overnight-lockar med tvinnad knut (no heat).

IMG_0794 copy
Godmorgon MÅNDAG! Hoppas ni sovit gott. Idag tänkte jag starta veckan med att bjuda er på mitt bäst knept för en go frilla med minimal ansträngning: att sova med en tvinnad knut! Okej, det ger inga hollywoodlockar, men med tanke på att frillan tar 10 sekunder av ditt liv att skapa och inte är obekväm att sova med så tycker jag att plussidan väger över. För  mer bounce i frillan (och om du kan stå ut med en något obekväm natt) så kan du alltid testa att locka håret med strumpor istället för en knut, men är du bara ute efter lite *HAPPENINGS* i frippan likt ovanstående bild, gör såhär:
 
IMG_0717 copyDuscha håret och vänta tills det är typ... 85-90% torrt. Något sånt. Håret kan inte vara för blött, för då kommer det inte torka alls i knuten och inga lockar kommer bildas.
 
Du kan också blåsa håret torrt, men då försvinner ju själva no heat-grejen. Spraya sedan med lite läggningsvätska om du har det hemma. Det är ingen nödvändighet, men har du som jag hår som helst gör som det själv vill så kan det vara en god produkt att införskaffa. Ta inte för mycket bara, då blir håret alldeles stripigt och hårt.
 
IMG_0735 copyBorsta ut håret noga och samla det sedan högt på huvudet.
 
IMG_0744 copy
Börja tvinna hela svansen. Byt grepp ibland om du känner att det finns risk att håret sträcks allt för mycket. Spraya ev. en gång till med läggningsvätskan. Lite bara.
 
IMG_0740 copyNär du tvinnat tillräckligt länge (och hårt) så börjar håret böja sig.
 
IMG_0741 copySkapa då en knut av din tvinnade hästsvans. Se till att ändarna inte tvinnar upp sig bara!
 
Fäst tofsen med en stabil tofs och gå och lägg dig för natten.
 
IMG_0767 copyNu är det nästa morgon! Fördelen med det här tillvägagångssättet är, till skillnad från strumpmetoden, att du kan gå omkring och göra ärenden eller städa eller t.o.m. gå till jobbet i den pga liknar ändå en frisyr. Kollegor skulle ev titta snett om du gick till jobbet iförd uppknutna strumpor i huvet. 
 
IMG_0775 copyNär håret är torrt är det iaf bara att snurra ut knuten.
 
IMG_0780 copyJag brukar ha i lite hårolja i topparna för att tynga ned dem lite, men man gör som man vill.
 
IMG_0788 copyRed ut frippen lite med fingrarna om du vill, eller skit i det. Undvika borste bara!
 
IMG_0799 copyKLART!
 
Gillar du hårrelaterade inlägg så kanske du också gillar
 
Ytligheter - hår | |

#1 TIDSTJUVEN

Snyggt och enkelt! :D Tack för den mycket tydliga guiden. Nackdelen med lockar är att de bara håller i ca 10 minuter i mitt hår. Sedan är allt hår platt och rakt igen. Men man får känna sig snygg i 10 minuter då iaf.

Svar: känner igen mig helt! har du testat läggningsvätska? annars: 10/10 would recommend!
polichinelle

#2 Anonym

genialiskt! enkelt men så fint!!

#3 Matilda Berlin

Guu vilket bra tips! Och såå snyggt det blev =)

#4 Ellen

Ditt hår alltså. Så fint!

Svar: tack ellen!! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp