fredag, 12:30 samt förr.

Hej! Vad gör du just nu? Jag sitter och dricker te ur min mest nostalgiska mugg (fådd i examenspresent efter tre år på det estetiska musikprogrammet; Rebecka tyckte den passade mig...) Snart ska jag gå och posta ett paket innehållandes ett par skor, som en i 925-köp & sälj-gruppen på fb köpte av mig bara minuter efter annonsen publicerats. Fint. 
 
Kan du inte berätta något för mig? Om helgplaner, hur juni känns, om ett djur i din närhet, hur otäckt det är med sömnparalys eller vad annars som livet inneburit för dig på sistone. Bara några ord om du känner för det, mer om du vill. Bloggdialoger är ju ändå bland de finaste. Lovar att svara på allt.
 
Medan du funderar, och för att pynta inlägget med lite bilder, så kommer här en tillbakablick över den här dagen förr om åren. Apptips: timehop! Ladda hem och koppla till facebook, bilder, dayviews, twitter och annat. Är du som jag en nostalgiker av rang så kommer appen innebära någon minuts guld varje morgon. (Åtminstone när det är sådant man vill bli påmind om)
 
För ett år sedan hade vi avslutningsmatch i fotboll mot dåvarande åk9. "Klart man satsar" var bildtexten. Gjorde tre mål vill jag minnas. I år spelas matchen idag, på min lediga dag, och även om jag ett tag var lite sugen på att åka dit så vägde ändå sovmorgon över.
 
För två år sedan var vi luriga på Malmövisit. Hade precis bestämt oss för att flytta hit, men personerna på bilden visste inget än. Vi käkade falafel, gick på husvisning och sedan - över en öl på Vegan bar, berättade vi den glada nyheten <3
 
För tre år sedan bodde jag i Växjö och modet var ett annat. Mitt bästa lifehack var då att gå omkring i obekväma skor i hemmet, medan man gjorde vardagliga sysslor, för att få in en *naturlig gång*..........
 
För fyra år sedan lagade jag tydligen min bästa efterrätt (förutom vinägerchip och fresh island-dip): citronkladdkaka
 
För fem år sedan var livet prickiga klänningar (just denna har jag faktiskt gett bort till Amanda <3), lugg och mobilfodral i böjligt plast.
Nostalgi och tillbakablickar | |

#1 gingiberi.blogg.se

Jag är bara så otroligt glad att min lilla flicka är frisk från cancer, att hon mår så himla bra och att kontrollen i Helsingfors i går visade att allt var bra, att cancern inte kommit tillbaka. Sedan så funderar jag mycket på djurens rättigheter och vad jag själv kan göra förutom att vara vegan.

Svar: kan inte ens föreställa mig det fruktansvärda ni gått igenom. herregud. men vilken kämpe till dotter du har, ovh vilket glädjande besked juni kom med <3 <3 åh... jag förstår dina tankar. jag är ju inte alls vegan, men försöker äta vegetariskt med mindre ägg- mjölk och liknande produkter. ibland känns det som ett hyckleri, men sedan skjuter jag snabbt bort dessa tankar. ingen kan göra allt, och gör man lite så blir man hela tiden ifrågasatt varför man inte gör allt (<--- oftast av dem som inte gör något ALLS dessutom, suck). är du aktiv inom djurens rätt eller liknande organisation? volontärarbete på katthem? vill du göra mer kanske något sådant kan vara ett alternativ.
polichinelle

#2 a

sitter i soffan bakom min pojkvän, vi har precis storbråkat och jag sitter och funderar på om det är friskt att bråka? när blir det inte det längre, är det en ettårskris?
ska man vara med varandra fast man bråkar?
hur gör man? hur gör andra?
är det normalt att irritera sig men samtidigt älska så mycket att det gör ont?!!?

Svar: ettårskriser är nog extremt vanligt. när den mest extrema passionen lagt sig och man börjar upptäcka brister hos den andre. sådant man kanske i början tyckte var charmigt kan nu vara exakt det man irriterar sig på. tror väldigt många relaterar till det. sträcksåg nyligen gifta vid första ögonkastet, där relationsexperten (tror jag det var) pratade om "forming storming norming performing" olika stadier som grupper/relationer/personer går igenom i förhållande till varandra. tuckmanmodellen tror jag det hette också, om du söker vetenskapliga svar så på frågorna kanske det kan vara ett tips att läsa. annars tänker jag bara: ja och ja. det är normalt att irritera sig men samtidigt älska. otroligt normalt. men det är ju extremt tråkigt när det enda tar överhand. är det "jämlikt" bråk ni har som storbråk, liksom ett sunt bråk, eller är det mer totalt oense-kan inte ens se den andras perspektiv eller är det till och med värre än så? kanske också ett svar på om man ska med varandra trots bråk. massa kramar! <3
polichinelle

#3 Anna María

1. Timehop är bäst. Blir seriöst förkrossad (nåja) när jag missar en dag och inte kan upprätthålla min streak. Inser även att tiderna förändras ganska himla mycket. Jag använder dessutom swarm för att checka in var jag är enbart för att jag ska få upp en notis om det i Timehop om ett, två, tre osv år.

