en junihelg med utomhusorkester, dubbla förrätter & livets första earthman-milkshake.

VSCO Cam-4En trevlig fredag i livet kan börja med att man går på semester (visst, i spöregn och hagel visserligen but still) och efter ett par timmars slösoffande kommer Therese hem till en. Man käkar, dricker rövin och spelar ukulele. 
  
VSCO Cam-3Sedan korsar man gatan för lite biljard och när man ber en stammis om hjälp får man höra hela hens, inte så muntra, livshistoria inkluderat foton. Vågar knappt skriva på vad, men det var inte vackert. Mållös.
 
VSCO Cam-7På lördagen startade jag dagen med en långpromenad. Tillsammans med karln i livet.
 
VSCO Cam-1När vi kom hem åt vi avokadospagge till lunch. Med chili, edamamebönor och bjäst. 
 
VSCO Cam-5Framåt fem kom Therese över. Vi delade en öl på innergården och ventilerade oss om gårdagen.
 
VSCO Cam-9Vid sju skulle Malmö symfoniorkester öppna upp Sommarscen på amfiumet i Pildammsparken och det stod att man skulle vara ute i god tid. Vi var där 1,5h innan och det var nog tur det för omg vad mycket fölk där va! 
 
VSCO Cam-13Sommarscen är alltså Malmö stads kulturförvaltnings satsning på musik-, underhållning-, film-, scenkonst-föreställningar. 140 evenemang, alltid gratis, alltid utomhus! FINT. Här sitter vi och njuter av ett en timmes lång smakprov från symfoniorkesterns kommande höstrepetoar. 
 
VSCO Cam-11
Hur fint som helst! Fattar att man kanske inte går på symfoniorkesterar hur som helst, men det är verkligen en speciell konsertupplevelse. Ändå häftigt att sitta och följa just en musiker, spetsa öronen efter just en instrumentsgrupps stämma och få se allt som en helhet = öron och ögon njuter. Jepp.
 
VSCO Cam-12Efter konserten blev det middag på Krua Thai på Möllan.
 
VSCO Cam-15Jag hade lite svårt att bestämma mig så beställde in två förrätter istället för en varmrätt vilket visade sig vara ett genidrag om man lider av beslutsångest i kombination med att gilla att sitta och plocka. Blev vegetariska vårrullar och en tom yam-soppa med tofu efter servitörens rekommendation. Var lite nervös för att det stod stark i menyn, brukar hålla mig borta från det på thailändska ställen men han försäkrade mig om att det bara var "svenskt starkt, inte thaistarkt". Men jag vetefasen alltså, behöver man harkla sig och dricka efter varje sked så är det ändå lite för starkt för mig.
 
VSCO Cam-16Söndagen då? Tillbringades till stor del här, med iskaffe och Floras debutroman. Har läst ca hälften och nu börjar den bli riktigt bra.
 
VSCO Cam-18När Björn kom hem från sitt brunchande gick vi på en promenad som höll på i ca 3,5 timmar. Då måste man ha med sig lite snacks på vägen för att inte bli hangry.
 
VSCO Cam-19Vi mellanlandade på Surfshack för en milkshake också. Tyvärr fanns det inget växtmjölksalternativ så jag, som inte är en så van komjölkdrickare, blev helt mjölkmätt. Men så var det ju min första jordgubbsmilkshake i livet också. Tog med mig hälften med i en take away-mugg och drack till nästkommande dags innergårdshäng. Man är vente dum.
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Malin

Konserten med Malmö SFO låter ljuvlig! Sommarscen är verkligen ett bra koncept. Och jag älskar verkligen hur fler och fler restauranger är öppna för det här med att en tar med sina rester. Jag gör det jämt och det är så himla najs!

Svar: den var hur mysig som helst! på tal om resturangrester: har du sett appen karma? kan nog passa dig utmärkt då! man tar tillvara på sådant som restauranger lagat för mycket av och köper till ett billigare pris. kolla upp om det finns i din stad!
polichinelle

Kommentera här
Upp