Q: kan du inte lägga upp fler bilder från din barndom?

A: Jo, men visst kan jag det sörrö! Här kommer en skörd från ett somrigt fotoalbum jag bläddrade igenom när jag var hemma hos päronen sist!
 
VSCO Cam-12
 
Jag och mina syrrer på Ölands djurpark. Standardutflykt varje år i min barndom, standard var också att jag knappt åkte nånting. Käkade sockervadd och körde radiostyrda bilar, medan Josephin käkade popcorn och Sophia åkte typ allting. En gång provocerade hon mig och påstod att jag inte vågade åka berg- och dalbanan. Det gör jag visst, sa jag. Gör du inte alls, sa hon. "Argumentationen" pågick i ca 10 minuter där jag försökte övertyga henne om att det handla om illaående, inte rädsla, men hon köpte inte mitt argument. Tillslut sprang jag bort till banan, klarade precis längdgränsen, och hoppade in i en vagn. Mamma hack i häl. Och så genomförde jag min första berg- och dalbanetur. Var livrädd hela tiden. 
 
VSCO Cam-15
En annan sommarstandard i familjen Hellström är att jag fyller år! Alltid blivit väckt på sängen och fått presenter i lugnan ro - fördelen med att fylla år mitt på sommaren. Här fyller jag kanske 8 år. Fick en DATAPAD som jag önskat mig så himla mycket och var mäkta glad över detta som synes. Är det någon av er som känner igen dessa? Som också hade en? Apparaten och alla dess disketter finns fortfarande kvar i mina föräldras källare och faktum är att jag faktiskt testade den förra sommaren - och den funkade fortfarande! Så himla kul med rättstavningsprogram, tennis, sifferminneträning och annat på dessa små disketter.
 
VSCO Cam-20
En nackdel med sommarfödelsedagar som barn är att många av ens kompisar är bortresta på sommaren så det kan vara svårt att få folk att komma på ens kalas. Den här gången verkar jag dock haft tur, med tanke på antalet godispåsar på golvet - åtminstone 11 gäster! Får hjälp av lillsyrran att sortera ako mint-kolor och ahlgrens bilar så rättvist som möjligt. 
 
VSCO Cam-16
GRATTIS!!!! Tack.
 
VSCO Cam-19En annan grej som jag förknippar med mina barndomssomrar är vår sommarstuga, där bor vi (eller ja, mina föräldrar numer) nästan hela somrarna. När jag var liten bodde farfar där också.
 
VSCO Cam-8Stugan ligger precis vid havet så en daglig tur med båten var givet. Då gäller det att vara fullt utrustad.
 
VSCO Cam-18Vi åkte nästan alltid ut till någon närliggande ö och tillbringade dagen där. Ibland var våra föräldrars kompisar och deras barn med. Ludde och Jorre hängde ihop som Piff och Puff på den tiden, och var inte direkt rädda för djupt vatten.
 
VSCO Cam-13Annat var, och är, det med den tre år äldre syrran. Alltså jag.
 
VSCO Cam-9Annan rolig grej på sommarn var ju att man hade lov och denna ledighet kunde ibland, om man har tur, betyda pyjamasparty! Här är jag och min första bästis Sofia, som kallades för Ö:an för att slippa ihopblandas med min storasyrra. Tyvärr flyttade Sofia till Västervik när vi var 9, så var det hade kunnat bli av den vänskapen får vi aldrig veta. Antagligen något bra dock pga hann skrämma livet på fritidspedagogerna x antal gånger genom att ta ungefär två timmar på oss för att förflytta oss de ca 600 meterna mellan skolan och vårt fritids. Sorry not sorry, fanns ju så himla många roliga pinnar att leka med på vägen!!! Sjukt ändå att man fick färdas längs vägen, stigarna och skogen helt själv som åttaåringar, utan att någon vuxen mötte upp? Hade aldrig skett idag.
 
VSCO Cam-1-1Vid sommardåligt väder hängde vi ofta här, jag och Sophia. Hon ritade något och jag försökte härma, klassiskt lillasysterbeteende ni vet. Min patenterade ritställning var dock inget hon tog efter.
 
VSCO Cam-4-1Och på tal om patenterade - DESSA SOLGLAJJOR?! Världens snabbtightaste med rosa SKÄRM. Älskar'om. Ligger fortfarande på en hylla i källaren hemma hos föräldrarna. Skrattar varje gång jag ser dem.
 
VSCO Cam-7
Förstår förresten verkligen inte alls varför folk frågar om vi verkligen är helsyskon.......
 