2. Det jag funerar på just nu: Det här med att frilansa känns prick nu ganska så bra ändå. Jag blir kontaktad från olika håll och saker ändå händer. Det känns bra. Men återkom med samma fråga en annan dag och då kan det kännas som mitt sämsta beslut. Någonsinn. Sen känner jag mig otroligt redo för att åka till Italien.

Hoppas du får en fin helg!

Svar: swarm? inget jag känner till! får kolla upp. är det lite som facebookincheckning, förutom att det inte syns där? tänker att tiden när man checkade in på grejer på fb är lite förbi. relaterar helt till streaken, har 163 dagar nu tror jag, så vore surt som stryk att missa.
vad fint att det överlag känns bra som frilans! både din fb-sida och din blogg känns riktigt proffsiga, och du var ju en jäkla stjärna i programmet, så jag förstår att du får mycket förfrågningar. kul! <3 ha en fantastisk helg och italienresa!
polichinelle

#4 Ellen

bloggdialoger är verkligen fint! just nu sitter jag lite halv stressad för att jag om en liten stund ska gå iväg till bussen. vi åker ju tillbaka till öland idag = mitt bästa i livet, men att resa gör mig alltid så orolig i bröstkorgen. inatt drömde jag till och med att johan, charlotte och mattias sabbade en hel resa till thailand pga "vi packar sen" och så gick färjan vi skulle åka med (????) utan att vi hann på. liksom, huuuuur kan det vara viktigt att drömma om? fattar ej. skrek i alla fall (i drömmen) att de kunde dra åt helv och att jag aldrig skulle låta dem planera igen, pga missade ju hela resan till thailand!!!! :(

Svar: åh, avundas dig som får all denna tid på öland! är där alldeles för sällan numer! växte ju praktiskt taget upp där om somrarna i barndomen så saknar det verkligen. eller ja, allt utom dricksvattnet där. kommer ihåg att saften alltid blev grumlig på öland pga den höga halten järn (eller något) i vattnet. var på öland är det karln din har släkt? hoppas du får en finfin helg där utan några sådana där tråkiga drömmar </3
polichinelle

#5 Rebecka

Jag känner mig som en virvelvind med en massa känslor. GLAD för att jag klarade min mattetenta och därmed gjort min sista ämneskurs på lärarutbildningen (åk 4-6-lärare och nu har jag bara sista året kvar, med lite didaktik, vfu och ex-jobb kvar!). Känns så läskigt att jag ska börja jobba "på riktigt" om ett år! Läskigt men kul. Jag är även glad för att mina bästisar som pluggar i andra städer kommit hem för sommaren, och att jag snart får träffa dem. Samtidigt känner jag mig lite stressad nu när sommaren kommit, eftersom vi inte har någon balkong i vår lgh och därför känner jag press att jag måste cykla runt till olika allmänna platser och *ta vara på solen* trots att jag inte har lust haha. Oj, vilken lång kommentar om allt och ingenting. Hoppas du har en fortsatt fin ledig fredag :)

Svar: virvelvind känns ändå som ett fantastiskt positivt ord att förkroppsliga, SÄRSKILT i början på sommaren såhär <3 vad fint med en lärarstudent som läsare! vad läser du för ämnen? haha, åh den svenska klassikern "ta vara på det fina vädret" har ju gett en och annan internetnörd (t.ex. yours truly) sommarpanik både en och två gånger, men äh, sommar och semester är inte synonymt med sol och värme, det är synonymt med vadän man vill göra på sin ledighet, remembah! ha en fin fredag du åsså, och tack för att du läser <3
polichinelle

#6 Jess

Jag försöker landa i känslorna kring att ha blivit sjukskriven för paniksyndrom. Jobbigt att kriga med läkare för att kunna vara hemma, tråkigt att behöva vara hemma istället för pål jobbet där jag trivs. Annars är jag glad för west pride och att jag ska in till stan imorgon och se paraden och sedan Alice B. Fint med bloggdialoger ändå :)

Svar: oj... förstår att det är mycket att landa i. gud. men så skönt att sjukvården skött sig och att du blivit sjukskriven <3 hoppas du får det lugnet du behöver. och åh, alice b, så mysigt! såg henne i malmö för något år sedan, men det finaste är ändå att hon varit med och körat på en av min killes låtar <3
polichinelle

#7 Anna

Åh Timehop är fantastiskt!

