frisyrer på sistone: flätor, knutar, pincurlslockar och chignon.

Dags att beta av ännu ett par veckors hårfixande! Såhär har jag sett ut i barret senaste tiden. När jag inte haft slarvig tofs eller den ultimata frillan "utsläppt" vill säga.
  
utbakad fläta med chignon.✁ Utbakad fläta med chignon.
 
utbakad fläta med chignon.
Eller ja, chignon och chignon, nån slags fejkvariant kanske. Iallafall lätt fixad: bara att göra en utbakad fläta ner till nacken och fästa med en tofs. Dra lite i ändarna så flätan tjockar till sig. Gör sedan en tofs men dra inte ut allt hår genom tofsen sista gången utan låt den hänga kvar med öppningen. Fäst det överblivna håret runt tofsen och fäst med en hårnål. Glasklart? :-)
 
flätfrisyr.
✁ En annan typ av fläta som jag randomiserade fram så kan inte riktigt förklara hur jag gjorde. Typ en inbakad sido-pull through-fläta först (som jag fäste luggen i) och som senare fick mynna ut i en fiskbensfläta. Med karaktäristiska bubblan nedtill, gillar det mer än när det spretar.
 
slarvig knut.
✁ Eller okej, nu ljög jag för ibland spretar det hejvilt.
 
slarvig knut.Här gjorde jag en vanlig, låg tofs och öppnade upp den så jag kunde trä håret igenom som en ögla. Hänger ni med? Så där man gjorde med en hårlasso förut, fast utan själva lassot. Sedan bara snurrade jag ihop håret till en slarvig knut och fäste med hårnålar.
 
utbakade flätor.✁ Som ni kanske märkt är jag ett stort fan av flätor, särskilt utbakade. Här gjorde jag två stycken men istället för att fläta ända ut i topparna stannade jag ganska tidigt och satte dit en tunn hårsnodd. Fäste en hårslinga runt tofsen och satte en hårnål på strategiskt ställe.
 
flätor och knut.
✁ Ett annat alternativ är att avsluta de två flätorna med en snurrknut. Lättast tycker jag är att bara samla ihop håret, tvinna det ganska hårt och sen forma en knut. Typ såhär, men att sedan dra lite i knuten så den inte blir så tight som frisyr.
 
pincurls.
✁ Sista frilltipset för dagen är inget kors i taket utan ett välbeprövat. Pincurlslockar. Superbra att sova med eftersom de ligger platt mot huvudet (till skillnad från t.ex. strumpor...) och relativt enkelt att göra. Finns olika tekniker, vissa av dem inkluderar platt- eller locktång - blir säkert bättre men jag brukar försöka undvika värme på frillan så mycket som möjligt. Jag rullar helt enkelt bara upp teser av håret, två fingrar brett ungefär, och fäster med hårnål eller krokodilklämma. Gör inte så himla noga men försöker hålla håret platt och få in själva änden - annars blir det frissigt.
 
pincurls.Yes, det var det det! Hoppas ni tyckte om'att. Kul med hår ju! Du hittar mer frisyrer, tips och how to's i min håriga kategori.
Ytligheter - hår | |

#1 Molly

Riktigt snygga frillor! Saknar mitt långa hår, man kan variera det på så många olika sätt då :D

Svar: verkligen! typ ett decennium sedan jag hade såhär långt hår så jag passar på! :-D
polichinelle

#2 Hanna

Vilka snygga frisyrer!

Svar: tusen tack hanna!
polichinelle

#3 Marie Bergman

Så fint med flätor eller lockigt hår :)

Svar: visst är'e!
polichinelle

Kommentera här
Upp