lite olika sorters flätor m.m.

Embrace:ar det här med att inte ha page längre genom att då och då palla göra nån frisyr av slängsvallet. Lite såhär kan det se ut då:
 
collage1√ Inbakad pull through-flätjävel med knutavslut. Passar dig som vill känna dig som en dressyrhäst.
 
IMG_3573 copy√ Ormig repfläta. Passar dig som inte vill ha håret i ansikte och nacke vid lapande av sol.
 
IMG_3623 copy
√ Inbakad hårrulle. Passar dig med långt och skitigt hår som du inte orkar tvätta. Här har jag gjort en tutorial för frillan.
 
Untitled-2√ Extremt lös fläta. Passar dig som kan sätta upp håret i en hög tofs och vill ha frisyren gjord på 4,5 sekunder.
 
IMG_3433 copy
√ Utbakad fetingfläta på sniskan. Passar dig som inte är rädd för torrschampo och/eller ska vara fin på skolavslutningen.
 
Du kanske också gillar:
Ytligheter - hår
2 kommentarer
border

midsommar 2017.

IMG_3738 copyMidsommarafton i år började med två uppdrag. Mitt var att klippa gräslök. Björns var att bestämma vad jag skulle ha på mig, utifrån ledorden barbent utan att frysa. När han valde denna gamla goding ryckte jag på axlarna och sa "sure, men jag känner mig utklädd till mig själv för sju år sedan". Han svarade "men det är väl okej om det är midsommar?" så ja, det fick det vara.
 
IMG_3742 copyNär vi dragit ut matbordet till längre längd och potatisen nästan var färdigkokad plingade det på dörren och vi fick sällskap av kvällens drinkmasters.
 
IMG_3745 copy
Nämligen Simon & Lovisa - hej hej! De preppade en välkomstdrink med jordgubbar och lime och kom på att de tyvärr glömt myntan hemma. Gjorde inte mig det minsta, mynta är nämligen min sämstaste ört.
 
IMG_3747 copyStrax efter klockan två kom nästa pling på dörren, och familjen Säll/McMorine gjorde oss sällskap till bords.
 
IMG_3753 copyJag har aldrig förr varit ett fan av midsommar(jul-/påsk-)mat, men sedan jag slutade äta fisk så bah HALLÅJA AUBERGINESILL. Så jäkla gott!! Äntligen kan jag faktiskt humma med i hyllningskören för sommartallriken på ett ärligt vis. I år gjorde jag förutom den klassiska senapsauberginen även skärgårdsaubergine som fick tummar upp från alla som testade. Redigt smarrigt. Använde detta receptet och rekommenderar er att göra detsamma. OBS på att skala auberginen och koka i kraftigt saltat vatten.
 
IMG_3751 copyEn liten limoncellonubbe slank kanske också ned.
 
IMG_3805 copy
En som inte var så hungrig pga hade hittat ett jättebra hörn att stå i.
 
IMG_3762 copyEfter maten var det dags att koka kaffe. När hörn-Arthur såg den här bilden på mig utbrast han PIPPI <3
 
IMG_3769 copyTill kaffet serverades den oerhört ansträngande efterrätten Alvestaglass + cantaloupemelon + nougat- & chokladsås.
 
IMG_3764 copySicket mys va.
 
IMG_3783 copyLovisa hade fyllt år och fick paket.
 
IMG_3797 copy
Med lite blandade hårprodukter å sånt där i. 
 
IMG_3792 copyTaaack! Varsågoooood!
 
IMG_3816 copyDet blev lite allsång också. En midsommarnattsdröm med Ärtan på pianosolo sitter inte fel.
 
IMG_3775 copyDen fenomenala mamman till det fenomenala barnet.
 
IMG_3825 copySedan var det dags att ta sig vidare.
 
IMG_3822 copyEtt gött crew.
 
IMG_3837 copyVid ankomst landade vid i soffan och tittade på Postman Pat and his black and white cat.
 
Bra skit.
 
IMG_3840 copy
IMG_3844 copyOch bra stämning!
 
IMG_3849 copyEtt par avsnitt vankades dinner. Schläää för den med skönaste positionen. 
 
IMG_3859 copyOch potatis- & fetapaj till oss andra.
 
IMG_3871 copyPratade om Bladins, semesterplaner, broavgiften till Danmark samt hur man bäst binder upp en monstera.
 
IMG_3876 copyOch så avslutade vi kvällen med kaffekarlsson.
 
IMG_3879 copyNAJS <3
 
Allt det där som kallas livet
Kommentera
border

sju frukostar & sju minidokumentärer.

Nu går jag in i min andra semestervecka, sjukt najs. Den här veckan fick Björn dessutom lite extrasemester pga massvis med komp att ta ut, så hur vi tillbringar denna bonusledighet kan ni se på min insta. Nu tänkte jag istället att vi skulle kika på hur jag startat dagarna min första semestervecka.
 
