månadens gröna mars: vegansk morots-nicecream med mango och banan.

Hej alla äkta gullegrisar! Det är mars nu! Okej det vet ni ju redan men vet ni detta då: under mars är det jag som är värd för Månadens Gröna*, wuhu! Och en annan grej: månadens råvara är morötter!
 
*Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning.  Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank! 
 
IMG_1109 copy
En billig rotfrukt som är 1. god och 2. i säsong - vilket bådar fantastiskt gott för massa fina bidrag! Själv komponerade jag ihop ovanstående mycket enkla, goda och friska *dessert* (mer om det nedan) men först lite info:
 
Är du sugen på att laga vego med morötter? Klart du är! Dela med dig av ditt bidrag i kommentarsfältet i det här inlägget genom att länka till din blogg eller instagram senast den 25:e mars. Följ oss gärna på instagram och Facebook, och tagga ditt bidrag med #månadensgröna - vi repostar gärna ditt bidrag! 
 
Okej. Nog om er. MOT MIG!!! Eller åtminstone det jag lagade.
 
IMG_1104 copyOch vad var det då? Jo, en vegansk morotsglass! Eller sorbet kanske är en närmre beskrivning? Av bara tre ingredienser kan du nämligen hur lätt som helst göra en...
 
VEGANSK MOROTS-NICECREAM MED MANGO OCH BANAN
 
IMG_1073 copy
 
Du behöver:
ca 2 portioner
  • En stor, brun banan
  • En mango
  • En stor morot
  • Valfria toppings, t.ex. chiafrön, kokosflingor och gojibär

IMG_1089 copy
 
Gör såhär
 
Dela eller bryt bananen i bitar. Det är viktigt att det är en riktigt mogen banan för att få till glassens krämighet, så vänta med receptet om du bara har gröna böjar hemma. Skär mangon i bitar och riv moroten. Tjoffa ned allting i fryspåsar och placera i frysen i minst 1 timme. Du kan även förbereda och frysa in grejerna dagen innan, eller ännu längre, men då kan du behöva ta fram ingredienserna så de tinar innan du går vidare med nästa steg.
 
IMG_1090 copyVilket också är det enda återstående steget, bra va! Mixa skiten ur alla grejorna i en bunke. Kör tills det blir helt slätt. 
 
IMG_1125 copy
IMG_1109 copyServera sedan i portionsskålar och låt alla (eller du själv) toppa sedan med det man gillar! Jag körde på mer frukt samt lite kokosflingor, men kör på med vad helst du tycker passar. Riven choklad, nötter, frön eller finhackad mandel kanske?
 
IMG_1127 copyServera väl kylt såklart, som glass bör. Hoppas ni gillar't! Jag ser fram emot era bidrag <3
 
 
Du kanske också gillar/morotsinspiration:
Veganska dadelbollar med morot och kanel.
Morot- och linssoppa med koriander, kokosmjölk och ingefära.
Väldigt enkelt morotsbröd.
Vegansk oköttslimpa med morot, svamp och linser.
 
Månadens gröna, Äta | |

#1 Annie - lättlagat vegokäk

Gillar detta skarpt!! Tror du att det kan vara gott med kardemumma till? Det tror jag!

#2 Annie - lättlagat vegokäk

Gillar detta skarpt!! Tror du att det kan vara gott med kardemumma till? Det tror jag!

Svar: ja men verkligen! smart! ännu mer kakig och efterrättig känsla då kan tänkas!
polichinelle

#3 madeleine dufva

men yuuuum! älskar att morot passar till allt??

Svar: verkligen! så pass hög sötma att det passar till mycket beroende på hur man kombinerar det :-D
polichinelle

#4 Emelie

Detta lät väldigt gott 😍

Svar: testa vettja! <3
polichinelle

#5 Matomspunnet

Låter så knäppt och samtidigt gott med morot i, haha! Fiffigt fixat!

Svar: yey, tack! precis så jag ville få folk att känna :-D
polichinelle

#6 Mikaela

Men vaa vad spännande recept! Ser asgott ut!

