hörrudu, klart du vill vinna en smakbox!

Inlägg i samarbete med Smakbox.
 
Ni som följer mig på instagram såg kanske häromdagen i min story att jag packade upp en ny Smakbox. Jag är en av matinspiratörerna för företaget och får således hem en box då och då att berätta om - om jag vill. Jag är alltså sponsrad med produkter, men mina åsikter är inte på något vis köpta - jag tycker bara det här är en alldeles fantastisk prenumerationsidé. Passar mig ypperligt eftersom jag är en sådan som kan strosa runt i mataffärer hur länge som helst och typ bara kolla på... ptja jag vet inte, olika sorters bulgur?! Är du också en sådan person kanske du är sugen på att få hem en box?
 
Smakboxarna innehåller ca 15 stycken varor från olika varumärken, stora som små, till ett värde av runt 400kr. I boxen finns alltifrån snacks och godis till drycker, kryddor, oljor, matlagnings- och bakprodukter tillsammans med en information- & receptfolder. Ovanstående kollage visar lite av tidigare innehåll i olika boxar. Vill du ha mer info om vad Smakbox så kan du kika här.
 
 
TÄVLING - VINN EN SMAKBOX TEMA FIRANDE
 
För att delta i tävlingen: svara på nedanstående fråga i en kommentar till det här inlägget. 
 
 
Receptet/tipset jag blir allra mest sugen på att testa vinner. Sista dagen att delta är lör 17/6-17. Glöm inte att lämna din e-post i rutan för det så jag kan nå dig om du vinner. Smakbox skickas via DHL över hela Sverige och hämtas hos ditt närmaste utlämningsställe. 
Tips, Äta | |

#1 Jasmine

Alla gånger grekisk yoghurt toppad med honung, banan och färska blåbär! Kanske lite nötter om man känner för det. MUMS! Jättegott och mättande

#2 I

Åh vad smarrigt! *hjärtögonemoji*

Mitt bästa recept är ett jag hittade i ICA:s Buffétidning, funkar lika bra till frukost och kvällsfika!

Ba att mosa två mogna bananer och blanda med 1dl jordnötssmör, 3.5 dl granola, 0.5 msk agavesirap (jag använde lite honung istället, funkar lika bra) och 1.5 dl frysta blåbär. Sen använder man två skedar för att forma små kakor på en bakplåtspappersklädd plåt och så gräddar man mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Godast är de direkt från ugnen! :)

#3 Jasmine

Alla gånger grekisk yoghurt toppad med honung, banan och färska blåbär! Kanske lite nötter om man känner för det. MUMS! Jättegott och mättande

#4 Isabell

Åh så kom inte mitt namn med... Jag som skrev om frukostkakorna med banan och jordnötssmör. :p

#5 Lina

Ååh vad spännande! Mitt bästa mellanmålsrecept är vegansk cookie dough: typ en burk kikärtor mixat med nån matsked jordnötssmör, ca 1 dl havregryn (mixat till mjöl), några dadlar, vaniljpulver och lite plantmjölk. Supergott och med massa bra växtprotein :)

#6 Paulina

Mitt bästa mellanmål/recept är:
Riskakor med jordnötssmör, sambal olek, fikonmarmelad och lite flingsalt.

SVIN GOTT!!

Tjoohooo!

#7 Ethel

Mitt bästa mellanmål är dadelbollar rullade i kakao! Man mixar en förpackning dadlar (man tar ur kärnorna först) med någon matsked kakao, lite vaniljsocker, och kanske en halv till en dl nötter eller frön. Smeten blir riktigt kladdig, så när jag sen rullar bollar av den har jag kakao i händerna för att överhuvudtaget kunna rulla bollar. Resultatet blir nästan som chokladtryffel! Ibland tar jag i lite rivet apelsinskal också, för smaken. Supergott, och mastigt, det räcker med en enda!

#8 Anonym

Chiapudding! Jag brukar förbereda flera stycken samtidigt. Jag kör på plantis Soygurt, chiafrön och kanel. Sedan finns det att lätt hämta när man snabbt behöver äta. Det bästa med att göra alla neutrala är att jag kan välja nya toppings varje gång; kiwi/kokos, persika/granola....

#9 Anonym

Chiapudding! Jag brukar förbereda flera stycken samtidigt. Jag kör på plantis Soygurt, chiafrön och kanel. Sedan finns det att lätt hämta när man snabbt behöver äta. Det bästa med att göra alla neutrala är att jag kan välja nya toppings varje gång; kiwi/kokos, persika/granola....

#10 Sara

På sommaren är jag ca alltid sugen på glass – brukar se till att ha frysta bananslantar i frysen så att det går snabbt att göra egen i matberedaren. I morse blev det en med choklad- och jordnötssmörsmak (tjoffa ner typ två nävar bananslantar, en och en halv msk kakao och en klutt jordnötssmör och mixa – andra goda kombos är mango/hallon och ananas/kokos).

