ett foto i timmen: delicatobollsdiskussioner, soppbuffé, pocherat ägg och en fantastisk teckning.

Välkomna till en lördag i livet som jag tänkte ta er med på genom bloggklassikern EFIT, aka ett foto i timmen. Tack Sandra för lysande idé för typ örti år sen. Den här dagen bestod mest av mat upptäckte jag när jag tittade igenom fotona, men det gör inget. Faktum är att det kanske är bland de bästa dagarna. Såhär gick det till.
 
IMG_3331 copy
10:00 Godmorgon till dagen då jag invigde min merch-tisha från Keywest! Var ju i Miami i början på detta året, och kvällen då vi anlände till Keywest gick vi och käkade på ett ställe som hade det originella namnet The Café. Jag åt världens största udon noodle bowl och det var asnajs så jag gick tillbaka sen och köpte en tisha som ett minne från staden och restaurangen.
 
IMG_3328 copy
Tråkigt dock att den på långt håll ser ut som en Ullared-tröja för 29 spänn men på nära håll ser man kanske charmen i A mostly vegeterian place. Aja men men etc.
 
IMG_3336 copy
11:00 En stödbanan senare tog vi oss ut och vandrade bort mot Annelund för att möta upp Fuglsangs. De tyckte nämligen att vi skulle få uppleva deras favoritsoppställe och vi var inte sena på att tacka ja till den idéen.
 
IMG_3339 copy
12:00 Efter lite tveksam kartläsning och GPS-funderingar var vi framme i Svedala, eller närmare bestämt Vismarlövs café och bagarstuga. ASMYSIGT STÄLLE. Och vägen dit sen - ett kuperat Skåne (!) med alléer, kyrkor och gulgröna ängar. Drömmigt är en underdrift.
 
IMG_8519
13:00 Jag och Simon som käkar vegetarisk fick varsin välfylld grönsakssoppa från källaren. Ingen höjdarsoppa om jag ska vara ärlig, men det var nog bara otur för det andra paret har varit där hur många gånger som helst och alltid varit supernöjda så får nog ge det en chans till om man har vägarna förbi. Redigt najs BRÖD dock.
 
IMG_3345 copy14:00 Efter maten blev det fika i trädgården. Kaffe, te, saft och glasyrig sockerkaka slank ned medan vi pratade hundraser och kollade på corgi races innan vi körde hemåt igen.
 
IMG_8539
15:00-16:00 Väl hemma tog det inte lång tid förrän det var dags för dagens andra fika. Jocke hade sett min instastory när jag packade upp min senaste smakbox och blivit helt lyrisk över de nya delicatobollarna. Klart jag bjöd över honom för smakprov! Dock hann de smälta lite i värmen, men smaken (mörk choklad, karamellströssel och havssalt) var det inget som helst fel på. Vi satt här en bra stund och pratade bland annat om likheterna mellan influencers/bloggare och musiker - samarbeten, lönevillkor, att "vara true" vs att "sälja sig" etc etc. Fina timmar.
 
VSCO Cam-2
17:00 Sedan var det dags att röra på påkarna lite. Blev en promenad runt Kirseberg, mitt nya favvoområde att traska runt i. Så mysiga kringelgator och så go stämning i Beijers park. Ok, kanske inte när en fullvuxen man jagade ett härjigt barn med soft air-gun i handen, men annars så.
 
IMG_3349 copy
18:00 Hemma och dags för middag. Fick bli en enkel lösning då denna pytt kostade en tia på Ica. Chips för tillagningsprocessen snarare än som ingrediens.
 
IMG_3353 copyHade lite örtig ambivalens ett tag men löste det genom att ta alla.
 
IMG_3357 copy19:00 Krämade till pytten med havregrädde och serverade med pocherat ägg (vilket kanske hade mått bra av 30 sekunder kortare sjudning, men men).
 
VSCO Cam-3
20:00 Sedan hände inte så mycket mer den här dagen, förutom att min fantastiska mamma skickade sin senaste inlämning till tecknarkursen hon går, där uppgiften var att måla något hon tyckte om. Älskar att hon valde en bild på Björn när han kastar macka på Öland <3 <3 <3 
Ett foto i timmen, Äta | |

#1 Oscar

Älskvärda saftglas. Får sådana mormorsvibbar av dem.

Svar: jag med! och sommarstugekänsla.
polichinelle

#2 Jenny

Ja men där ser du, Skåne är inte alls platt som en pannkaka! De vida kuperade landskapen, guldiga rapsfälten, slott och herrgårdar som oväntat dyker upp på slingriga vägar och vita stränder i alla väderstreck: allt detta har du fortfarande att upptäcka. Och till och med klippor har vi. Typ. Om du åker till Arild och det där området. (Märks det att jag har hemlängtan?) haha, vilken lång försvarskommentar för Skåne, sorry.

Svar: haha! älskar försvarstalet, särskilt eftersom jag inte ens visste om att jag uppfattades som en okuperat-hatare <3 <3 <3 hehe. arild får jag kolla upp, har ingen koll alls på det! ända kopplingen jag har till det namnet är att det står i en av mina pikétröjor som jag köpt på barnsecondhand, så antar att det är ett namn från nånstans i världen också :-D
polichinelle

#3 malin

åh, exakt sådana glas, som du/ni fick saft i, hade min mormor och morfar på sitt sommarställe <3 älskar't! det här ser ut att ha varit en oerhört härlig dag i livet :)

Svar: ja, riktigt far- & morföräldrarglas! bidrar 100% till myskänsla.
polichinelle

#4 Julia

Jaaaa Vismarslöv!!! Var där en gång med mina föräldrar förra året och mmmm så najsigt. Synd bara att er soppa var sisådär, den jag åt då (också vegetarisk) var riktigt mumsig :)

Svar: supermysigt!! ja, tror bara jag hade otur för de andra som varit där typ 8-9ggr har aldrig varit missnöjda tidigare. får ge dem en ny chans nästa gång jag har tillgång till bil ;D
polichinelle

Kommentera här
Upp