hej debrecen!

debrecen june17.Nämen titta, här står jag i Ungerns näst största stad - Debrecen! En fin pärla, skulle det visa sig, som vi besökte pga 1. Björn hade massvis med kompledighet att plocka ut 2. min kompis Lovisa tipsade oss om ett billigt flygbolag när jag sa till henne att vi inte riktigt kunde komma överens om resmål (shoutout-tack!) och vi valde en stad med rätt dagar för avgångar. Så himla mycket mer än så visste vi inte. Spännande!
 
debrecen june17.
Vi anlände framåt kvällning på måndagen och möttes av en stad där gammalt mötte nytt.
 
debrecen june17.Det var typ 25° så för två värmesvältfödda svenskar fanns det inget annat alternativ än att gå ut på torget direkt efter incheck. 
 
debrecen june17.Carpe noctem:ade med öl och selfies och Björn sa att min ansikte såg ut som två planeter.
 
debrecen june17.Ok antagligen övertrötta+dehydrated men det tyckte vi var kul :-))
 
debrecen june17.Soet.
 
debrecen june17.Kände att det kanske skulle sitta fint stabb i magen innan läggdags så vi promenerade bort till Csokonai Étterem, första besöket - av många skulle det visa sig, ifrån Lonely Planets restaurangguide från staden. Eftersom jag tänkt att min nya ambivalensgrej kan vara att beställa in två förrätter istället för en huvudrätt när jag känner mig meny-velig så gjorde jag just det - det funkade ju himla bra på thai i Malmö liksom.
 
debrecen june17.Föga visste jag då att förrätterna här var lika stora som huvudrätter - de var bara enklare rent tillagningsmässigt. Åt iallafall tomatrisotto och friterade grönsaker med wasabi-dip. Micket gott! Fint också med bilder på det man beställer. Ungerska är ju liksom inte ett glasklart språk för en utlänning, inte ens gissningsmässigt. 
 
debrecen june17.Efter maten var vi faktiskt ganska möra, så vi promenerade den korta biten till hotellet i den lugna måndagsnatten i den mysiga lilla staden. Sedan blev det tisdag men det kommer i nästa reseinlägg! puss!
Resor | |

#1 Anonym

Åhhh! Älskar resor i nya länder man ej varit i innan eller kanske ens tänkt på. <3

Svar: samma här! borde göra't oftare!
polichinelle

#2 Ljuva Julia

Men vad spännande att ni kom till det resemålet genom närmast slumpen :D Så härligt och spontant. Och de där förrätterna var verkligen enorma, men de friterade grönsakerna ser to die for ut!

Svar: verkligen! kul sätt att resa om man känner att man har flexibilitetsmöjligheten. friterade grönsakerna var asnice, särskilt med dippen som var alldeles perfekt wasabi-hetta.
polichinelle

#3 Emma

Hade aldrig ens hört talas om den staden, men det ser ju jättefint ut! Vad var det för flygbolag ni åkte med?

Svar: inte jag heller faktiskt! vi åkte med wizzair, riktigt billigt. 1200 för bägge oss, tur och retur - och då köpte vi resan två dagar innan avfärd. är man ute i god tid man kan man komma undan riktigt billigt!
polichinelle

Kommentera här
Upp