auberginechips.

Eftersom den veckans kvällar bestått utav utvecklingssamtal (mån och tis), rep (ons) och flyg till England (tors) har käket halkat efter lite i prioriteringen. Det har blivit en del rester och hopkok under dessa kvällar, men ett recept har jag knåpat ihop. Det kommer nästa vecka. Nu: ett snabbt recept/tips som du kan använda både som (väldigt lätt) lunch, tillbehör, tapas eller snacks. 
 
Och du förresten, glöm inte att om du lagar något vego med morötter framöver så är du varmt välkommen att delta i Månadens Gröna i mars! Såklart du vill! Läs mer och häng på här, pöss! Nu kommer krispet!
 
AUBERGINECHIPS MED SRIRACHAMAJO
 
VSCO Cam-3-2
Om man har 1) lite tråkigt 2) lite hungerkänsla 3) aubergine hemma så kan man: göra auberginechips. Det är jättelätt och jättegott, lovar!
 
Du behöver:
  • Minst en halv aubergine
  • Rapsolja - ganska mycket, men i omgångar
  • Salt och peppar + andra kryddor du gillar
  • Srirachamajo, gräddfil, creme fraiche eller annat dipbart
 
Gör såhär:
 
Skiva aubergine så tunt du kan, använd med fördel mandolin. Hetta upp rapsolja i en stekis och lägg ned skivorna utan att de nuddar varandra. Krydda med salt och peppar plus annat du gillar. Jag tog vitlök, rosmarin och timjan. Stek några minuter. Har du skivat dem tunt ser du när färgen börjar gå igenom och då är det dags att vända dem. Stek tills färg uppstår på andra sidan också.
 
Lägg skivorna på ett hushållspapper så överflödig olja rinner av innan du käkar. Stek i omgångar (så skivorna inte ligger på varandra) och tillsätt mer rapsolja mellan varven. Servera med t.ex. srirachamajo, någon ört och lite sesamfrön. Krispigt värre!
Äta | |

#1 Ellen

Men mmmmm!! Måste testa att göra lite mer chips hemma. Grönkålschips är ju guld.

Svar: åh, länge sen med grönkålschips! måste jag göra snart, borde väl vara i säsong fortfarande? eller?
polichinelle

#2 Oscar

Hurra! Jag har både tråkigt, lite hungerkänsla OCH en halv aubergine som ligger och ser lite ledsen ut i kylskåpet. Detta blir tillbehör till lunchen sen.

Svar: åh men gött! hoppas det smakade! :-D
polichinelle

#3 madeleine dufva

men yuuum!!!! tack för tips!
MÅSTE hitta srirachamayon snarast.. finns inte på den willys jag alltid storhandlar på :(((

Svar: men va? knäppt! finns på vanliga willys här? <3
polichinelle

#4 Maid in the kitchen

Det där lät ju ohyggligt gott! Vad kan egentligen gå fel med aubergine? Typ inget.

Svar: typ jo!? om den är sådär sladdrig och mjuk. uäää. har typ inte gillat aubergine förrän nu pga det? :-D
polichinelle

#5 Daniella Chanelle

hoppas manchesterinlägg kommer snart!! <3

Svar: haha, ska bara lägga in fotona, redigera och skriva men ska skynda mig! :-D
polichinelle

Kommentera här
Upp