på sistone i malmö (inkl. lite restaurangtips - &otips).

"Blogga mer om Malmö!" är ett typiskt svar från er när jag frågar vad ni vill läsa mer om här. Det gör jag ju hela tiden, tänker jag i mitt stilla sinne, men samtidigt: förstår vad ni åsyftar. Mer fokus på själva staden och vad man kan göra i den, snarare än fokus på... mig. Hehe. Bloggare hör bön! Här kommer ett inlägg med fokus som för samman de två världarna till en: vad jag gjort i Malmö den senaste tiden :-----)
 
1Till och börja med så har det ju vatt en hel del fotboll att avnjuta. Här peppar jag och den ansiktslöse inför Frankrike-Sverige som ju skulle visa sig blev en jäkla succéyra :-DDDDD
 
VSCO Cam-23-1 VSCO Cam-47 VSCO Cam-43Det var en micket bra kväll! Vi var på Vinnys (vid St. Knut) och käkade tunnbottnad pizza och jag och Lovisas systerdotter Ada bondade med zingo. Bästa apelsinläsken nästefter San Pellegrino.
 
4Satt kvar tills stängning medan åska och spöregn gjorde så att innergårdstaket dallrade. I fjärran hördes ett "om du beställer en wisky så skallar jag dig" men det var mysigt ändå.
 
Det har varit skolavslutning! Alla var så fina och jag fick några trevliga presenter också.
 
7Och några dagar senare gick jag på semester!
 
5Har varit uppe och gått upp i tid (mellan 7:30 och 9 varje dag!) vilket gör att jag faktiskt hinner äta lunch utan att misstajma Björns middagshunger helt när han kommer hem från jobbet. Perfekt. Dock måste det ju vara något snabblagat...
 
3...så man kan TA VARA PÅ DET FINA VÄDRET mvh svensken. Uppknäppt är ett måste för övrigt.
  
8Ptja, vad mer har jag gjort? Jo: testat Sushibaren! När jag klagade lite på tråkig vegosushi tipsade Julia mig om detta guldkorn på Regementsgatan och herreminje vilken bra sushi! Ok, finns ju såklart Saiko och sådana lyxsushi men detta var helt himla vanliga priser men ändå lagom innovativt. Blir LÄTT fler gånger, synd bara att man inte bor skitnära.
 
9Vissa dagar blir det dubbelt ute-ätande. T.ex. en kollegielunch med Zinab och Mikaela på Scaniabaren - åt en kladdig bibimbap i alldeles för liten skål som jag tyvärr inte kan rekommendera och till middag blev det burgare på Tröls till U21-em. Fattar att jag låter kräsen nu, men nä, kan verkligen inte rekommendera denna burgare heller. Smakade typ sån där green burger från Donken ni vet? Inte ok. Mysigt ölställe tho.
 
10
Dagen innan midsommar hade jag min gamla campusvän Eke på besök! Vi catch:upade, promenerade och åt sushi från Kyoto - den var stabil i formen och ok i smaken. Dagen efter midsommar promenerade jag, Bönne och Fuego till Forno Alegna för pizza. Gillade verkligen upplägget med deras meny med allt veggo först <3 Jag tog en med bland annat aubergine, zucchini och vitlök. Mycket god. 10/10 would recommend.
 
VSCO Cam-42Gör ju faktiskt andra saker än att äta ibland också, tro't eller ej. TYP DRICKER. En hel vanlig måndag CALL 919. Ölprovning på Taproom med Borgmans, vi körde poängsystem och tyckte nästan alltid olika. Bra när man ska dela upp slattarna sen.
 
VSCO Cam-45Vilket sedan övergick till popcornkväll på samma ställe. Dessa människor hade aldrig spelat SkipBo förut, så var tvungen att introducera denna nostalgi för dem. Gick hem!
 
VSCO Cam-36En dag fick jag ett stort köttsår på armen också som synes. Moving on....
 
19Mer trevliga händelser: en stor kartong hem med roliga och billiga grejer från Matsmart (ej spons, köpt helt själv) samt hittat gullig gatukonst med skam-ballongänget längst med körkgånns stängsel <3
 
VSCO Cam-30-1En kväll var jag och mina Statue of Goat-vänner på pubquiz på Family Pub. Tog såklart lagnamnet från vår 1 timmes-dänga men trots det gick det åt skogen. Skitsvårt.
  
VSCO Cam-38Mycket pizza blir det hörrni. Här, en blåsig eftermiddag på Tornet. Också redigt najs i sin genre. 
 
VSCO Cam-39Gott med bea.
 
VSCO Cam-34-1Och mysigt att sakta sakta vandra hemåt. Titta ned i varje trästamshål, vända på varenda kotte och peka på gamla gravstenar. Treåringar <3
 
VSCO Cam-44
VSCO Cam-40
Nu börjar vi närma oss slutet på den här genomgången, men först måste jag bara berätta att det här var en trevlig stund i livet.
 
VSCO Cam-37-1Och det här.
 
VSCO Cam-41Och det här.
 
