midsommar 2017.

IMG_3738 copyMidsommarafton i år började med två uppdrag. Mitt var att klippa gräslök. Björns var att bestämma vad jag skulle ha på mig, utifrån ledorden barbent utan att frysa. När han valde denna gamla goding ryckte jag på axlarna och sa "sure, men jag känner mig utklädd till mig själv för sju år sedan". Han svarade "men det är väl okej om det är midsommar?" så ja, det fick det vara.
 
IMG_3742 copyNär vi dragit ut matbordet till längre längd och potatisen nästan var färdigkokad plingade det på dörren och vi fick sällskap av kvällens drinkmasters.
 
IMG_3745 copy
Nämligen Simon & Lovisa - hej hej! De preppade en välkomstdrink med jordgubbar och lime och kom på att de tyvärr glömt myntan hemma. Gjorde inte mig det minsta, mynta är nämligen min sämstaste ört.
 
IMG_3747 copyStrax efter klockan två kom nästa pling på dörren, och familjen Säll/McMorine gjorde oss sällskap till bords.
 
IMG_3753 copyJag har aldrig förr varit ett fan av midsommar(jul-/påsk-)mat, men sedan jag slutade äta fisk så bah HALLÅJA AUBERGINESILL. Så jäkla gott!! Äntligen kan jag faktiskt humma med i hyllningskören för sommartallriken på ett ärligt vis. I år gjorde jag förutom den klassiska senapsauberginen även skärgårdsaubergine som fick tummar upp från alla som testade. Redigt smarrigt. Använde detta receptet och rekommenderar er att göra detsamma. OBS på att skala auberginen och koka i kraftigt saltat vatten.
 
IMG_3751 copyEn liten limoncellonubbe slank kanske också ned.
 
IMG_3805 copy
En som inte var så hungrig pga hade hittat ett jättebra hörn att stå i.
 
IMG_3762 copyEfter maten var det dags att koka kaffe. När hörn-Arthur såg den här bilden på mig utbrast han PIPPI <3
 
IMG_3769 copyTill kaffet serverades den oerhört ansträngande efterrätten Alvestaglass + cantaloupemelon + nougat- & chokladsås.
 
IMG_3764 copySicket mys va.
 
IMG_3783 copyLovisa hade fyllt år och fick paket.
 
IMG_3797 copy
Med lite blandade hårprodukter å sånt där i. 
 
IMG_3792 copyTaaack! Varsågoooood!
 
IMG_3816 copyDet blev lite allsång också. En midsommarnattsdröm med Ärtan på pianosolo sitter inte fel.
 
IMG_3775 copyDen fenomenala mamman till det fenomenala barnet.
 
IMG_3825 copySedan var det dags att ta sig vidare.
 
IMG_3822 copyEtt gött crew.
 
IMG_3837 copyVid ankomst landade vid i soffan och tittade på Postman Pat and his black and white cat.
 
Bra skit.
 
IMG_3840 copy
IMG_3844 copyOch bra stämning!
 
IMG_3849 copyEtt par avsnitt vankades dinner. Schläää för den med skönaste positionen. 
 
IMG_3859 copyOch potatis- & fetapaj till oss andra.
 
IMG_3871 copyPratade om Bladins, semesterplaner, broavgiften till Danmark samt hur man bäst binder upp en monstera.
 
IMG_3876 copyOch så avslutade vi kvällen med kaffekarlsson.
 
IMG_3879 copyNAJS <3
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Iris

Ser ju ut att ha varit en sjukt gosig midsommar. Men TELL ME, hur binder man bäst upp en monstera hahhahh?

Svar: haha alltså... eh... vet inte om vi direkt kom fram till något konkret, mest hur stor skillnad det gjorde att faktiskt göra det. särskilt om man inte har lika breda fönsterbänkar som lina :) för egen del har jag bundit upp med brunt garn runt den lilla stolen monsteran står på. kan visa närmre med bild snart!
polichinelle

#2 Wilda

Tycker så mycket om dina festinlägg. Känns som att jag får haka på gemenskapen en stund! Och wow ditt hår! Så vackert fall ju!

Svar: åh men vad fint sagt, då känns det som jag lyckats med mina narrativa bildtexter - stort tack!
polichinelle

#3 Oscar

Ser ut som ett riktigt dignande midsommarbord. Gott käk och bra folk. Blir mer och mer nyfiken på auberginesill.

Klänningen (eller vad man nu kallar det) var ju urtjusig, ju!

Svar: du måste testa auberginesillen! asnice! utan as dårå.
polichinelle

Kommentera här
Upp