Just nu har jag mycket oro kring min katts mående. Han har varit inlagd tre dagar på djursjukhus på grund av (grov) förstoppning. Idag fick han komma hem igen men ska äta två olika mediciner under cirka en vecka och blir det inte bättre får vi åka till veterinären igen. När han kom hem var han inte sig själv och jag har så ont i hjärtat att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Trots oron känns det såklart skönt att ha honom hemma igen och denna helg ska jag bara tillbringa med honom <3

Svar: åh </3 stackars er! det är så jobbigt med små liv, varesig det är djur eller barn, när man inte kan kommunicera på samma sätt och ge verbala råd och stöd via ord. så fint att ni bara ska vara ni i helgen och mysa, klappa och kela <3 <3 <3 hoppas allt löser sig, både bildligt och bokstavligt talat!
polichinelle

#8 Agnes

Denna vecka har varit jobb, jobb, jobb. Den har även varit dränerad energi, krasslig hals och emotionell skörhet. Längtar efter gemensam filmkväll, utflykt till havet och ganska mycket trygghet.

Svar: åh känner igen mig! så himla in i kaklet nu när skolavslutningen närmar sig. vad jobbar du med? när nalkas semestern? kämpa på!! <3 <3
polichinelle

#9 Rebecka

Svar: svenska, matte och engelska är man ju "tvungen" att läsa nu som 4-6-lärare men sedan har jag valt SO-ämnena som min inriktning. Vill allra helst undervisa i svenska, sedan kvittar det vilka ytterligare ämnen det blir :) Tack själv för en fin blogg, särskilt veckomatsedlarna som räddat många inspirationslösa veckodagar här hemma... Och trevlig helg!

Svar: just det ja, lärarutbildningen är ju väldigt omgjort sen jag gick den. jag läste ju bara musik som ämne (90hp) och sen musikkurser som ett ihopbyggt andra ämne (också 90hp, så fick läsa typ alla som fanns, haha) tack så himlans mycket för bloggpeppen, uppskattar verkligen när jag får veta vad som gillas och används. trevlig helg tillbaka!! :-*
polichinelle

#10 Maria

just nu - jag och min sambo känner oss som pensionärer (blivande 27 resp 28) för att vi sitter o klagar på nyinflyttad, ung granne över oss har fest, spelar ASHÖG dålig musik och skränar. "Vi borde fixa fram nummer till störningsjouren. Ifall att duvet". Äre normalt tro haha

annars ligger jag mest och funderar över sommarstressen, att jag `borde´ hitta på saker för att det är fredag men jag orkar verkligen inte. vill inte (?). osäkert.

Men så är det ju varje år! Växer det bort tro? :P

Svar: haha, åh, JOBBIGT! man får försöka tänka att man kanske själv varit den grannen nångång i sina tidiga 20-something. eller? sommarstressen är sjukt trist. kände själv av den förra året, så ska försöka göra något vettigare upplägg i år. man lär så länge man lever! <3
polichinelle

#11 Linda

just nu sitter jag och samlar kraft för att orka jobba helg. har precis blivit helt ok kry efter elva dagars supervirus som totalt däckade mig. hoppas inte att helgens jobbande gör mig sjuk igen för nästa lördag åker jag och min sambo + vänner till spanien. det är min första resa/semester på åtta (!!!) år och jag kommer bli så jävla ledsen om det blir pajat pga sjukdom.

Svar: oj, fasen stackare! 11 dagars tristess är inte att leka med. håller tummarna för du håller dig frisk och för att resan blir precis så fin som du önskar <3 <3 <3
polichinelle

#12 Ellen

hahah åh ja, vattnet är speciellt! Johans mamma bor en liten bit utanför Borgholm. så på landet, men ändå inte jättelångt från staden. precis bredvid en liten kyrka och stora åkrar <3

Svar: åh men superfint där ju! <3 <3
polichinelle

#13 Isabelle

Har de senaste veckorna känt mig emotionellt skör och utarbetad. Gick ner i tid första juni (våga vägra heltid!) och mår sämre sedan dess? Förmodligen pga att jag "hunnit landa" och känna allt som jag inte haft tid med under heltidsjobb, pendlande 1-1,5h/dag, extrajobb på kvällar/helger och försökt trycka in träning och tid med pojkvän på det. Har varit bortrest lördag-söndag på Ronneby Brunn med pojkvännen, det var SÅ SKÖNT att lägga ifrån sig mobilen en hel dah och bara få koncentrera på hör och nu. Många fina minnen jag kommer tanka energi ifrån. Svängde förbi pojkvännens föräldrars sommarstuga som ligger ca 20 min ifrån Ronneby på vägen hem och åt lunch ihop. Har på det senaste länt att jag inte duger till nåt, kan inte prestera som vanligt, orkeslöshet etc. Det värsta är "katastroftankarna" som gärna dyker upp mot kvällarna och en ospecificerad ångest som mest ligger och gror i magen och framkallar hjärnspöken... Hoppas på att må bättre snart men inser att det bara är att acceptera att det är jobbigt just nu och det bästa sätter är att ge mig själv tid till att känna och tänka - även om det är precis det jag helst INTE vill göra pga vem gillar ångest liksom? En tanke: Stina-Lee hade "bikten" ett tag; är det något du känner att du vore öppen inför? Kan vara så skönt att få skriva av sig till någon som inte känner en irl... <3 Tack för fin blogg.