#11 Wilda

Alltså jag som är sämst på att äta mellanmål måste ju dra till med det som får mig att äta mellanmål fast jag inte vill: rostat bröd med valfritt pålägg (jag föredrar någon spread eller ost) skivat i långa rader med örtsalt eller färska kryddor som t ex citronmeliss uppepå. Och så kanske en riktigt god alkoholfri sommardrink till det, t ex med flädersaft, pressad lime, basilika och mosade jordgubbar eller den här basilika-citron-ölen: http://reaktionista.se/nykter-drink-basilikablomstrande-ol/

Det ger både ny kraft och känns fräscht och roligt. Ett roligt mellanmål fångar mig tusen gånger mer än ett alldagligt. Allt handlar om estetik ju ;)

#12 Rebecka

Okejrå håll i dig för här kommer en mellanmålscheesecake, perfekt i sommarvärmen. Krossa valfria nötter, förslagsvis mandlar och valnötter. Värm kokosolja i några sek och blanda sedan med nötterna. Fyll *dessertskålar* eller liknande med blandningen.

Ringla honung över naturell yoghurt (helst 10% fetthalt) och rör om. Häll honungs- och yoghurtblandningen över nötterna. Toppa med hallon och blåbär. Skjuts in i frysen och sedan är det bara att plocka fram och äta! Hur gott som helst.

#13 Julia

Okej, detta är kanske ett mellanting mellan ett mellanmål och en dessert. Men så sjukt gott att jag måste tipsa om den, även om jag inte vinner pga regelfel, för ni förtjänar alla att få äta detta någon gång i livet.

Saffransbollar:
100 g margarin/smör
1½ dl strösocker
2 msk vatten
4 dl havregryn

Än sålänge, ni ba? Chokladbollar? Nähej.

Blanda ovanstående ingredienser, ganska luftigt (det skall inte mixas slätt som en Delicatoboll, utan behåll gärna lite textur).

Blanda i två paket saffran.
Rulla till små (SMÅ!) bollar, och täck med kokosflakes (eller pärlsocker om du vill köra mer på dessertkänslan).

ÄT ALLA. Drick gärna röd mjölk till (eller havre-/mandel-/sojadryck).

Gråt samtidigt av glädje.

PS: Sockret går att ersätta med annan sötning, tex ICAs sötströ om man är diabetiker (förändrar inte blodsockret) eller agave/maltitol om man är tex LCHF. Tror även dadlar kan funka men har inte testat så vågar inte stå för det.

Som sagt, grattis till världens bästa boll. (PS: Extra passande på jul/lucia)





#14 Cajsa

Åh! Mitt bästa tips är majskakor med chia och havssalt, smör, ost och skivade jordgubbar på! Smakar liksom lite popcorn av majskakorna... och vem vill inte ha det till mellis?

#15 Daniella

bor tyvärr inte i sverige men bokmärker detta inlägg för mellanmålstips! xx

#16 Beatrice

Hm... så jag vill också vinna, men är väl oftast en sån där som inte äter mellanmål!? Dock gör jag ju smoothie ibland, och min godaste innehåller följande fantastiskheter:

2 dl (helst färska) jordgubbar
1 1/2 dl vaniljoghurt
1/2 banan
bladen från ett par kvistar mynta (eller typ 6-7 blad om det är torget-mynta, you know what I mean alltså ;) )

Mixa alltihop och bara njuuuuuuut av det somrigaste jag vet! Jordgubbarna går också fint att byta ut mot typ en halv mango för ytterligare smakupplevelse!

#17 Hanna

Allt som en åt på mellanstadiet. För min del innebär det antingen mammas hembakta potatislimpa med massor av smör + oboy och en ballerinakaka, eller glockengold multivitamindryck med vit rostad formfranska. Mellanmål är bästa möjligheten till att få känna sig som 11 år igen!

#18 Sanna Orneklint

Mitt bästa mellamåls-tips är en av två saker. Som jag äter nästan hela tiden nu under sommaren.
Det första är Kefir med hemmagjord granola, hemmagjorda bananchips och en knäckemacka med veggoleverpastej och saltgurka. Personligen har jag svårt för söt yoghurt och håller mig helst till fil. Granolan består av
Havregryn
Hasselnötter
Mandlar
Pumpakärnor
Sötat med honung
In med det i ungnen tills allt är välrostat. Släng i lite torkade körsbär, russin eller blåbär för att kunna söta upp den! Mums!

Mitt andra tips är väl vad jag äter mest nu under sommaren. Jordgubbssallad med vattenmelon, basilika, fetaost och balsamvinäger. Så mumsigt att bara svänga ihop och mumsa på under ett träd i solen!

#19 Oscar

Det bästa mellanmålet är det du kan ha med dig utan att behöva tänka på vidare förvaring. Tillagningen är rätt knepig, så skumma inte!

