vinn en street food-box från santa maria!

 

Här kommer några sekunder från min instastory häromdagen då jag fick hem ett paket goda kräjjer från Santa Maria. Fick en fråga om jag ville hålla i en tävling och tänkte först njäaäaeäe pga folk tycker samarbeten och reklam och sånt är pisstråkigt att läsa om men så tänkte jag en gång till och bah FAST JO. Det är ju skitsnällt att ge bort något najs? Så, bliru sugen på att få en box innehållandes allt på nedanstående bild? Följ instruktionerna nedanför fotot :-D

 

 

☑ Lämna en kommentar nedan där du beskriver ditt bästa mat-reseminne! Det behöver inte alls vara streetfood, utan bara något gött du ätit på resande fot, i Sverige eller utomlands.

☑ Följ @santamariasverige på insta!

OBS: Tänk på att ange en giltig epostadress (räcker att du skriver den i rutan för emejl, du behöver inte publicera den i kommentaren) så jag kan nå dig om du vinner!

Vi kör en snabbtävling, så sista dagen att hänga på är sön 26/3. Paketet kommer skickas via DHL så det är bra om du har något smidigt upphämtningsställe. Lycka till!

Tips
7 kommentarer
border

englandssöndag.

IMG_1340 copy
Så blev det söndag: tredje och sista dagen för den här lilla manc-weekenden. Vi startade med gofrulle. Den där sockerkakan (?) doppade i sirap (?) var väl lite väl till frukost, men lifehacket att först ta en espresso i sin kopp innan man trycker på cappuchinoknappen är given.
 
IMG_1347 copyVi hade några timmar att tillbringa innan det var dags att bege sig mot flyget, så för att effektivisera beslutade vi oss för att tillbringa dem alena. Jag vet att inte Primark är det allra mest pk att handla på, men det går ju fan inte att låta bli. Jag bestämde mig dock för att bara hålla mig på en våning för att inte bli allt för lockad av allt för mycket strunt.
 
IMG_1348 copyNågra spenderade hunkor senare slog jag mig ned på en bänk och käkade hummusdoppade morotsstavar jag köpte för ett pund på M&S. England äger Sverige på snacks så hårt.
  
VSCO Cam-7
Godismärkningen är inte fy skam den heller.
 
IMG_1353 copyWell, sedan återstod bara en sak innan vi kunde lämna England för den här gången. MAC. N. CHEESE.
 
VSCO Cam-2
På flyget hem lyssnade vi på Dopningsskandalen i Lathis och drack sojacappu och så plötsligt var vi hemma i Malmö igen. En kort, men otroligt fin liten tripp.
Resor
6 kommentarer
border

tomatsoppa med linser och selleri.

IMG_1205 copySelleri + tomat = sant! Åtminstone i denna soppa. Eller ok då, kanske alltid. Men det här är iaf en middag jag lagade som blev himla najs så jag tänkte att ni kunde få laga det också. På följande sätt:
 
MUSTIG TOMAT- & SELLERISOPPA MED LINSER
  
IMG_1197 copy
 
Du behöver:
 • Ett paket tomatkross
 • En lök (röd eller gul)
 • 2 vitlöksklyftor
 • 10-12 små plommontomater
 • 200 gram selleristicks
 • 1 dl röda linser
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 dl pasta (snäckor, fussilli eller liknande) - kan uteslutas
 • 5 dl grönsaksbuljong
 • chiliflakes, balsamvinäger, ketchup, salt och peppar
 • olja att steka i 
IMG_1199 copy
 
Gör såhär:
 
Finhacka löken, vitlök och ca 100 gram selleristicks smått och fräs i olja några minuter. Tillsätt ett par nypor chiliflakes, 1 msk balsamvinäger och de röda linserna. Blanda runt och fräs en liten stund. Häll sedan över ett paket krossade tomater tillsammans med 5dl vatten, 1-2 kuber grönsaksbuljong och ett par msk ketchup. Låt koka upp.
 
Släng sedan i ett par söta nävar pasta (eller strunt' i'att om du vill det) och låt koka tills pastan och linserna är al dente, ca 15 minuter. Pasta kokar ju lite slöare i grytor än i vatten liksom. I slutet av koktiden häller du ned krämfräjsen tillsammans med halverade plommontomater och skivad selleri från de sticken du hade kvar. Låt allt blir varmt och lite mjukt och smaka av med salt och peppar. 
 
IMG_1226 copySen är det klart!
 
IMG_1209 copy
Jag serverade med ett extra selleristick att ha och dippdoppa med - NAJS. Rekommenderas. Laga innan det blir vår vettja! 
 
ps. Du glömmer väl inte Månadens Gröna? Temat för mars är morötter så se till att lämna ditt oranga bidrag i det är inlägget! ds.
Äta
3 kommentarer
border
Upp