör ned 2-3 msk jordnötssmör och låt smälta i soppan. Toppa gärna med nån typ av yoghurt och lite sriracha. Vitlöksbröd är alltid najs till också. 

Vegetariska veckomatsedlar | |
Kommentera här
Upp