Q/A: om teckenspråk, second hand i malmö, fotoalbum, att skriva musik på en timme m.m.

Q: Alltså! Har du haft en frågestund! Tänk att jag missade det! Är det för sent? Jag kör! 

Hur många fotoalbum har du? 
Känner du att du måste äta mer/oftare som vegetarian? 
Bra loppis i Malmö? 
Var köper du helst dina kläder? 
Lagar du mat varje dag? 
Om du bara fick äta och dricka fem saker resten av ditt liv, vad skulle det vara då? 

Puss och kram till dig och din fantastiska blogg!

A: Hej och stort tack för fina ord! Och puss tillbaka. Nej, har inte haft frågestund på ganska länge utan kör bara sådana här uppsamlingar då och då med frågor som kommit in i kommentarsfältet. Vad tycker ni, ska vi ha en renodlad frågestund snart eller funkar det bra såhär? 

☑ Jag har fyra stycken årsböcker som jag gjort via Blurb, håller på med 2016 as we speak. Kan visa upp de andra också om ni vill? Sedan har jag ju ett gäng gamla från högstadie och gymnasie som jag också tänkte vi kunde titta i någon dag! KEWL JU. Hemhemma finns det väl ca 35436 stycken också *ärvt föreviga-genen från pappa*
 
☑ Intressant fråga. Jag har ju dock varit vegeterian snart halva mitt liv (slutade äta kött när jag var ca 16) så jag är faktiskt inte säker. Är ingen sådan som äter mängder, utan vill snarare ha mindre och tätare mål - så har alltid mamma sagt om mig. Ställde till lite problem i början när jag var och hälsade på Björns föräldrar som var sådär att de åt jättemycket till frukost och sedan ingenting förrän middagen. När vi inte varit ihop sålänge fick jag be Björn att gå ut och bre mig en macka eftersom jag inte vågade själv, haha. Nu för tiden är det dock inga problem, jag lagar när jag är hungrig oavsett om jag är där eller hemma.
 
☑ Har besökt ett gäng loppisar, antikvariat och second hand-butiker i Malmö, och absolut finns det bra sådana men precis som i andra större städer är det ju svårt att göra fyndfynd med tanke på att 2-handpopulariteten ökat. Syftar du på "vanliga" andrahandsbutiker rekommenderar jag Södra Förstadsgatan (mellan Möllan och Triangeln) där Humana, Emmaus och Myrorna ligger vid samma korsning. Finns ett par mysiga antikvariat runt omkring också.
 
☑ Jag lagar mat nästan varje dag! Åtminstone mån-fre, med bortfall de dagar vi går ut och äter. Lördagar är alltid öppet och Björn och jag turas om att laga spagetti med tomatsås varannan söndag :-) 
 
☑ Oj, bara fem äta och dricka saker resten av livet?! Maträtter eller råvaror? Rent spontant kanske potatis, pasta, baljväxter, kål och frukt. Ok, väldigt brett men frågan kändes fri för tolkning, hähä.
 

Q: Men teckenspråk?! Vill veta mer! Ville i många år läsa teckenspråk på gymnasiet istället för språk men fick inte möjligheten, kanske borde ta saken i egna händer nu 🤔

A: (angående denna kväll) Alltså jag vill verkligen poängtera att jag inte kan svenskt teckenspråk. Jag kan alfabetet liksom, det är allt, så jag kan ju svara bokstav för bokstav men det är ju ett otroligt segt kommunikationssätt tyvärr. För ett par år sedan var jag helt inne i serien Switched at birth som belyser unga, döva människors liv på ett otroligt bra sätt (har ej tolkningsföreträde, men pratade om serien under kvällen jag länkade och fick medhåll av person med tolkningsföreträde) och blev verkligen nyfiken på det. Är verkligen sugen på att lära mig mer och kollade faktiskt upp kurser nu till kommande termins antagningar men hittade inga kurser :-/ 
 
Q: Vad händer 14:e juni? Skolavslutning? Eller något annat kul?
A: Yes, den 14 juni slutar eleverna och veckan efter går vi lärare på semester. Nog för att jag trivs väldigt bra på jobbet, men sommarledighet är aldrig fel. Nu har ju nedräkningen börjat med sommarsånger och träning inför uppvisningar så jag börjar komma in i det tänket mer och mer. Hoppas på en fin och VARM sommar.
 
 
Q: Hejhopp! Har funderat ett bra tag om det råkar vara så att du bor i de där två-våningshusen där det finns massa kattrappor upp till fönsterna? Går förbi där ganska ofta och drömmer om att mitt liv hade varit lite bättre om jag fick bo med en kattrappa. Undrar om du vet ifall detta kan stämma :D :D :D
A: Åh gulligt! Men näpp, här är inga kattrappor. Funderar på var du menar, kanske tänker du de där gulliga husen vid St. Knut och Sorgenfriskolan? Isåfall bor jag nära :-)
 

Q: Kul idé! Gäller att sopa undan sin inre perfektionist (om man nu har en sådan), kan jag tänka mig. Är detta en del av hur ni jobbar fram nya grejer, bara en kul grej, eller rent av ett sätt ni hoppas kunna jobba på när ni spelar in låtar till en EP eller liknande? 

A: (angående vår inspelning av en one hour-song) Verkligen! Jag är nog rätt så lite perfektionist i grunden; har lite för dåligt tålamod för att vara det tror jag. Hehe. Det var första gången vi tre körde en onehoursong tillsammans, Jonas och Therese har dock gjort det förut, båda själva och tillsammans så de var lite mer inne i tänket och hur lång tid vi skulle lägga på de olika delarna. Vet inte om det kommer bli något vi kör regelbundet, men kanske då och då för att jamma fram nya idéer. Testa vettja!
Q/A:s och listor | |

#1 Ellen

jag gillar det här konceptet av frågeinlägg bättre än den gamla varianten av frågestund! tycker det här blir mindre krystat, mer ärligt och betydligt mer intressant att läsa. + så slipper en svara på tusen frågor vid ett tillfälle.. :))

Svar: sant! ända nackdelen är att en frågestund öppnar upp för mer spontana frågor som kanske inte har med inlägget att göra, men kanske räcker att ha en nån gång per år. tack för input!
polichinelle

#2 malin

jag säger som ellen, jag gillar också det här uppsamlings-fråge-konceptet bättre än en ren frågestund :)

Svar: tack för input! <3 ända nackdelen är att en frågestund öppnar upp för mer spontana frågor som kanske inte har med inlägget att göra, men kanske räcker att ha en nån gång per år.
polichinelle

#3 Beatrice

Ja, gillar också det här sättet bäst tror jag!
+ 1 på husen vid St Knut, tänkte också på dem! Gosade lite katt där utanför en solig dag för några veckor sen :D

Svar: mmmm, brukar stryka omkring en svart kisse där <3 så himla bullerbykänsla mitt i staun liksom <3
polichinelle

Kommentera här
Upp