på sistone i malmö (inkl. lite restaurangtips - &otips).

"Blogga mer om Malmö!" är ett typiskt svar från er när jag frågar vad ni vill läsa mer om här. Det gör jag ju hela tiden, tänker jag i mitt stilla sinne, men samtidigt: förstår vad ni åsyftar. Mer fokus på själva staden och vad man kan göra i den, snarare än fokus på... mig. Hehe. Bloggare hör bön! Här kommer ett inlägg med fokus som för samman de två världarna till en: vad jag gjort i Malmö den senaste tiden :-----)
 
1Till och börja med så har det ju vatt en hel del fotboll att avnjuta. Här peppar jag och den ansiktslöse inför Frankrike-Sverige som ju skulle visa sig blev en jäkla succéyra :-DDDDD
 
VSCO Cam-23-1 VSCO Cam-47 VSCO Cam-43Det var en micket bra kväll! Vi var på Vinnys (vid St. Knut) och käkade tunnbottnad pizza och jag och Lovisas systerdotter Ada bondade med zingo. Bästa apelsinläsken nästefter San Pellegrino.
 
4Satt kvar tills stängning medan åska och spöregn gjorde så att innergårdstaket dallrade. I fjärran hördes ett "om du beställer en wisky så skallar jag dig" men det var mysigt ändå.
 
Det har varit skolavslutning! Alla var så fina och jag fick några trevliga presenter också.
 
7Och några dagar senare gick jag på semester!
 
5Har varit uppe och gått upp i tid (mellan 7:30 och 9 varje dag!) vilket gör att jag faktiskt hinner äta lunch utan att misstajma Björns middagshunger helt när han kommer hem från jobbet. Perfekt. Dock måste det ju vara något snabblagat...
 
3...så man kan TA VARA PÅ DET FINA VÄDRET mvh svensken. Uppknäppt är ett måste för övrigt.
  
8Ptja, vad mer har jag gjort? Jo: testat Sushibaren! När jag klagade lite på tråkig vegosushi tipsade Julia mig om detta guldkorn på Regementsgatan och herreminje vilken bra sushi! Ok, finns ju såklart Saiko och sådana lyxsushi men detta var helt himla vanliga priser men ändå lagom innovativt. Blir LÄTT fler gånger, synd bara att man inte bor skitnära.
 
9Vissa dagar blir det dubbelt ute-ätande. T.ex. en kollegielunch med Zinab och Mikaela på Scaniabaren - åt en kladdig bibimbap i alldeles för liten skål som jag tyvärr inte kan rekommendera och till middag blev det burgare på Tröls till U21-em. Fattar att jag låter kräsen nu, men nä, kan verkligen inte rekommendera denna burgare heller. Smakade typ sån där green burger från Donken ni vet? Inte ok. Mysigt ölställe tho.
 
10
Dagen innan midsommar hade jag min gamla campusvän Eke på besök! Vi catch:upade, promenerade och åt sushi från Kyoto - den var stabil i formen och ok i smaken. Dagen efter midsommar promenerade jag, Bönne och Fuego till Forno Alegna för pizza. Gillade verkligen upplägget med deras meny med allt veggo först <3 Jag tog en med bland annat aubergine, zucchini och vitlök. Mycket god. 10/10 would recommend.
 
VSCO Cam-42Gör ju faktiskt andra saker än att äta ibland också, tro't eller ej. TYP DRICKER. En hel vanlig måndag CALL 919. Ölprovning på Taproom med Borgmans, vi körde poängsystem och tyckte nästan alltid olika. Bra när man ska dela upp slattarna sen.
 
VSCO Cam-45Vilket sedan övergick till popcornkväll på samma ställe. Dessa människor hade aldrig spelat SkipBo förut, så var tvungen att introducera denna nostalgi för dem. Gick hem!
 
VSCO Cam-36En dag fick jag ett stort köttsår på armen också som synes. Moving on....
 
