fyra frukostar och fyra tevetips.

Förra veckan hade jag lärarledighet pga elevernas sportlov. Med andra ord: tid för ordentlig frukost till bra teve! Här kommer mina morgonkombinationer av dessa två, från tisdag till fredag. (Måndag vaknade jag hemhemma i Oskarshamn och käkade frulle på tåget till Malmö)
 
TISDAG: (tw: självmord)
 
IMG_0764 copy
Frulle: Knäcken med ägg/dill och ost, c-vitaminbrus (med ananas-[eller nananas som kidsen säger]smak: min bästa!), kaffe och lite solroskärnor. 
 
Tevetips: Stranger on the bridge (eller som den heter på svenska: Vem stoppade mitt sjävmord?) som handlar om Jonny Benjamin, som för sex år sedan satt på räcket på Waterloo bridge redo att ta sitt liv på grund av depression, schizofreni och ångest när en förbipasserande stoppade honom. Den här dokumentären handlar om Jonnys försök att hitta sin hjälte genom twitter, flygbladsefterlysningar, hashtagen #findmike och teveinslag. Finns att se här på svtplay.
 
ONSDAG:
 
IMG_0808 copy
Frulle: Yoghurt med nässeltopping & gojibär, apfelschorle, kaffe och knäcken med olivspread+saltgurka. Mmm.
 
Tevetips: Jag är ingen pysslig person, men när min bloggkompis Anna María meddelade att hon skulle vara med i Superskaparna, ett tävlingsprogram för kreativa pysselsjälar, var det ju sjäklvart att jag skulle kolla. Känner på mig att hon kommer ta hem hela skiten <3 Sänds i sjuan på tisdagskvällar, annars kan du göra som jag och kolla på streamingen här när du vill :D
 
TORSDAG:
 
IMG_0816 copy
Frulle: Skördegröt med blåbärssylt, nässeltopping och havredryck plus kaffe och apfelschorle - som sig bör. 
 
Tevetips: Serien Dödsstraffets offer ligger uppe på SVT-play och just det här avsnittet jag såg, som handlar om 21-åriga Daniel Lopez som dömts till döden efter att ha kört ihjäl en polis vid en smitning, finns bara att se någon dag till om ens det men jag kan efter denna korta introduktion av serien ändå rekommendera den. Det här avsnittet är nog ganska speciellt, eftersom den dömde själv yrkade på dödsstraff men seriens vinkling att ge perspektiv och inblick i livet runt dödsstraffet kan nog vara otroligt intressant och hemskt i vilket fall. 
 
FREDAG: 
 
IMG_0893 copy
Frulle: ganska repetativ, men vad gör det när det är så gött med olivspreadsknäcken+saltgurka, iKaffe-kaffe och apfelschorle? Ett gäng russin får vara det nya friska inslaget i frukosten!
 
Tevetips: Ni har väl inte missat att Girls kommit med en ny säsong? Den sista, vill jag minnas att jag läst nånstans. I skrivande stund finns det tre avsnitt ute, och även om jag egentligen tänkt vänta tills hela säsongen var släppt för att kunna plöja kunde jag inte hålla mig. Bonustips: en fördel med att se avsnittet i samband med  när de släpps är att man efteråt kan lyssna på Linnéa Wikblad i Girlspodden <3 Love her. 
Film & teve, Äta | |

#1 Malin

Åh ja, Girls! Älskade så det där om artikeln som syns på bilden (sorry, om jag spoilar nu, men sjukt svårt att beskriva vad jag menar! Så jätteförlåt om min kommentar tas som en spoiler!) alltså inte det som hände, men vad den som det hände gjorde med det. Jaaa, hoppas du fattar Lovisa! Och japp, det är sista säsongen. Bitterljuvt!

Svar: haha, var tvungen att läsa den här kommentaren typ åtta gånger för att fatta vad du menade. men nu tror jag att jag hänger med! och ja - håller med <3
polichinelle

#2 Helga

Så mycket min mamma-feeling på apfel schorle. <3 hon köper alltid en massa i Tyskland.

Svar: åh fint!! <3 jag kanske inte har den riktiga versionen då, blandar bara äpplejuice (helst ofiltrerad) med bubbelvatten. asgott i vilket fall.
polichinelle

#3 Anonym

Wow. Var handlar du? Känns som att du så ofta har spexiga ingredienser, typ nässlor, och jag funderar på om det är jag som är dålig på att veta vad som egentligen säljs på ICA eller om du har några andra strategier? Puss och hej

Svar: just den här nässelgrejen var från ett utskick från smakbox, och mycket av sådana här nya produkter kommer säkert från sådana bloggutskick. men tipsar annars VERK-E-LIGEN om världens mat-hyllorna på större matbutiker. älskar'om! finns så himla mycket kul att köpa. eller om du bor i en stad med asiatiska butiker, kolla upp dem! typ livets nöje att gå runt där och plocka på sig!
polichinelle

#4 Cat

Såg det avsnittet av Dödsstraffets offer häromdagen. Det kändes. Rekommenderar även de andra avsnitten som ligger uppe, även om de är lite annorlunda. Plöjde genom Säsong 3 igår som består av 8 avsnitt på ca 10 minuter.

Svar: aha, ett helt annat upplägg på säsong tre alltså? tack, ska kolla upp!
polichinelle

Kommentera här
Upp