tomatsoppa med linser och selleri.

IMG_1205 copySelleri + tomat = sant! Åtminstone i denna soppa. Eller ok då, kanske alltid. Men det här är iaf en middag jag lagade som blev himla najs så jag tänkte att ni kunde få laga det också. På följande sätt:
 
MUSTIG TOMAT- & SELLERISOPPA MED LINSER
  
IMG_1197 copy
 
Du behöver:
 • Ett paket tomatkross
 • En lök (röd eller gul)
 • 2 vitlöksklyftor
 • 10-12 små plommontomater
 • 200 gram selleristicks
 • 1 dl röda linser
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 dl pasta (snäckor, fussilli eller liknande) - kan uteslutas
 • 5 dl grönsaksbuljong
 • chiliflakes, balsamvinäger, ketchup, salt och peppar
 • olja att steka i 
IMG_1199 copy
 
Gör såhär:
 
Finhacka löken, vitlök och ca 100 gram selleristicks smått och fräs i olja några minuter. Tillsätt ett par nypor chiliflakes, 1 msk balsamvinäger och de röda linserna. Blanda runt och fräs en liten stund. Häll sedan över ett paket krossade tomater tillsammans med 5dl vatten, 1-2 kuber grönsaksbuljong och ett par msk ketchup. Låt koka upp.
 
Släng sedan i ett par söta nävar pasta (eller strunt' i'att om du vill det) och låt koka tills pastan och linserna är al dente, ca 15 minuter. Pasta kokar ju lite slöare i grytor än i vatten liksom. I slutet av koktiden häller du ned krämfräjsen tillsammans med halverade plommontomater och skivad selleri från de sticken du hade kvar. Låt allt blir varmt och lite mjukt och smaka av med salt och peppar. 
 
IMG_1226 copySen är det klart!
 
IMG_1209 copy
Jag serverade med ett extra selleristick att ha och dippdoppa med - NAJS. Rekommenderas. Laga innan det blir vår vettja! 
 
ps. Du glömmer väl inte Månadens Gröna? Temat för mars är morötter så se till att lämna ditt oranga bidrag i det är inlägget! ds.
Äta | |

#1 madeleine dufva

men mhm!! selleri e livet ändå?! tack för tips 😍✨

Svar: <3
polichinelle

#2 Lisa

Heeej! Jag sitter i skrivandes stund och funderar på vilket universitet jag ska söka till hösten, och du som har studerat i Växjö, kan du inte berätta lite om hur det var där? Skulle du rekommendera det osv? kjam kjaaam

Svar: vad kul! absolut. jag är jättenöjd med mina år som student i växjö. det är rätt stor skillnad mellan att vara student på ett campus (som i växjö) med att vara det i en större stad (tänk uppsala, lund, stockholm...) här samlas allt på samma ställe: boenden, studentpubar, studentcafé, bibliotek och skolan. det gör det helt väldigt speciellt, som i bubbla på gott och ont. det tog rätt så lång tid för mig att lära känna växjö som stad eftersom allt jag behövde (utom systembolaget typ) fanns på campus eller att beställa hem på internet liksom. så det är både för- och nackdelar. så jag tänker att det beror sig lite hur på "studentig" du vill vara: tänker du YES!!! när du hör studentliv, pubcrawls, sittningar, nationer och ett smörgåsbord av fest, socialitet och umgänge är det helt rätt för dig. är du lite äldre och/eller känner att du vill fokusera enbart på studier och inte är sitsen att du vill skaffa massa nya vänner och leva studentlivet så kanske universitetet fortfarande är bra, men själva campusgrejer kommer du nog irritera dig på efter ett tag. så tänker jag iaf. hoppas det besvarade lite, jag vet ju inte vilken utbildningen du är sugen på så det är ju svårt att svara specfikt ang. så det här blir mer allmänt om livet som campusstudent. fråga om det är något annat du undrar såklart. kram! tack för du läser! <3
polichinelle

#3 Lovisa (också!)

alltså jag har också improviserat ihop typ den här soppan! fast med kokosmjölk = the life

Svar: ååh najs! tomatkross + kokosmjölk i grytor är LIFE! fint namn btw <3
polichinelle

#4 Matilda

Låter så gott! Ska testa!!

#5 Wilda

Åh det här kändes ju som en fantastiskt smakrik soppa! Tack, Lovisa!

Kommentera här
Upp