en långhelg i kollageform.

I torsdags var det en ganska ovanlig jobbdag. Först hade jag skolavslutningsgenrep i kyrkan med de elever som ska uppträda utöver sina klasslåtsar. Sedan var 6:ornas lektioner inställd pga friluftsdag så jag passade på att göra min musiksal lite extra pedagogisk med bildstödsmärkningar för placeringar, namn och annat. Efter två lektioner med treorna åkte jag hem, hämtade min packning och tog mig vidare mot Malmö C.
 
Där avbröt jag min sushilunch för att gå och ta ut lite pengar till en tjej i min ålder som kom fram och bad om det. Sedan hoppade jag på tåget till Växjö och därefter bussen till Oskarshamn.
 
Välkomnades av husvaktarkatten och en mamma som aldrig kan vara seriös på bild.
 
Sedan blev det fredag. Blev varm i hjärtat-nostalgisk av att vakna till en pappaskriven lapp på köksbordet. Gjorde gomacker med dressing och purjo och åt till ett avsnitt SKAM vid köksbordet.
 
Sedan cyklade jag iväg till min syrra. Drömmig väg dit ju! Och drömmig systerson som tar ett bad väl där <3
 
Försökte även fånga min andra systerson på en selfie, men han var inte skitintresserad direkt <3
 
På kvällen lagade jag makaroner och spenatsås och cyklade sedan hem till Teerz, min gamla högstadiebästis för en helkväll. Vi hittade hennes gamla ackordmapp från åk9 och spelade igenom allt. Orup, Dia Psalma, Marit Bergman, Kent och Broder Daniel. Ingen hejd på genrebytena, men en helt fantastisk kväll.
 
Under våra år som bästisar tyckte vi alltid det var så kul att jag hade dubbelt så stora läppar som henne. Fattar inte riktigt vad som hände under efterkommande decennium? Inget fusk eller plut utan bara.... tyngdlagen?!? Eller. Lol
 
Lördagen tillbringades mest med att vara en fläck i soffan, hälsa på farmor och gå hästiga promenader. Min storasyster sa att jag såg ut att vara en 25-årig kille som jobbade på mediamarkt. Hon är bäst på outfitkomplimanger......
 
Men här var det ju fint iallafall. Älskar Fallebo.
 
Söndag = extra kvalletid med Lucke och Ludde, ett besök hos farmor i sjukstugan och så lite lagom vattenkrig med boomerangpistoler. Osket ändå, sicket fint litet ställe.

#1 Ellen

hahaha, mammabilden <3 också så jäkla fint att få se oskarshamn genom en annan lins ibland.

Svar: det där går i den hellbergska delen av släkten, de KAN INTE vara seriösa på foton! och ja, håller helt med dig - tycker så mycket om dina oskarshamnsbilder, känner ju igen varenda vy så det blir så nostalgiskt och mysigt <3
polichinelle

#2 julia

åååh barn alltså!!! var och hälsade på mina kusiner i helgen och där fanns två småpojkar på ett år vardera och de är ju så gosiga! :)

Svar: VERKLIGEN! <3
polichinelle

#3 Oscar

"Där avbröt jag min sushilunch för att gå och ta ut lite pengar till en tjej i min ålder som kom fram och bad om det...", skriver du som om det vore den mest självklara grejen att göra. Fint. Man blir ju nyfiken på att läsa mer.

Och purjo på smekan är guld. Får aldrig nog!

Svar: åh, hon kom fram till mig och visade en bild på sin dotter och sa något på franska. jag försökte kommunicera att jag inte hade några pengar men frågade om hon hade swish. hon nickade och jag tog fram mobilen och visade, men då skakade hon på huvudet. jag försökte då fråga om hon visste om det fanns någon automat i närheten och hon pekade in mot centralstationen. jag gjorde ett "kom"-tecken men hon skakade på huvudet och sa "security security" och då blev jag så himla ledsen. att hon försökt vara där inne, men blivit utslängd av vakterna gång på gång. fyfan. jag tog min sista makirulle och tänkte på hur jag precis lagt hundra spänn på sushi och hur jävla orättvist livet är. vad har jag gjort för att sitta här i linne, solglasögon med ris och avokado för hundraspänn medan hon går runt på samma ställe med en sliten take away-kaffemugg och ber om slantar. kunde inte göra annat än att gå och ta ut lite pengar till henne. när jag kom tillbaka lyste hon verkligen upp, och jag kände: fan, är det kanske så att folk säger till henne att de ska gå och ta ut pengar för att "slippa" henne och bara förflyttar sig utan att komma tillbaka? det kändes nästan så. jag gav henne pengarna, kramade om henne lite och sa att hon skulle ta hand om sig. sedan behövde jag gå till tåget.
polichinelle

#4 malin

det är verkligen något särskilt med hemstäder <3 älskar detta inlägget pga det!

Svar: håller med dig! precis innan jag flyttade därifrån var jag mäkta trött på det, men nu är det verkligen bara AAAW direkt när jag kommer innan för stadsgränsen <3
polichinelle

#5 Oscar

@polichinelle Vilken grej. Du tycks vara en genuint bra person. Förstår dig i dina tankegångar också, för övrigt.

Svar: vad fint sagt! tack! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp