den där klassiska bloggsommarlistan.

1IMG_4730 copy copy
Bästa sommarstället:
Sommarstugan i Oskarshamn skärgård. Där finns varken vattenklosett eller inomhusdusch men när man är här så känner man alltid sommaren närmast hjärtat. (och familjen också för del delen, 50kvm på fem pers)
 
Hur länge ska du vara ledig?
Ca 7 veckor tror jag det blir.
 
VSCO Cam-3-1
Här badar jag helst:
Om det är över 23° spelar det ingen roll. Under: knappt alls. Då ska jag vara redigt jävla svett' för att hoppa (läs: gå) i och anamma min krakel spektakel-simstil.
 
Vad ser du mest fram emot?
Sena kompiskvällar på Möllan, utomhusfrukost, sol på nyansändrad hud, Spanien.
 
Vad kommer du köpa inför semestern?
Någon form av självbevattningssystem till mina krukisar, kanske ytterligare en flarra spf, ett flak bärs. Har fått för mig att jag vill ha ett Singstar också såhär 15 år efter alla andra? Sorry på förhand, grannar.
 
Det här lyssnar jag på i sommar:
Är nog inte så årtidsbunden i mitt musiklyssnande och har heller ingen festival inplanerad i sommar, men hoppas på att avsluta juni med att se mitt absoluta all time-favoritband live nånstans i Sverige eller Danmark. 
 
Favoritsommardoft:
Regnig asfalt, piggelinglass, lukten som framkommer när man legat i solen hela dagen-går hem och flängs lite på näsan-hämtar en hoodie man kanske inte kommer att behöva-går ut i sommarkvällen och grillar/studsar/kvällsbadar-promenerar hem när morgonsolen går upp. Den lukten ni vet.
 
Vad kommer du äta?
 
Vad kommer du dricka?
Iskaffe, staketpissare, kolsyrat vatten med stora isbitar, rosé.
 
Vad kommer du ha på dig?
Tofflor, bikini, shorts och snabba skor.  
 
 
Hur kommer du att göra dig illa?
Förhoppningsvis inte alls, men man snubblar ju alltid nån gång. Eller får luftgitarrsknän. 
 
Vad oroar du dig för?
Att det ska bli som förra året och sommaren ska gå alldeles för snabbt och inte tas tillvara på ordentligt.
 
Den ultimata sommardagen:
Vakna upp runt 9 och känna att det redan börjar bli sommartemperatur ute. Äta frukost med långt kaffedrickande utomhus. Spela fotbollskrocket och lyssna på dagens sommarprat på mobilens högtalare i fickan. Äta stora skivor melon till lunch, dela en kanna isvatten. Ta en snabbdusch, en iskaffe och kanske en promenad med något djur om det finns i närheten. T.ex. en hund. Starta grillen och lägga skivor av citron, avokado och melon på det. Äta det med något som marinerats med mycket soja och koriander. Dricka öl eller rosévin till det. Få bestämma, eller åtminstone ha stort inflytande över, musiken som spelas. Kanske uppstår en spontanfest, men åtminstone spelar vi lite spel eller något. Somnar tidigast 02.
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Kan bara hoppas på positivt.
Q/A:s och listor | |

#1 ISA

aa men första bilden är ju så mysig! Inser att jag nog är väldigt ovan vid landet då jag aldrig ens hört ordet "vattenklosett". Blir även mycket konfunderad kring att grilla vattenmelon! går det ens? Uppenbarligen ja, men det är ju bara vatten. Hur ser den ut efter 5 min på grill? Gillar så all kunskap jag får av din bloggis! ;)

Svar: haha! så fint att kunna erbjuda grillningstips och nya ord. angående vattenmelonen så blir den mer... "köttig". haha. nä, men typ. vätskan "kokas" bort och det blir liksom mycket rejälare. men samtidigt sött. testa i sommar vettja!
polichinelle

#2 Vicky

luftgitarrsknän <3

Svar: visste väl att du skulle uppskatta <3
polichinelle

#3 Ellen

älskar sommarlistor så jääääkla mycket just nu pga BÄSTA TIDEN I LIVET. första bilden också, så himla mycket sommar.

Svar: verkligen! den där trånga våningssängen är verkligen barndomssommar för mig; att höra spindlarna rassla i taket och vara lite rädd för att ramla ned hela natten också för den delen, haha.
polichinelle

#4 malin

haha, luftgitarrsknän! bra ord. jag tänker ibland på det som limboknän. det är nämligen då jag får blåmärken på mina <3

Svar: åh limbo?! LÄNGE SEN! tror dock att jag är skitkass på det numer i och med ryggen men challenge accepted på att försöka nån gång i sommar :-D
polichinelle

Kommentera här
Upp