veganska bönbollar med solroskärnor.

IMG_3009 copyUlrika kommenterade att allt köttbullelikt går ned extra lätt hos barn och jag kan verkligen tänka mig det. Den runda formen är ändå lockande. Runt ser gott ut. Särskilt med frasigt på utsidan med mjuk insida, precis som dessa bollar på svarta bönor och solroskärnor jag slängde ihop förra veckan. Kan ju såklart inte lova att de går ned utan protester från vare sig barn eller vuxna, men jag kan skriva under på att två runt 30-strecket åt sex-sju stycken var utan problem. Här kommer receptet.
 

VEGANSKA SOLROS- & BÖNBOLLAR MED PASTA OCH CHIPOTLE- & ÖRTYOGHURT

 
IMG_2986 copy
Du behöver:
  • En tetra svarta bönor
  • 1-1,5 dl solroskärnor
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 msk bjäst
  • 1 msk garlicpaste (eller 1-2 pressade vitlöksklyftor)
  • 0,5-1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk japansk soja
  • "Vanligt" ströbröd
  • Panko (asiatiskt ströbröd)
  • Till servering t.ex. pasta och yoghurtsås, t.ex. smaksatt med örter och chipotle 
 
IMG_2985 copyJag använde mig både i bollarna och yoghurtsåsen av dessa paste-tuber jag fått av Santa Maria. Kan direkt säga att detta är inget sponsrat inlägg eller så, utan jag tyckte bara det var schysst och att tuberna var smidiga. Dock är ju färskt alltid godast, men ändock smidigt.
 
IMG_2988 copy

Gör såhär:

Mixa bönorna med solroskärnorna. Blanda ned majsstärkelse och bjäst, smaksätt med garlic paste, rökt paprikapulver och japansk soja. Blanda smeten slät. Tillsätt sedan ströbröd tills konsistensen känns najs, nån deciliter sådär kanske? Salta och peppra smeten rikligt.

 
IMG_2993 copyRulla sedan bollar i panko (asiatiskt ströbröd) och stek i olja tills färg uppstår på alla sidor.
 
IMG_3003 copy
Servera med t.ex. spagetti och chipotle- och örtdressing.
Äta | |

#1 Ellen

åh, det här lät ju för gott! gurkan, är det vanligt tunt skivad eller salt- eller pressgurka? såg så jäääkla gott ut till rätten

Svar: bara tunt skivad med lite vinäger/socker-blandning på :-) så en snabbpickling kan en säga!
polichinelle

#2 THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

#3 Mia Bergvall

Ser hur gott ut som helst! Kommentaren ovan gjorde förövrigt min dag ;)

Svar: haha! hade det var EN utav dem så hade den kanske varit roande, men jag tror jag fått 20-25 likadana. rätt tröttsamt spam.
polichinelle

Kommentera här
Upp