pizza-, spelning- & strosfredag i manchester.

VSCO Cam-17
För en vecka sedan, förra torsdagen, anlände vi till Manchester. Tog tåget från flyget in till Picadilly Gardens (så himla fint att känna igen sig och hitta utan karta!) checkade in på hotellet och somnade, i stort sett. Åkte ett kvällsflyg dit, mest för att få två hela dagar och maxa helgen liksom.
 
IMG_1231 copyDet blev fredagsmorgon och vi förberedde oss för en dag i det brittiska vädret.
 
IMG_1250 copyDet var vår i luften vilket var ett stort plus! Något som dock var ett stort minus var att en av personerna på den här bilden (hint: ej jag) hade glömt hela mitt necessärsinnehåll i security check på flygplatsen i Köpenhamn. Kändes först lite skitsurt men sen insåg jag: det är ju ändå bara kräjjer. Visserligen surt, men det kunde ju varit sjukt mycket värre.
 
IMG_1247 copySå det inskaffades några billiga pinaler (vilka visade sig vara väldigt bra, gött med mascaror för 2pund som är a-ok) och sen var det inte mer med det.
 
IMG_1232 copyOch vi fortsatte vårt stros.
 
IMG_1235 copyVi besökte vår gamla favorit second hand-affär, vår favorit-prylshop och så testade jag lite kläder.
 
IMG_1245 copyBjörn köpte Kinks-vinyl och vi hittade våra kompisar i skivbacken på en av stans mest välsorterade skivbutiker. Cred.
  
IMG_1246 copySedan började magarna lunchkurra så vi fick på upptäcksfärd efter Solita
 
IMG_1257 copyDär åt vi burgare. Jag tog veganvarianten med bland annat guacca, vegost och 1000 island sauce. Mmm. Plus LEMONADE! Hörrni, visst älskar man det??? Eller jag gör det iaf. Nu lite mindre kanske, eftersom jag insett att det typ är CITRONSAFT - vilket skulle vara en extremt konstig beställning i Sverige. Men sålänge det går under begreppet lemonad så kommer man undan med det.
 
IMG_1273 copyEfter maten var vi egentligen svinmätta, men pga extremt kaffebehov fick det bli en tur till Krispy Kreme ändå.
 
IMG_1275 copyIMG_1279 copyEfter lite matkoma/wifiscroll på hotellet hade ett par timmar passerat och det var dags att ge sig ut igen.
 
Vi begav oss till Grey Horse Inn, en asliten mysig pub, och drack citrusale efter bartenderns rekommendation.
 
IMG_1282 copyWhen uppdrucket styrde vi stegen mot Gorilla för att se Hamilton Leithausers gig. Han är sångare i The Walkmen och besitter en redigt duktig pipa! Och spelningen var mycket bra, helt klart. Extra plus för att snittlängden på åskådarna inte var 1,80m så jag faktiskt kunde SE hela spelningen. Helt otroligt - nog första gången i lille livet.
 
Däremot insåg jag hur sällan jag lyssnar på den här typen av musik nu för tiden. Jag har kommit in i en period där jag tenderar att vara väldigt svartvit i mitt musiklyssnande; antingen ett jävla vev eller typ instrumentalt eller klassiskt. Eller varför inte regnsmatter och åskskurar. Men sådan här musik, som kan vara väldigt najs men ändå lite i en pop/rock-gråskala för mig för tillfället, blir det inte lika mycket av. Men med det sagt så är hiten, A 1000 Times, för jäkla go ändå. Lyssna på den ♫

IMG_1291 copyEfter spelningen var vi lagom hungriga, men samtidigt i lagom chock över att det mesta ätbara utom Gyllene Måsen verkade stänga kl 23. Till slut hittade vi dock en öppen restaurang och kunde dela en vegeteriana med extra paprika och klunka i oss godaste blodapelsindrickan. Life.  
 
Resor | |

#1 Oscar

Haha. Kul väderleksrapport på badrumsväggen.

Vill så gärna åka till Manchester (mest pga. min kärlek till Oasis) och dina bilder gör mig inte mindre sugen. Kan dock vara en romantiserad bild jag byggt upp i fantasin, men det ser ju bra charmigt ut.

PS. Haters debutplatta är riktigt grym, alltså. Känner ni dem på riktigt, eller är det "kompisar" bara för att de är från Malmö? Vad heter den välsorterade skivbutiken, förresten?

Svar: det ÄR charmigt! får du möjlighet så åk, flyget är billigt och boende är klart billigare än i t.ex. london! haha, på riktigt! åtminstone björn, han har varit kollega med basisten och de hänger fortfarande en hel del på fritiden, och där igenom har han hängt och festat en del med resten av bandet också. kanske överdrev min relation med dem dock, är väl mest bekanta. som spelar biljard ihop nån gång ibland :-D
skivbutiken heter picadilly records. svinbra! alla plattor har en recension fastklistrad på konvolutet, skriven av någon i personalen kan tilläggas, så de lägger verkligen ned tid på utbudet. lätt värt ett besök om du drar dit!
polichinelle

#2 Daniella Chanelle

Äntligen man-inlägg!!!! ♡♡♡

Vill åka dit så mycket efter dina inlägg från 2014, knäppt att det redan är två år sen. Kostar bara en hunka med buss från mej så fattar inte varför jag inte är på väg ännu.

Svar: yey! tack för pepp! du borde lätt åka dit, inga avstånd i england <3
polichinelle

#3 madeleine dufva

älskar när du länkar till din flickr o annat kul i inläggen!! ✨

Svar: åh vad kul! tänker att det blir lite "behind the blog" eller så, så inte inläggen blir milslånga. kram <3
polichinelle

#4 Nastasja

Ååå England-längt! Älskar det här med att ha en plats som känns som hemma utanför Sverige. Som du skiver, att känna igen sig utan karta. Varit i Manchester två gånger och tänkte valt det som utlandstermin men det gick inte för mitt program :(

#5 Oscar

Grymt att ha dem i sin krets ju!

Låter som en underbar butik. Skriver ner namnet för framtiden. Såna detaljer som att personalen klistrar på egna omdömen på skivorna gillar man ju. Måtte dessa butiker aldrig dö ut. Vore fan drömmen att driva en sån.

#6 malin

alltså, jag fattar lyckan över att kunna se hela spelningen! jag inväntar med spänning den dag detta sker i mitt liv :) :) :)
ps. älskar san pellegrino blodapelsin <3

Kommentera här
Upp