vår- & sommarklädspeppen!

Ofta hör jag folk säga att de inte förstår sig på det här med att ha uppdelade sommar- och vintergarderober. Dessa personer måste antingen 1. ha världens största garderob och/eller 2. va i singelhushåll, för i vårt hem får banne mig inte tjocktröjor, vinterjackor och halsdukar plats samtidigt som alla shorts, bikinis och solstolar ska fram.
 
Det kan tyckas vara ett projekt att två gånger om året halvt om halvt byta garderob, men det har sina fördelar; det känns nämligen som man fyndar plagg (som man dessutom vet kommer passa) helt gratis! Priviligerat nog hinner man ju glömma bort många kläder man har och det här blir liksom som att ta fram en kartong överraskningar till sig själv när kylan/värmen kommer. 
 
I fredags åkte kartongen märkt sommaröverraskningar fram och jag ägnade x antal timmar med x antal avsnitt masterchef i bakgrunden till att genomföra bytet. Passade även på att rensa ut två proppade kassar kläder som jag Gick Och Skänkte Med En Gång (!) innan allt tog plats i gadden. Här är lite av det jag peppar på att klä den lelle lekamen i när temperaturen höjs:
 
☆ First and foremos: shorts! Antingen höga och tighta eller mer mjukisvarianten till ett slappt linne.
 
Trasiga jeans utan att förfrysa knäna är tumme upp.
 
Bikini. Min favvo är en enkel mörkblå som man både kan sola i och luta sig tillbaka i solstolen utan att knäppet buktar in i ryggen.
 
 Hängselbyxor. Tror jag iaf. Man känner sig såklart som fyra bast i det, men det kan ju iofs innebära mycket kul det med.
 
☆ Kjol och magtröjor är jag inte säker på att jag kommer köra på lika mycket i sommar som tidigare, men ya never know. Återstår att se.
 
☆ Solglasögon är dock ett måste när ens USP är ens ljusgnällighet.
 
☆ Jackor av det tunnare formatet. Gärna svart eller vit. Och utan långärmat under. Plus keps för extra solskydd. Skulle behövt på översta bilden som synes.
 
☆ Kanske dyker även andra skor än sneakers upp på fossingarna också. 
 
☆ T.ex. tofflor. Varför bor man inte i ett land där man alltid kan ha tofflor utomhus?  
 
Vad längtar ni efter i vårklädesväg?
Ytligheter - kläder | |

#1 Jenn - forever abroad

Håller helt med om sommar- och vinter-garderob! Med platsen, olika typer av kläder, och såklart överrasknings-momentet! Har också påbörjat skiftningen men bara kommit cirka halvvägs ;)

#2 Ingrid

Fin stil du har! Jag använder de mesta av mina kläder året om förutom typ vinterjackor, de tjockaste tröjorna och shorts. Men jag lägger undan vinterjackorna och vissa tjocktröjor under sommaren och shortsen under vintern.

Svar: tack ingrid!
polichinelle

#3 Ellen

hängselbyxor <3 jag har ett par hängselshorts som jag äääälskat varje sommar de senaste typ.. fem åren, haha. bästa plagget. skriver också under på frökentofflorna!

de bruna skorna du visar, första för skorna, vart är de ifrån? så fina!

Svar: tack! <3 de är från nelly, (om de menar de med "hål" i?) tyvärr lite stora så hoppas att fötterna växt lite under året. lär väl inte hänt eftersom det inte hänt på de senaste ca 12 åren men ändå :P
polichinelle

#4 Jenny

Nu när vi flyttat till mindre blir det till att återgå till sommar och vintergarderob igen. Egentligen ganska bra för då blir det läge att rensa ut sådant en inte använder. Älskar för övrigt den senapsgula kjolen.

#5 Thea

så genialiskt med en låda med sommaröverraskningar! hos mig hänger/ligger/knölas alla kläder i garderoben året om och inte nog med att det är platsbrist så är jag ju också less på ca allt ungefär hela tiden. tror bestämt att jag ska göra samma sak, fast med "höst-skatter" pga det är min bästa kläd-årstid, längtar redan efter alla gosiga stickade tröjor<3

MEN, i år är hursomhelst ändå året jag bestämt mig för att hitta ett (eller flera) par hängselbyxor och älska dem resten av mitt liv. är ju kanske finaste och mest praktiska plagget någonsin, så jag hoppas verkligen att loppis-gudarna är på min sida och låter det ultimata fyndet bli mitt.

Svar: ja, gör't! höstskatterna tar ju dessutom en himla plats, så bara bra med lite omväxling där! håller loppistummarna för dig <3
polichinelle

#6 Hanna

Bästa grejen att växla garderober! Bytte för en vecka sedan när det var sommar, hittade så många klänningar som jag glömt att jag ägde! Tyvärr är det ju vinter nu igen...

Kommentera här
Upp