Först hade jag en tanke på att starta varje dag med en löptur. Sen tänkte jag vem försöker jag lura, det kommer aldrig ske mer än ca 1 gång. Jag övergick till att ett tag fundera på en daglig morgonpromenad men näfan, vid snart 30 barre känner jag mig själv - antalet gånger det kommer ske kan jag räkna på 1,5 hand. Jag behövde en skottsäker plan. Det blev podcasten Allt du velat veta på 5 minuter. 
 
Jag har ju tipsat om moderpoden Allt du velat veta, förut och jag gillar fortfarande serien; dock kan en timme kännas lång och det är lätt att man(/jag) zonar ut eftersom den klipps så sparsmakat. Mycket fakta med samma röster utan satsmelodi kan i vissa fall bli ett litet sömnpiller, så när jag hittade dessa 5 minuters-varianter på programmet kände jag YES. Kortfattat med det mest essentiella, liksom. Bestämde mig därför för att dessa program skulle vara min dagsstart till frukostfixet. Låt oss se hur det gick...
 
IMG_3513 copy
Måndag: Åt den fantastiska kombon rädisor och färskost på Konrads kalasknäcke ("Klass 7A, Kristinebergsskolan Oskarshamn tackar för ditt köp!"). Lyssnade på avsnittet om Dödsynderna. Bra uppdatering om vilka de var! Ok, ska se om jag kommer ihåg dem utan att googla: avund, vrede, girighet, lust... frosseri.... eh... fåfänga? Snålhet? Ok jag googlar. Just det, lättja och stolthet också! Måste nog skaffa mig en minnesregel för detta, man kommer ihåg saker så bra med minnesregler.
 
IMG_0223 copy
Tisdag: Godaste äggröran, grumlig äpplejuice (<3) och knäcken med halvdant pålägg. Samt kaffe. Lyssnade två gånger på avsnittet om De 7 underverken, men antingen var jag ofokuserad eller så var det väldigt opedagogiskt upplagt för jag hängde inte bra med alls. Kommer typ ihåg att underverken varierat med tiden, och det finns ingen lista som säger att det är exakt dessa underverk som åsyftas med begreppet. Babylons hängande trädgårdar var dock alltid med som alternativ typ. Mycket Babylon överlag på listan genom tiden.
 
IMG_3564 copy
Onsdag: avoknäcken med blandat uppepå: jalapenorostad lök/chiliflakes/hampafrön. Plus kaffe och apfelschorle. Dagens frukostlyssning avhandlade Koreakriget. Intressant med bakgrunden till Nord- och Sydkoreas nuvarande läge.
 
IMG_3639 copy
Torsdag: Samma drycker, utan havreskummet dårå. Gaffelmosade lite vita stora bönor och blandade med citron, salt och peppar och hade som knäckepålägg tillsammans med morotsslantar, rädisor och hoppsanodlad vitlöksstjälk (ska visa mer om detta snart). Denna dag startade med massvis Martin Luther-fakta! Stabil kille det där ändå.
 
IMG_2173 copy
Fredag: först sovmorgon, sedan bjäst på yoghurten och mjukost på mackerna. Senast sända avsnittet av poden, om Transibiriska järnvägen, stod på i bakgrunden och jag lärde mig faktiskt en hel del om denna bucket list-semester jag alltid haft nånstans i bakhuvudet. Frågan är ju bara hur kul det är med 7 dygn på ett tåg. Fast ja, man kan ju faktiskt hoppa av innan Stilla havet också.
 
IMG_3671 copy
Lördag: Det är inte ofta jag äter marmelad, men ska're va så ska're va på rostat bröd. Kinesiska muren-avsnittet fick sällskapa och jag lärde mig att det påstås att man använder klibbigt ris som murbruk (rasistiskt much??) och att själva byggandet var ett arbetsläge för politiska fångar vilket gör att murens skällsnamn är världens längsta kyrkogård. Ganska creepy.
 
IMG_3722 copySöndag: När jag kommit ur min smoothiefrulleperiod brukar den traditionsenligt glida in i en special k-röda bär-period. Oklart varför. Men gott är det! Gillar verkligen inte vanliga cornflakes, men dessa är asnajs. Fakta om den balla författaren Simone de Beauvoir. Mycket intressant. Jag borde verkligen ta tag i den där Det andra könet nu då rå.
 
Så, hur gick projektet då? Jo men överlag gick det ju faktiskt vägen som ni ser. Jag har lyssnat på 7 avsnitt som tanken var, men jag vetetusan hur mycket mer allmänbildad jag känner mig. Minuterna går väldigt fort och det är trots att faktan är reducerad blir det ändå en ganska övermäktig mängd eftersom det blir väldigt kortfattad info trots fullproppade meningar. Är ni med på hur jag menar? Det blir liksom svårt att få ett sammanhang på så kort tid vilket gjorde att jag faktiskt var tvungen att lyssna två gånger på raken på ett och samma avsnitt för att hänga med i helhetsperspektivet. Jag vill dock inte klaga för mycket. Det är en ambitiös satsning och välgjord research, och jag kommer nog fortsätta lyssna. En kvart hade nog dock varit perfekt tidsram för mitt uppmärksamhetsfokus.
Böcker & podcasts, Äta
5 kommentarer
border
Upp