VSCO Cam-17Nåväl. Det börjar bli dags att stänga fotoalbumet för den här gången så vi säger hejdå till detta sköna överbett utan tänder.
 
VSCO Cam-11Bye bye storasyster läslus 4ever...
 
VSCO Cam-10...lillasyster vattendjur...
 
VSCO Cam-6...och mellansyrran MODELLEN ;---------)
 
VSCO Cam-2-1Skoja. Hoppas ni tyckte om tjuvkika och njöt av allt 90-talsmode i scrollandet. Puss å hej å ha en fin dag!
 
Nostalgi och tillbakablickar | |

#1 Ljuva Julia

Vilket dunderhärligt inlägg!! Jag har ett liknande sparat i utkast, med en videoblogg men det är fotoalbumet från typ sexan, sjuan någonting >.<

Svar: åh men så kul med video! vi har massa gamla video på oss som små och en jul hade pappa satt ihop allt till en dvd-samling till oss. SÅ FINT <3 måste nästan se bara för det, alldeles för länge sedan. ser fram emot ditt nostalgi-inlägg!
polichinelle

#2 Julia Maria Nicander

Haha, åh! Måste ner i mammas källare snart tror jag. Synd ba att alla de där snygga kläderna man hade inte passar längre....

Svar: verkligen! allt kommer igen, blir så himla tydligt när man tittar tillbaka.
polichinelle

#3 Rebecca

Men AH vad mysigt! <3

Svar: verkligen! <3
polichinelle

#4 Rebecca

Men AH vad mysigt! <3

Svar: <3!
polichinelle

#5 Anonym

För folk icke uppvuxna nära Öland kan ju behöva förtydligas att den berg- och dalbanan borde förbjudits av någon instans pga så skraltig! Den hade använts på Gröna Lund tidigare och när de kände sig färdiga med den fick den "nytt liv" på Öland. (Källa: min mormor). Jag har alltid älskat alla berg- och dalbanor men den där var fan läskig! Plus att en inte åkte i ett tåg utan i små bilar om fyra pers. Oh memories!

Svar: vet ej vem du är men TACK FÖR DETTA!!!!!!!!! <3
polichinelle

#6 Daniella

aaahh <33<33

#7 Beatrice

Alltsååååååå <3<3 Så himla fint!! Kikade igenom och la upp nåt med gamla bilder för några år sen också, men det här är ju verkligen guld! Så många roliga bilder, och bra bilder, och härliga bilder, och... bilder!! Det här får jag för sjutton ta och härma när jag är hemma nästa gång, hehe.

Svar: ja men gör det! så himla fint att gå igenom, både för er själv och andra <3 blir nog en uppföljning nästa gång jag är hemma och kan fota lite album!
polichinelle

#8 Ronette

Kul att se! Och klart man hade en datapad :):) haha, kan höra den där uppläsnings-rösten fortfarande.

Svar: haha åh, den rösten minns inte jag? :O kanske körde på *ljudlöst* mode #redandånattuggla, hehe
polichinelle

#9 Oscar

Så roligt med gamla foton. Riktiga charmtroll!

Eller ja, de gånger jag blir nostalgisk och bläddrar i gamla album blir jag mest deppig ska erkännas. Haha. Kan dock sakna fysiska album. Och kanske framförallt den speciella färgtonen framkallade kort fick.

Svar: tack! åh, jag kan bli lite klump i halsen-nostalgisk men deppig skulle jag nog inte kalla det. mer saknig efter en tid som aldrig kommer tillbaka.
polichinelle

#10 Matilda

Ååh datapad! Vi hade också en sån, så kul grej. Roligt att hänga med tillbaka till 90-talet. Mycket igenkänning!

Svar: <2+1!!!
polichinelle

#11 Tesse

Alltså, så söta hela högen av systrar!
Hade också datan, och har sedan dess världens bästa sifferminne (om jag bestämmer mig för att komma ihåg vill säga. Nu för tiden behövs det ju sällan). Min fungerar också fortfarande, ibland kommer den till liv av sig själv, så går man ner i källaren hos mamma och pappa kan den plötsligt börja låta. Det är annat än dagens datorer som kraschar stup i kvarten :)

Svar: yeah! tror fasen det är den där sifferminne-disketten som gjort mitt sifferminne så bra också. och så 5 myror för tidig läs- och skrivinlärning. TACK 90-TALET FÖR ALLT DU GJORT FÖR MIG! <3
polichinelle

#12 Wilda

ÅÅÅÅHHH så himla fint att se och åh vad söta ni är hela bunten <3

Svar: vad kul att det uppskattades! tack i efterhand för kompli!
polichinelle

Kommentera här
Upp