vegetarisk veckomatsedel #59: ädelostgratinerad aubergine, one pot pestopasta, majs- & potatissoppa med quornfärs och vindruvssallad med quinoa.

IMG_1748 copyFöga förvånande, men här har ni veckans krubb! En hel del gött faktiskt. Vi kikar närmre vettja. 
 
IMG_1643 copy
Måndag: MAJS- OCH POTATISSOPPA MED QUORNFÄRS
 
Ett mycket gott recept som jag mer än gärna vidarebefodrar till er! Jag utgick från det här receptet men dubblade potatisen, använde sojagrädde, tillsatte 1 dl röda linser samt vitlök, citronsaft, chiliflakes och paprikapulver. Toppade med sesam- & sojastekt quornfärs, sriracha, turkisk yoghurt och lite extra majskorn.
 
IMG_1654 copy
Tisdag: ÄDELOSTGRATINERAD AUBERGINE MED QUINOASALLAD MED SVARTA BÖNOR & VINDRUVOR
 
IMG_1648 copyÄven denna kväll hade jag ett recept att utgå ifrån, nämligen detta. Jag gjorde auberginen på samma sätt som i receptet och inspirerades även av deras val av tillbehör, en quinoasallad. Tog dock saker jag hade hemma istället och blandade ned i den kokta quinoan. Det blev rödlök, gurka, halverade vindruvor och svarta bönor.
 
IMG_1662 copyDet blev väldigt gott! Oväntade smakkombinationer, eller åtminstone för mig tidigare oprövade, är alltid QL.
 
IMG_1673 copy
Onsdag: ONE POT PESTO-PASTA MED BROCCOLI OCH CITRON

I onsdags blev det en snabb pasta som erbjuder den fantastiska kombon minimal disk / maximal smak. Bra ju. Gör såhär:

IMG_1697 copy
Koka pasta i saltat vatten, nån minut kortare tid än tillagningstid. Tillsätt fryst broccoli i det kokande vattnet ca 30 sek. Eller max en minut iaf. Den ska inte bli mjuk överkokt utan bara inte längre frusen, den tillagas vidare i nästkommande steg.
 
Häll av vattnet och satt tillbaka kattullen på eftervärme på plattan. Tillsätt lite olja (jag tog från soltorkade tomater) och häll tillbaka pastan och broccolin tillsammans med svarta bönor, citronsaft och ett par msk pesto. Tillsätt ett par msk phiadelphia (eller creme fraîche eller grädde eller iKaffe eller liknande). Låt allt bli varmt och salta och peppra rikligt. Servera med tex solroskärnor, sriracha, en klick turkisk yoghurt och massa pressad citron. Mmm.
 
Torsdag: ZÓCALO
 
Den här kvällen mådde inte Björn direkt prima skinka, så jag tog med mig syskonen Borgman till Zócalo för lite """fresh happy mex""". De hade en gedigen vegmeny så jag sa helt enkelt till servitrisen att jag gillade koriander och guacca och var mer sugen på pulled jackfruit än vegstrips. Hon rekommenderade en Dolores Green Quesadilla så det fick det bli. GOTT. Men jag hade nog uppskattat tacon ännu mer rent brödmässigt, så den får jag testa nästa gång. 
 
IMG_1735 copyFredag: ROSTAD GRÖNKÅL MED BULGUR OCH KIKÄRTER
 
Helgen startade redigt gutt i matväg så den här plåten får ett eget inlägg under kommande vecka. Är ni sugna på att vinna något annat redigt gutt, nämligen en street food-matbox, så glöm inte att vara med och tävla här. Hela söndagen haru på dig! KRAM Å HAJ
Veckomatsedlar | |

#1 Nastasja

Det här är nog en av min favoritlistor hittills. Så mycket gott!!

Svar: men åh, tack! vad kul! :-D <3
polichinelle

#2 madeleine dufva

men MUMS på allt as usual!
må testa ädelostauberginen snarast 😍😋
förresten ang pulled jackfruit!!! har du testat göra det hemma nån gång? SÅ gott och lätt ändå. jag har utgått från detta receptet https://www.facebook.com/bosh.tv/videos/1220979371313894/ men tillsatt lite kryddor och sen serverat som taco tillsammans med picklad rödlök, coleslaw, guacca och egen salsa! TIPS ✨🔆😘

Svar: ja gör det, superenkelt och gott! har icke testat men har en burk hemma ståendes i skafferiet så lägger till din kommentar i min recpetbank - TACK! <3
polichinelle

#3 Loui

Älskar Zócalo p.g.a. så smidigt att få specialkost där, önskar att fler kedjor hade så bra koll! Har dock inte vågat prova jackfruit än men nu blev man ju sugen...

Svar: samma här! taco med jackfruit nästa!
polichinelle

#4 Oscar

Plåten med grönkål och kikärtor ser mycket lovande ut!

Min relation till aubergine är kluven. Kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Läst att man bör salta den rejält innan tillagning och låta den ligga och gotta sig (för att sedan torka av) för att slippa den lite sladdriga konsistensen. Har du testat och märkt skillnad?

Hmm. Är det den där pastarätten som ska få mig på andra tankar vad gäller pasta, månne?

En sak som är säker är i alla fall att jag lär göra majssoppan (fast utan quorn) och kikärts- och grönkålsplåten i veckan.

Svar: vet inte om det här är pastarätten som får dig att ändra uppfattning men det här kanske kanske kan få dig att ändra tankar om aubergine. jag förstår dig nämligen precis. kände exakt lika och har försökt salta av och allting utan att jag uppskattat det. sedan testade jag misogratinerad och FÖLL. så att gratinera med något man gillar är nog hemligheten!
polichinelle

Kommentera här
Upp