Svar: först blev jag konfunderad över att du mådde sämre efter att ha gått ned i tid, men det är nog som du säger - att det är först nu du känner efter. känner igen mig i det under lov, blir ofta krasslig då eftersom man kört på helt och fullt och först när man slappnar av - eller ja, landar som du säger, så hinner man känna efter. usch, att det ska vara så ändå?! det låter som att det där spa't/spa:et (???) var precis vad du behövde, och kanske ännu mer av den varan. lugn, ro och acceptans för hur du mår. har du semester snart och kan koppla bort allt annat inom en snar framtid? hoppas, det låter verkligen som du behöver det för att inte hjärnspökena ska eskalera i antal eller grovhet. jag tycker den här bikt-/skriva av sig-grejen låter alldeles fantastisk. jag är ju inte på något sätt utbildad i att svara människor, men jobbar ju ändå med människor och TYCKER OM människor så det låter helt fantastiskt om vi skulle kunna göra den här platsen ännu bättre på så vis. lyfter det i nästa q/a-inlägg. (i annat fall/tills dess/vad som: feel free att maila, när som helst, jag lyssnar gärna) tack för du läser isabelle <3
polichinelle

#14 Agnes

Heja oss och alla som kör eller precis har kört sista rejset inför sommaren. Jag jobbar med tidningar och hade, dumt nog, tagit på mig en veckas dubbelarbete på en redaktion utöver det. Men nu är veckan över och om fyra veckor stundar semestern. Mmmmm.

Svar: JA, heja Heja HEJA!! så spännande med tidningsjobb. reporter? journalist? utdelare? finns ju så mycket att göra på en tidning tänker jag, blir nyfiken! kämpa på till semestern stundar <3
polichinelle

#15 Isabelle

Jag jobbar på förskola och som du kanske vet är vi tre pers i arbetslaget. En av mina kollegor har varit sjukskriven mer eller mindre i fyra år nu. Första juni gick hon upp till hela sin tjänst (där såg jag min chans att kunna gå ner i tid!) men överlag har denna termin varit KAOS. Slår man ut hennes 'sjukdagar' blir det ett snitt på 2-3 dagar/vecka hela terminen.. Ett problem är art jag jobbar i en mindre by (pendlar dit för miljö+mindre barngrupper), och vi har endast två poolarbetare som ska täcka all personal som är borta... (fyra förskolor i byn: 13 avdelningar = 39 personal)... Vilket leder till att man ofta får täcka varandra, jobba tvåbemannat, vara ensam från kl 13 etc etc... Överlag är ledningen väldigt dålig och jag hoppas arr jag kommer in på universitetet i höst så jag kan följa min dröm <3 Har faktiskt tagit ledigt från föris denna vecka och ska istället hålla i teaterkollo för ungdomar + gå på tre olika dansworkshops + öva koreografi inför en STOR show som sker om knappa två veckor. En vecka där jag får göra bara sånt jag ÄLSKAR! Har haft bättre dagar sen jag skrev sist men har sagt nej till att täcka upp för min kollega oxh istället gjort sånt jag mår bra av - gått med i "bingo" på mitt gym (en bingobricka med tio nr och så ska man få en stämpel, motsvarar tio olika pass. Älskar gymmet och bra morot till att gå ur min bekvämlighetszon!) samt försökt vara ute och flanera mer än vanligt, somnar så mycket lättare om jag har fått promenera under dagen och "tänka klart" alla tankar som blir avbrutna under dagen. <3

Svar: åh, så himla jobbigt sånt där... svårt och känsligt att ifrågasätta också. jag håller tummarna för din universitetsdröm! får en känsla av att den handlar om dans & teater på något vis? så himla spännande!!! när får du veta intagning? (kanske jag iofs borde veta också, har ju också sökt... hmmm) det där med att tänka klart innan man lägger sig känner jag igen, att inte ha gjort det gynnar aldrig sömnen; särskilt inte om man redan har svårt att somna och bli trött på kvällarna. ta hand om dig isabelle och tack för att du läser <3
polichinelle

Kommentera här
Upp