Ta fram en kastrull, lägg i två ägg och stråla i vatten så att det knappt täcker. Placera kastrullen på plattan, brassa på och vänta på uppkok. När väntan är över och det bubblar så där lagom stormigt vrider du äggklockan på 6:30 minuter... Och väntar lite till. När det klockan larmar så det står härliga till drar du av kastrullen från plattan och för den till diskhon och spolar kallt vatten hejdlöst på äggen.

Resultatet blir två ljuvliga ägg med fast vita och en krämig mitt i gulan som du kan förvara i kylen, i väskan eller i innefickan på din schysta jacka. Det är så finurligt att du inte ens behöver en förvaringsbox. Äggen har liksom den funktionen inbyggd.

Gott, nyttigt, mättande, enkelt och praktiskt mellanmål.

#20 Emma

Mitt bästa mellanmål, eller mål överlag, är gröt. Gröt gröt gröt! Får dig säkert att tänka på en grå och trist havregrynsgröt toppad med en klick lingonsylt och en skvätt mjölk. Men nej, jag måste faktiskt kalla mig expert på att liva upp den där skålen med gröt! Banan- och chokladgröt, pärongröt med massa kardemumma, kaffegröt, morotsgröt och lakritsgröt med hallon är bara några favoriter. Så enkelt, så mättande, så gott!

#21 Karolina

Banan eller äpple med jordnötssmör! Passar både till kaffe eller ett glas kall mjölk. Perfekt energi-påfyllning!

#22 Emilia

Bästa mellanmålet nummer 1: att dela ett rött äpple i mindre bitar, och sedan steka det snabbt i lite smör, lönnsirap eller honung så att det blir härligt mjukt och varmt. I med lagom mycket ingefära, kanel och kardemumma i slutet. Låt svalna en aning, och kleta under tiden ihop en rågad (alltså överfull) matsked jordnötssmör med lite vatten för att få konsistensen mer hanterbar och undvika att det fastnar prick överallt i munnen när man äter. Fyll sedan valfri fin skål med vaniljkvarg alternativt keso, äppelmojset och jordnötssåsen. Toppa med rostade hasselnötter och mullbär för optimal smaksensation!

Bästa mellanmålet nummer 2: Mosa banan och blanda med keso, valfria mått efter eget smak och tyckte. Ju mer banan desto godare. Pudra kanel ovanpå och njut. Jordnötssmör är inte fel till här heller! Nom nom nom.

#23 Helena i Uppsala

De flesta verkar vilja ha söta mellanmål men jag blir oftast sugen på något salt eller i alla fall icke-sött. Så det får bli någon lunchrest eller lite pizzasallad som jag älskar!

#24 Eva

Jag älskar Shrikand! Både som mellanmål och som något friskt efter maten (typ i små portionsglas till desert). Jag brukar följa detta receptet (brukar dock blanda runt nötterna i hela yoghurten och inte bara toppa) https://m.youtube.com/watch?v=DGGCQdMCYXk , det smakar som det gjorde när jag åt det i Indien.

#25 Julia

Bästa mellanmålet: Knäckebröd (gärna fröknäcke) med Oatly´s "PåMackan". Blanda den senare med pepparrot på tub tills det blir lagom starkt. Bre på pepparotsosten på brödet, toppa med tomat och avokado och ös på med örtsalt. Så jäkla gott!

#26 Lina

Ris- eller majskakor med smaksatt hummus! Tex soltorkad tomat och oliver. Mmh! Toppa med gurk- och tomatskivor om du är hemma eller har orkat packa ner det också i väskan, ris/majskakor och hummus kan packas i varsin burk bara, där hummusen antingen bres på kakorna eller så kan en bryta isär dem och skopa upp hummusen.

#27 Esmeralda

Provade att göra en "savoury granola" häromdagen och det var så otippat him-la gott! Den jag gjorde var från ett recept i en bok som heter Bowls of Goodness (av Nina Olsson som heter typ Nourish Atelier på insta) men det finns säkert olika sorter. Den jag gjorde hade i alla fall smak av massa örtkryddor och salt mmm, har toppat min mellanmåls yoghurt flera dar i rad med den nu och det är TOPP. Fint för sådana som mig som känner mig sjukt otillfredsställd (vad det gäller mättnad då, inte smak) av söta grejer.

Har inte kommenterar här tidigare för i övrigt, borde kanske passa på att säga tack för bloggen! Brukade läsa dig för ett tag sen men så hade jag en allmän dator detox, nu har jag dock hittat tillbaka! Woop woop.

OBS. Man måste ta typ grekisk eller turkisk yoghurt såklart. Att försöka lägga salt granola på typ vanilj eller blåbärs yoghurt blir antagligen helt vidrigt. Haha.

#28 malin

mitt bästa mellanmål är skorpor med ost. ja, så enkelt är det! det är min bästa grej att äta.

#29 Paola

Nicecream gjord på fryst banan och mango, rostad kokos , torkade fikon och kakaonibs!

Kommentera här
Upp