vegansoppa, yogurtrant, innergårdsburgare och tips på trevlig efterrättspresent.

IMG_3894 copyJag har ju outat att jag inte är ett fan av bröd nu här i bloggen. Äntligen, känns så skönt. Som en stor sten lyftes från mina axlar!! Så okej, jag kör på en till: yoghurt med müsli i. Hur överskattat? Kallt och geggigt. Men ändå sker det ibland ändå. Inte lika ofta som bröd, men ändå, ibland. T.ex. här, till en frukost där vi tittar på nya Twin peaks. Läste nånstans att man borde ge det hela sin uppmärksamhet och inte ha det som en sådan serie där man har mobilen upplåst bredvid sig samtidigt. Känner: varför? Pga kult? Mjo okej, men då får de fasen steppa upp alltså. Långsamt och knarkigt är min recension hittills och det är väl typ bara två avsnitt kvar nu? Känns omöjligt att de ska få ihop alla storylinessäckar med alla tusen karaktärer som kommer in i serien helt plötsligt. NJA säger jag. Nja. Säger dock ja till äpplemust till frulle.
 
IMG_4162 copyOch till vegansk skafferisoppa! Squasch, morot, ärter och edamamebönor med massa citron, dill & sojagrädde. Och så lite tångkaviar på topp. Jatack.
 
IMG_3897 copyNästa grej kräver att du varit en skitbra lärare och fått en sådan här burk av några fina elever.
 
IMG_3905 copyFör då kan du nämligen baka...
 
IMG_3910 copy...smartieskakor! Nam namn. Borde dock lära mig innebörden av ordet rör i bakrecept. Det betyder vispa va? Kändes väldigt knäppt att röra med handen........
 
IMG_3916 copyOch kakorna blev lite för hårda också. Men men! Himla fin present iallafall, kan tänka mig att du blir mycket mer poppis om du tar med dig en sådan till nästa *bjudning* än en blomma.
 
VSCO Cam-4-1På kvällen är mitt tips att du steker två HK-burgare, fräser färsk champinjon i lite japansk soja och servera mellan bröd med dressing, ketchup å agurk. Dock himla tydlig grej här med min brödkänsla. Blir så... stabbigt.
 
VSCO Cam-5-1
Ni som jobbar på burgarställen (eller andra med åsikter): verkar man va ett lchf-freak om man beställer sin burgare i ett salladsblad? Be honest :-(
 
IMG_3912 copyNä, tacka vet jag detta ändå. Funkar ALL-TID.
Äta | |

#1 Annie - lättlagat vegokäk

Haha okej vet inte riktigt hur jag känner angående den här brödgrejen, men yoghurt med musli ger jag dig 100% rätt på! Alltså 1. Fil är så jävla mycket godare. 2. Musli sååå tråkigt.

Svar: tack!!! fast: känner samma med fil. också kallt och geggit?!
polichinelle

#2 Oscar

Nu är jag visserligen förtjust i bröd, men håller med dig om att det kan bli kleggigt och stabbigt ibland. Åtminstone om det är ett ljust och fluffigt bröd och dessutom äts som dubbelmacka. Föredrar därför grövre bröd med fröer eller annat som ger lite krunch.

Angående att beställa burgare i salladsblad så finns det väl en överhängande risk att nån reagerar på det och tycker du är en galning. Men... varför bry sig? Serveringspersonalen lär inte stå och peka ut dig och skratta högljutt åt dig. Inte heller dina vänner... hoppas jag.

Svar: haha, nej såklart. jag försökte bara vara lite roligt sarkastisk, tror inte på riktigt att nån skulle skratta och jag ger ju blanka tusan i om nån tror jag käkar lchf. men ser i kommentarsfältet att min "humor" inte framgick så tydligt. haha.
polichinelle

#3 Rebecca

Som fore detta BK-arbetare och individ med åsikter sa måste jag flika in att JA, det ar helt klart sa att man blir sedd som ett LCHF-offer om man beställer salladsburgare.. Haha. Men det kan man ju ta och skita i om man vill.

Svar: haha! ja, självklart! oroar mig inte på riktigt, försökte mig på ett skämt men det framgick inte riktigt ser jag bland kommenteraren :-)
polichinelle

#4 Rebecca

Som fore detta BK-arbetare och individ med åsikter sa måste jag flika in att JA, det ar helt klart sa att man blir sedd som ett LCHF-offer om man beställer salladsburgare.. Haha. Men det kan man ju ta och skita i om man vill.

#5 Emma

Är visserligen ingen bröd-hatare men tycker att burgare blir för brödigt. Lösning: ta bort locket! Lite knepigare att äta men mycket godare

Svar: sant! brukar faktiskt köra på det men den här gången kom jag inte ihåg, och så la jag ketchupen i brödet. suck! :-)
polichinelle

#6 Anonym

Älskar müsli och yoghurt. Kan äta tre gånger om dagen. Men jag //hatar// mjukt bröd. Beställ pommes till hamburgaren för att slippa LCHF-stämpeln. Eller det räcker förresten med att beställa med sådana små morötter eller äpple för att slippa d:-)

Svar: pommes är en självklarhet! är ingen jättefara med att bli tagen för LCHF:are, försökte mig på ett skämt men det gick inte riktigt fram ser jag här bland kommentarerna :--)
polichinelle

#7 Anonym

Tror alla vet att du äter kolhydrater så sluta ursäkta ditt brödogillande nu!😂 Beställ vad du är sugen på och ge blanka i om någon tror att du är lchf-anhängare!? Tack för bra receptinspiration för övrigt!

Svar: oj, öm tå för en anonym brödälskare? sorry sorry, försökte bara skriva med en *humoristisk ton* - det är inte så att jag på riktigt oroar mig för att bli tagen för en lchf:are. trodde att det framgick att jag inte var så seriös :-) vassego för inspo och tack för du läser!
polichinelle

#8 Sonia

Jag har jobbat på ett burgarställe och nejdå, det är många glutenintoleranter som beställer den också! Se bara till att tillbehören och drickan blir rätt.

Svar: är ingen fara om jag blir tagen för lchf:are, skojade mest men det kanske framgick. självklart beställer jag pommes till! och så kolsyrat vatten med granatäpplesmak :-D tack för du läser!
polichinelle

#9 Oscar

Haha, tänkte väl det! Du känns inte som en som bryr sig om sånt. Om det var din ton som inte gick igenom skärmen eller min brist på att förstå humor låter vi vara osagt. Mest troligt en kombination.

Svar: haha, det var nog min ton som inte gick igenom eftersom flera läsare reagerade på samma sätt som du gjorde :-)
polichinelle

#10 Agnes

Jag har haft svårt för mjuk brödkoncistens så länge jag kan minnas men har utvecklat ett par regler för att komma runt det i vissa situationer.

1. gör alltid brödet mindre än pålägget/innehållet
2. stek/grilla/rosta brödet så att det får lite yta
3. ät brödbiten som ett nachochips ifall det går dvs. ha den på sidan av och dippa med

Svar: tre GENIALA tips! särskilt dippningen. älskar dip! tack <3
polichinelle

#11 Kattis


Har faktiskt haft med en sån burk på en bjudning en gång, istället för blomma. Kan intyga att det blev poppis, värdinnan pratar om den där burken än idag.. såhär två år senare. Haha.

Svar: åh fint, haha! <3
polichinelle

#12 Linnea

men hallå!

vispa - använd visp
rör - använd sked/slev
knåda - använd händerna

eller, såklart man kan röra med handen också men det låter himla kladdigt :)

Svar: var rätt kladdigt också :-P
polichinelle

Kommentera här
Upp