fast, flytande, gas, lasagne.

IMG_2680 copyI fredags startade jag dagen med 3x2 på frukostbrickan och 13 reasons why på dataskärmen. Känner väl inte helt och hållet att jag är målgrupp (och den känslan förstärks också en del av att mina elever i 6:an och 7:an har pratat om den) men jag är nu tre avsnitt in och man blir ändå nyfiken på mer. Är också glad att den än sålänge är väldigt vettig. Önskar att det funnit sådana serier när jag var 12-13 bast.
  
Skärmavbild 2017-05-12 kl. 13.21.53Efter frukosten blev jag uppringd av en tjej som ville intervjua mig till sin c-uppsats. Blev utfrågad om digitalisering i skolan, för- & nackdelar med skolor i glesbygdskommunen och om arbetsvillkor vs lön. 
 
IMG_2686 copySedan var det dags att beta av lite ärenden. Skulle egentligen behövt duscha men tog på mig en keps istället. Nästan alltid ett säkert kort, undantaget är stark vind på cykel.
 
VSCO Cam-2Tyvärr var det ju just den aktiviteten jag skulle ägna mig åt, så vid tramporna fick kepan vila i cykelkorgen. Vid inhandlingsärendena fick den dock sitta på. Jag köpte en stor kruka till vår garderobsblommemonster samt lunch här.
 
IMG_2693 copyMed en gigantisk vinglande kruka i en platspåse på styret cyklade jag hem och åt lunchen. Köpte en sallad som hette asiatisk trädgård på Holy greens och den var ok, men inte mer än så. Dressingen var väldigt oljig och jag skulle velat haft 250% mer koriander (tramsigt att bara lägga dit några blad som garnityr när det står med i ingredienslistan) men de ingefärspicklade morötterna räddade mycket. Samt mängden. Fasen, jag åt konstant till ett till avsnitt, dvs 45 minuter. 
 
IMG_2701 copyNär Björn kom hem från jobbet hjälpte han mig att lyfta över monstret till krukan. Att jord och rötter kan väga så mycket ändå. Blev bra tyckte jag, helt klart bättre än innerkruka och plastbricka som förut.
 
IMG_2688 copy
Något som inte är lika tungt, men minst lika gutt, är att det ÄNTLIGEN visat sig att tålamod ger resultat! Finally skådas två små avo-rötter i fönster <3
 
Förresten: någon som vet hur långa de måste bli innan man planerar? Och hur planterar man? Ska bara roten ned i jorden eller även kärnan? Tips tas gärna emot!
 
IMG_2697 copyEfter en slapp kaffestund i Vancouver-muggen började kvällsplanerna kicka in.
 
IMG_2706 copyJag hade nämligen fått Jeppe Rönndahl i julklapp av mina systrar, och nu var kvällen här!
 
IMG_2711 copyJag duschade och svirade om till något vevigt.
 
IMG_2715 copyOch fräschade till mig i gommen :-))
 
VSCO Cam-3Sedan cyklade jag till Malmö Live och placerade mig på rad 12 mellan två gulliga par.
 
VSCO Cam-1Showen hette Senaste nytt och var uppbyggd som en nyhetssändning baserade på forskning och vetenskap. Tänker inte ge mig på att återberätta skämt, men ni som hört Institutet kan nog tänka er upplägget. Ni som inte hört Insitutet har missat något. Ladda genast hem och plöj i sommar!!! 
 
VSCO Cam-4Efter knappa två timmar hoppade jag på cykeln och tog mig hem igen genom ett hjärtögonemoji-Malmö. Väl hemma i läggan placerade jag mig mellan Lovisa och Fuego i soffan, åt dillchips, lyssnade på musik och spontanplanerade en tripp över sundet nästa dag. Men mer om det i ett annat inlägg.
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Beatrice

Det där låter som en alldeles ypperlig (och sjukt produktiv?!) dag! Jag ska också på Jesper Rönndahl, fast om ett par veckor, hoppas så innerligt att den är bra, hehe.

Och! Om avokadon: den kan behöva lite mer rot och sen är det bra att sätta halva till tvåtredjedelar av kärnan i jord ovanför den, så den är stabil! Sen borde det ploppa upp nåt ganska fort <3 Jag brukar dock rota i jord direkt, så jag vet inte så mycket om tidsspannet för vattenrotade kärnor :)

Svar: gillar du honom i vanliga fall, så kommer du lätt uppskatta detta! precis som den gamla vanliga insitutet-jeppe, älskar't <3
tack för avo-tips! tar till mig!
polichinelle

#2 Ljuva Julia

vilken härlig dag :D Och grattis till dina avokadorötter, jag har hört att det är sviiiinbökigt!

Svar: ja, alltså det är ju inte svårt; bara att byta vatten nån gång i veckan men det kräver TÅLAMOD. ...suck. men äntligen så!
polichinelle

#3 Daniella

Jag har gett upp helt och hållet om avocados haha, även ekollon...

Svar: nej, gör inte det! har jag pallat så kan du!!
polichinelle

#4 Daniella

Och wow, vilken monsterplanta :D

Svar: ja! :D
polichinelle

#5 Cat

Jag har planterat mina avokados när de fått både rot, stam och blad. De har varit runt 15 cm när de åkt ner i jord. En har dött och en firar tre år nu i dagarna.

Svar: aha! då återstår det ju en viss tid kan jag tänka mig...
polichinelle

#6 malin

garderobsblomman passade verkligen perfekt i den där krukan! :)

Svar: visst gjorde den! så glad över att jag äntligen tog tag i det, så man slipper innerkruka+bricka!
polichinelle

#7 Ellen

haha alltså, IGEN när jag såg tröjan så ba "heheheh" :)) mvh peppande syrra 4ever

Svar: haha, älskar syrrapeppen! antar dock att du inte är lika pepp på musikgenren, eller är jag fördomsfull nu? :-D
polichinelle

#8 Ellen

du har helt rätt - inte lika pepp på musiken i sig som att det faktiskt är storebror som spelar :D haha!

Kommentera här
Upp