VSCO Cam-46Och det här också såklart.
 
VSCO Cam-36-1Eller vänta, ett sista tips bah! Köp en bánh mi på Noi's i sommar. Den med tofu. Sjukt najs. Här kan ni se mer. 
 
11
Sådärja, cudos till dig om du pallat läsa ändå hit! Hejdå från Malmötrion: utbakad flätor, öl och falafelrulle. Ses på Möllan etc :-))) 
Allt det där som kallas livet, Tips
6 kommentarer
border

lite olika sorters flätor m.m.

Embrace:ar det här med att inte ha page längre genom att då och då palla göra nån frisyr av slängsvallet. Lite såhär kan det se ut då:
 
collage1√ Inbakad pull through-flätjävel med knutavslut. Passar dig som vill känna dig som en dressyrhäst.
 
IMG_3573 copy√ Ormig repfläta. Passar dig som inte vill ha håret i ansikte och nacke vid lapande av sol.
 
IMG_3623 copy
√ Inbakad hårrulle. Passar dig med långt och skitigt hår som du inte orkar tvätta. Här har jag gjort en tutorial för frillan.
 
Untitled-2√ Extremt lös fläta. Passar dig som kan sätta upp håret i en hög tofs och vill ha frisyren gjord på 4,5 sekunder.
 
IMG_3433 copy
√ Utbakad fetingfläta på sniskan. Passar dig som inte är rädd för torrschampo och/eller ska vara fin på skolavslutningen.
 
Du kanske också gillar:
Ytligheter - hår
7 kommentarer
border

midsommar 2017.

IMG_3738 copyMidsommarafton i år började med två uppdrag. Mitt var att klippa gräslök. Björns var att bestämma vad jag skulle ha på mig, utifrån ledorden barbent utan att frysa. När han valde denna gamla goding ryckte jag på axlarna och sa "sure, men jag känner mig utklädd till mig själv för sju år sedan". Han svarade "men det är väl okej om det är midsommar?" så ja, det fick det vara.
 
IMG_3742 copyNär vi dragit ut matbordet till längre längd och potatisen nästan var färdigkokad plingade det på dörren och vi fick sällskap av kvällens drinkmasters.
 
IMG_3745 copy
Nämligen Simon & Lovisa - hej hej! De preppade en välkomstdrink med jordgubbar och lime och kom på att de tyvärr glömt myntan hemma. Gjorde inte mig det minsta, mynta är nämligen min sämstaste ört.
 
IMG_3747 copyStrax efter klockan två kom nästa pling på dörren, och familjen Säll/McMorine gjorde oss sällskap till bords.
 
IMG_3753 copyJag har aldrig förr varit ett fan av midsommar(jul-/påsk-)mat, men sedan jag slutade äta fisk så bah HALLÅJA AUBERGINESILL. Så jäkla gott!! Äntligen kan jag faktiskt humma med i hyllningskören för sommartallriken på ett ärligt vis. I år gjorde jag förutom den klassiska senapsauberginen även skärgårdsaubergine som fick tummar upp från alla som testade. Redigt smarrigt. Använde detta receptet och rekommenderar er att göra detsamma. OBS på att skala auberginen och koka i kraftigt saltat vatten.
 
IMG_3751 copyEn liten limoncellonubbe slank kanske också ned.
 
IMG_3805 copy
En som inte var så hungrig pga hade hittat ett jättebra hörn att stå i.
 
IMG_3762 copyEfter maten var det dags att koka kaffe. När hörn-Arthur såg den här bilden på mig utbrast han PIPPI <3
 
IMG_3769 copyTill kaffet serverades den oerhört ansträngande efterrätten Alvestaglass + cantaloupemelon + nougat- & chokladsås.
 
IMG_3764 copySicket mys va.
 
IMG_3783 copyLovisa hade fyllt år och fick paket.
 
IMG_3797 copy
Med lite blandade hårprodukter å sånt där i. 
 
IMG_3792 copyTaaack! Varsågoooood!
 
IMG_3816 copyDet blev lite allsång också. En midsommarnattsdröm med Ärtan på pianosolo sitter inte fel.
 
IMG_3775 copyDen fenomenala mamman till det fenomenala barnet.
 
IMG_3825 copySedan var det dags att ta sig vidare.
 
IMG_3822 copyEtt gött crew.
 
IMG_3837 copyVid ankomst landade vid i soffan och tittade på Postman Pat and his black and white cat.
 
Bra skit.
 
IMG_3840 copy
IMG_3844 copyOch bra stämning!
 
IMG_3849 copyEtt par avsnitt vankades dinner. Schläää för den med skönaste positionen. 
 
IMG_3859 copyOch potatis- & fetapaj till oss andra.
 
IMG_3871 copyPratade om Bladins, semesterplaner, broavgiften till Danmark samt hur man bäst binder upp en monstera.
 
IMG_3876 copyOch så avslutade vi kvällen med kaffekarlsson.
 
IMG_3879 copyNAJS <3
 
Allt det där som kallas livet
3 kommentarer
border
Upp