vegetarisk veckomatsedel #68: avokado- & citrontoppad ugnspannkaka, tomatsoppa med svarta bönor samt ett gäng sommarlösningar.

Hej kompis, och tack för senast! Det var så fint att prata lite med er och det är alltid kul att prova nya format här på lelle blöggen <3
 
IMG_3350 copy
Nu kör vi dock ett klassiskt och välbeprövat inläggskort: en vegetarisk veckomatsedel, där det samsas lite som är enkelt, lite som är nyskapande (iaf för mig) och lite som är köpt. 
  
IMG_3232 copyMåndag: KORVGRILLNING.

På tema enkelt: köp en engångsgrill, ett paket sojakorv och ett gäng korvbröd. Sätt dig på en äng, starta grillen, grilla korven, stoppa i brödet, pensla på lite ketchup å senap, ät.

IMG_3309 copyTisdag: VEGANSK TOMATSOPPA MED SVARTA BÖNOR, ROSMARIN OCH GRÖNSAKER 

Också tema enkelt: en snabb tomatsoppa där jag bara fräste lite skafferifynd (paprika och morot) med vitlök, gul lök och grönsaksbuljongpaste. Krydda med tomatpurérosmarin och chili, fräs lite till. Häll över en burk skalade tomater, lite vatten och låt koka ihop. Klipp lite i tomaterna om du vill. Tillsätt svarta bönor, smaka av med ett par nypor socker och toppa med typ vitlökskrutonger och annat gött. T.ex. hampafrö, solrosfrön, svarta sesamfrön och jalapenorostad lök t.ex. 

IMG_3313 copyBjörn tyckte dock det fattades lite syra och blandade ihop en citrusyogurt som verkligen höjde soppan ännu mer: recommend recommend. Här skådas för övrigt hemligheten bakom krutongerna: 500gram färdiga vitlökskrutonger, köpa för typ tio spänn på matsmart. Hehe.

IMG_3317 copy
Onsdag: TOPPAD UGNSPANNKAKA MED ÄRTER, AVOKADO OCH PEPPARROTSYOGHURT
 
Efter mitt egenmyntade slagord kan man toppa en pizza kan man toppa en ugnspannkaka lagade jag en redigt god (och bildskön!) onsdagsmiddag. Enkelt, men nyskapande för mig! Akta bara så pannkakan inte fastnar i plåten, dvs smo den ordentligt.
 
IMG_3314 copyJag letade helt enkelt fram ett grundrecept på ugnspannkaka och tillsatte ärter i smeten. Ersatte hälften av vetemjölet med majsmjöl också pga vetemjölet tog slut. Sedan toppade jag helt enkelt bara med saker jag var sugen på. Det blev karamelliserad gul lök, citronskivor med chiliflakes, avokado och fl. Serverade pannkakan med en pepparrotsyoghurt. Blev kalasbra!!! 
 
IMG_3326 copy
Torsdag: GREEN MANGO-WOK
 
Tema köpt: jobbade över typ 4,5 h pga avslutningskväll med skolans yngsta klass och när jag kom hem fanns 0 energi för matlagning. Cyklade istället iväg till Green Mango (vid Bergs-/Bajs-/Knarkrondellen fellow malmöiter) och köpte en nr 27 med tofu och extra koriander. Gott.
 
VSCO Cam-1Fredag: VINNYSPIZZA
 
Även fredagen innebar tema ej hemlagad mat. Den här gången fick sportbaren Vinnys vid St.Knut stå för tillagningen. Redigt bra pizza (i sin genre). Tog en vegeteriana special 2, men de flesta vegovarianterna var rätt lika. Den här hade dock kronärtskocka, vilket alltid är najs. Gillade även att det var skivad feffe på, istället för de stora blaffarna som brukar ligga på. Stort plus även för väldigt tunn botten samt färdigslicad. Detta (samt att jag drack Zingo istället för öl till) gjorde att jag orkade äta upp hela :-D Lär bli fler gånger. 
 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Amanda

Vilken genialisk idé med toppad ugnspannkaka!

Svar: ja! revolutionerade mitt pannkaketänk helt! :-D
polichinelle

#2 Oscar

Hur snygg är inte den där ugnspannkakan då! Vilken yta. Grymt! Kan inte minnas senaste gången jag käkade det.

Svar: tack! hade inte heller ätit det på superlänge eftersom jag tycker det är lite onödigt mycket mjölk i men när jag ändå råkade ha mycket till övers hemma + kom på idén med att toppa järnet så var saken biff. eller pannkaka dårå. <--- sorry, sjukt tråkig, skämskudde nu.
polichinelle

#3 Ljuva Julia

Din ugnspannkaka ser verkligen ut som restaurangmat, gourmet! Verkligen!

Att äta take away är ju också en höjdare, särskilt när de kommer i fina aluminiumlådor :D

Svar: tack! toppingen gör allt, blir så himla bildskönt då! :-D
polichinelle

Kommentera här
Upp