när jag och ett gift par tog en heldag över sundet.

VSCO Cam-8
En ganska så sen fredagskväll häromveckan stjärnade* damen på bilden om vi inte skulle ta och tillbringa nästkommande dag i Köpenhamn. Både jag och hennes make plussade** idén så framåt lunchtid sågs vi vid Triangeln och hoppade på tåget över sundet. Drack mimosas med ananastouch och åt jordgubbar en halvtimme, sen hoppade vi av i Nørreport.
 
*när någon säger STJÄRNA och ger ett förslag, t.ex. "Stjärna: åka till Köpenhamn imorgon?"
**och så får resterande i sällskap plussa eller minusa förslaget, dvs säga ja eller nej
 
känslan nu
.
.
.
.
eh... varför krånglar vi alltid saker så mkt, detta är ju EXAKT samma sak som att ställa en fråga inser jag nu :-----P
 
VSCO Cam-7Äsch, väl där tog det inte många minuter innan vi lagt ut ett påslakan på gräset i Botaniska trädgården och känt "här stannar vi nog ett bra jävla tag". 
 
IMG_2770 copy
IMG_2782 copy
IMG_2786 copy
IMG_2793 copy
IMG_2798 copy
IMG_2799 copy
Och det gjorde vi också. Svårt att låta bli när det är ca 48° varmt och man har både högtalare, vänner och bubble trouble man försökt sabrera med en sko.
 
VSCO Cam-9
Fick ju bocka av en sväng in i själva trädgården också såklart. Var som att gå in i en 100% luftfuktighetsvägg, men visst var'e ballt, absolut. 
 
VSCO Cam-5Magarna skrek dock alldeles för högt för en längre visit så vi begav oss från parken och mot maten.
 
IMG_2802 copyStannade för en färdöl längs med kanalen och plötsligt kändes de där fyra milen från Sverige väldigt tydlig.
 
IMG_2805 copyNåväl, mat blev're iaf, nere på Copenhagen street food-market. Lovisa köpte en, enligt utsagt vidrig, pulled pork-burgare medan jag och Fuego körde 50/50 på två vegorätter. Rullen var godast tycker jag. Burkchampinjoner i en bibimbap? Föfan 
 
IMG_2809 copyLovisa fixade lite drinkar till oss, och för första gången i livet tyckte jag om en GT. Kors i taket.
 
IMG_2815 copy
"Ställ er här och se ut som att ni är med i ett band"
 
IMG_2824 copy
Egentligen hade hela planen från början varit att köra någon form av dagsfest och sen åka hem framåt åtta, men när klockan väl var där var ingen av oss sugna på att ta oss mot tåget. Istället kände vi att fristaden skulle få sig ett ärofyllt besök. (Såklart inte med andra dumheter än ett gäng Tuborg, vet inte om jag behöver skriva det men ville vara på den säkra sidan).
 
IMG_2834 copyNär vi klunkat i oss lite maltdryck, pratat engelska med danskar och väntat på en viss persons tionde "jag måste bara kissa" (hur är det möjligt att ha en sådan liten blåsa?!) så var det dags att bege sig hem till Malmö igen.
 
IMG_2841 copyTack för denna gång Köpenhamn!
 
IMG_2842 copyDet är fint att du ligger så nära till hands och är så himla lik och olik på samma gång.
Allt det där som kallas livet | |

#1 Tokyoyo

Ja, Köpenhamn känns som man ju klyschigt säger "lite som på kontinenten". Härligt med en härligt dag i solen tillsammans, och haha gillar "stjärna"-grejen. Verkar faktiskt precis som att fråga men som man kanske gjorde när man var liten ^__^)
Gillar Fuegos stil, bilden på er som band är awesome! (btw, du har säkert förklarat detta innan, men varför kallas/heter[?!] han Fuego?)

Svar: aah, ja exakt! gulligt sätt att fråga liksom. smeknamnet, som förstod var El Fuego (smidigt med ett smeknamn med flerstavelser än ens tilltalsnamn....) uppkom från björn. främst från simons efternamn (fuglsang) men så blev det ju liksom också passande att det stod för eld :-)
polichinelle

#2 Lorissa Lovebomb

gud så kul, och jag gick in och läste om fristaden och det verkar märkligt och kul! Jag skulle gärna ha så nära dit :D :D

Svar: du får åka på semester! <3
polichinelle

#3 Helena

Ja så nära till hands - så kom dit imorgon igen!
Bokade in lite spontant och har ett antal timmar ensam i den danska storstaden serru.

Svar: nä men va kul! kan dock inte idag, men vad göru imörra?
polichinelle

#4 Sara

Åh verkar som en kul resa :D Ska också ta mig till Köpenhamn ngn gång men trots att det är så nära och rätt billigt är det så svårt att ta sig tid/budget till??

Förstår fortfarande inte stjärna-grejer förresten. Säger man stjärna på riktigt när man ska föreslå något? Är det en lek? Haha har aldrig hört, så vill lära mig ordentligt nu när jag vet att det existerar!

Svar: ja men verkligen? när jag flyttade till malmö för två år sedan så var det liksom givet att man skulle åka över till köpenhamn/danmark i tid och otid. antal gånger jag varit där sedan flytten: 2. lol.
haha, ja men exakt. typ istället för att säga "hörrni, jag har ett förslag, vad sägs om att åka till köpenhamn imorgon?" och alla andra säger ja och nej så säger man "stjärna: köpenhamn imorgon". och så går turen runt och folk säger plus eller minus. vet egentligen inte varför vi gör såhär, man sparar ju extremt LITE tid på detta diskussionssätt. haha.
polichinelle

#5 Evelina Östlund

Åh så kul! Jag ska till Köpenhamn om nån vecka.

Svar: enjoy! fantastisk stad.
polichinelle

#6 Jussi

Varifrån är dina ursnygga svarta jeans?

Svar: från primark! ångar att jag inte köpte minst ett par till.
polichinelle

#7 Tokyoyo

SV: Åh ok, fint! Älskar att det fått en till betydelse.. tänkte att det kanske hade nåt med Fuglsang att göra men jag tänkte "hmm, kanske lite långsökt" men ack! ^__^)

Svar: smeknamn kan aldrig vara för långsökta ;----D
polichinelle

Kommentera här
Upp