19Mer trevliga händelser: en stor kartong hem med roliga och billiga grejer från Matsmart (ej spons, köpt helt själv) samt hittat gullig gatukonst med skam-ballongänget längst med körkgånns stängsel <3
 
VSCO Cam-30-1En kväll var jag och mina Statue of Goat-vänner på pubquiz på Family Pub. Tog såklart lagnamnet från vår 1 timmes-dänga men trots det gick det åt skogen. Skitsvårt.
  
VSCO Cam-38Mycket pizza blir det hörrni. Här, en blåsig eftermiddag på Tornet. Också redigt najs i sin genre. 
 
VSCO Cam-39Gott med bea.
 
VSCO Cam-34-1Och mysigt att sakta sakta vandra hemåt. Titta ned i varje trästamshål, vända på varenda kotte och peka på gamla gravstenar. Treåringar <3
 
VSCO Cam-44
VSCO Cam-40
Nu börjar vi närma oss slutet på den här genomgången, men först måste jag bara berätta att det här var en trevlig stund i livet.
 
VSCO Cam-37-1Och det här.
 
VSCO Cam-41Och det här.
 
VSCO Cam-46Och det här också såklart.
 
VSCO Cam-36-1Eller vänta, ett sista tips bah! Köp en bánh mi på Noi's i sommar. Den med tofu. Sjukt najs. Här kan ni se mer. 
 
11
Sådärja, cudos till dig om du pallat läsa ändå hit! Hejdå från Malmötrion: utbakad flätor, öl och falafelrulle. Ses på Möllan etc :-))) 
Allt det där som kallas livet, Tips | |

#1 Ljuva Julia

Jag läser alltid hela dina inlägg och blir alltid förvånad när de tar slut för att du är en så härlig skribent med så bra bilder till texten. Du gör mig lite malmösugen också, men mest blev jag sugen på pizza ;)

Svar: alltså så fint, TACK! får ibland för mig att folk bara scrollar igenom när man skriver "för mycket" (?) så det känns bra att åtminstone två utav er läser <3
polichinelle

#2 Emelie

Håller verkligen med Julia här över med 120% !!! Plus att pizza är livet.

Svar: TACK!
polichinelle

#3 Isabelle

Alltså så mysigt inlägg! Miiiicket uppskattat då jag taren veckas semester i Malmöt i augusti (när Bigslap är Hehehe). Har somtradition att åka till Malmö 3-5ggr/år pga älskar staden men sååå bra med nya mattips! (Särskilt vegetariskasåna!)

Svar: så himla bra tradition hörru! malmö är ju en fantastisk veggostad så än har jag många guldkorn kvar att upptäcka. hojta till om du ser mig här nere förresten!!! <3 <3
polichinelle

#4 Oscar

Klart man (jag) läser till slutet! Vad är det för go'a bollar du käkar till lunch på den högra bilden? Skönt att se att jag inte är den enda som äter soppa även på sommaren, för övrigt.

Lättad av att se Herbamare där på bordet. Inget hem är komplett utan det (eller Trocomare).

Hatar när man får såna där brutala köttsår. Hur mår du?

#5 Sonia

Åh så bra inlägg! Ska se till att hänga mer i Malmö nu när man har sommarkortet och bra tips!

Svar: sommarkortet är svin-najs, hade lätt köpt ett sådant om jag hade varit i malmö mer under sommaren!
polichinelle

#6 Lova

Läser alltid, och kul med lite rundvandring:) Blir så sugen på bo i Malmö.. men att vara ny i Malmö, bra eller dåligt? Alltså att flytta dit själv, utan att känna någon?

Svar: ny i malmö tror jag absolut på! nu flyttade jag ju tillsammans med björn och dessutom hade vi det förspänt med att redan känna folk här nere men ändå: JA JA JA. oavsett om du ska flytta för jobb eller studier så lär du ju känna folk via ditt uppehälle, och till det tillkommer ju facebookgrupper, bokcirklar, kvällskurser, uteserveringar, konserter etc etc. i annat fall så bor jag ju här, så du får höra av dig så tar vi en kaffe!
polichinelle

Kommentera här
Upp