Svar: tack mikaela! <3
polichinelle

#7 Miranda Kedbäck - Maid in the kitchen

I helgen lagade jag DÖ-goda fetaostspäckade morots- och sötpotatisbiffar med en citron/dillhummus och en ljummen blomkålssallad. Heaven on a plate! Länk till inlägget: http://www.maidinthekitchen.se/2017/03/nar-man-har-tid-att-krangla-till-det.html

Jag hinner troligtvis laga något mer vego med morot innan månaden är slut ;-)

Svar: åh men skojaru så gott! mmmmm, måste testa. tack för ditt bidrag!
polichinelle

#8 Maria

Ja kardemumma borde var gott till! Morotskaka-glass-isch :D Morot försvinner förvånansvärt mycket i smak när man mixar det med annat, samt blir sött när man tillagar så i dessert är det ju ganska bra ingrediens :)

Svar: ja men precis!
polichinelle

#9 Wilda

Lite tacksam för att det är det här temat denna månad när jag har som mest på schemat. Är hyperallergisk mot morötter, haha. Men nu blev jag sugen på passionsfrukt ju!

Svar: åh naaaj stackare! :-/ men bra tajming iaf, alltid något :)
polichinelle

#10 Sandra

Va kul med tema morötter! Det använder vi mycket här hemma :)
Mitt bidrag blir de här morotsbollarna med quinoa, grönkålssallad och en syrlig yoghurtsås med sting. Jättegott!
http://www.sandrasmatkrypin.se/morotsbollar-med-quinoa-och-gronkalssallad/

Svar: vad kul att du gillar det! tack för superfint bidrag!
polichinelle

#11 Katarina

Hej! Här är mitt bidrag, https://hovkonditorn.blogspot.nl/2017/03/carrot-bean-burgers.html

Ha en fin dag!

Svar: tackar tackar! ser ut att vara helt himla perfekt konsistens?! kram!
polichinelle

#12 Anonym

Hej! Mitt bidrag till månadens tema. Morottsallad med kokos🥕Som jag servera till blomkålsplättar. Finns på Insta susannepettersson och blogg http://mittilivet2017.worldpress.com

#13 anneliesblomsterochbakverk

Hej Lovisa - det blev ett glutenfritt bröd med rivna morötter från mig. Bakades även utan jäst på ett lite annorlunda sätt. Ha det fint!
http://blomsterochbakverk.se/recept-glutenfritt/glutenfria-morotsfrallor/

#14 Tastecelebration.se

Hej Lovisa,
Mitt bidrag till Månadens gröna är härligt frasiga rösti med morot och kikärtsmjöl. Helt veganska, glutenfria och superenkla att fixa till!

Hej,hej
Isabel

http://www.tastecelebration.se/krispiga-morotsplattar-med-kikartsmjol/

#15 Nellie Rolf

Mums vilken spännande nice cream! :)
Här kommer mitt bidrag:
http://www.minvardagshalsa.se/2017/03/25/manadens-grona-morotspaj/

#16 milla

Här kommer mitt bidrag https://millashalsoblogg.blogspot.se/2017/03/lyxig-vegetarisk-pastasas.html

#17 tina

Hej!

I sista minut kommer mitt bidrag:))
http://grontvarjedag.se/index.php/2017/03/25/nordafrikansk-morotssallad-manadens-grona/

Trevlig kväll // Tina

#18 Emilia

Hej Lovisa! Din glass verkar både god och nyttig. Den skulle säkert passa finfint till helgfrullen :) Tror precis som Annie att kardemumma skulle passa super. Mitt bidrag blir en throwback - vegansk morotssoppa med smak av Asien:
http://tinglingtaste.com/eat-cheap-asian-style-carrot-soup/

#19 Annie - lättlagat vegokäk

Men hallå, jag glömde ju att länka till själva inlägget som jag har lagt upp! Här är det <3

https://vegokak.se/2017/03/22/enkla-halloumi-och-morotsbiffar-manadens-grona/

#20 Annie - lättlagat vegokäk

Hmm försvann min kommentar? Jag missade iaf att länka mitt bidrag här i kommentarsfältet! Den ligger som en länk i mitt namn :)

#21 Linnea | (Chick)peas & Understanding

Halloj, testar skicka mitt bidrag igen - ligger som länk i namnet precis som Annie gjort!! :) x

Kommentera här
Upp